Jak to mozliwe, ze spolka-matka, ktora oglosila plany wejscia w OZE i nowe technologie, i czesc z nich bedzie najprawdopodobniej realizowac przez bvt, ma kapitalizacje 2x mniejsza? Mowie o Kupiec SA. I zeby nie bylo, interesuje sie obiema spolkami od dawna, posiadam akcje i po prostu dziwi mnie ta sytuacja
Sytuacja jest taka, że Kupiec jest akumulowany i realny ff również jest ponizej 1mln akcji. Zbierającemu nie zależy na tym, żeby kupować teraz drogo, tylko jak najtaniej. Widać, że jest to coraz trudniejsze i cena wchodzi na wyższy poziom.
Na obu spółkach pakiety powyżej 10k wystawiane są naprawdę sporadycznie.
Co do ceny KUPCA to na te chwile zbierają ci, co wiedza co sie będzie działo i ci, którzy interesują się spółką od jakiegoś czasu jak np Ty, ja, czy inni z tego forum.
Kupiec nie podał jeszcze oficjalnych informacji poza nową strategia, która zapowiada (wg mojej opini) naprawdę ciekawą przyszłość.
Mają wprowadzić DWIE nowe działalności i to najbardziej modne. Wygląda to tak, jakby miał być to jakiś mini holding. Do tej pory spółki zmieniające działalność wchodziły albo w jedno, albo w drugie a tutaj ma być i to i to.
Osoba Pana Górskiego w akcjonariacie też dobrze wróży.
Na obu spółkach pozostaje kupić piwko, popcorn i czekać na rozwój sytuacji.