Jak bedzie 1.5-2mln to bede zawiedziony, powinno byc znacznie lepiej niz 2mln. To sie moze wydawac trudne, bo za caly poprzedni rok obrotowy bylo 4.03mln, ale mimo to powinno byc znacznie ponad 2mln, 3mln mnie nie zdziwi. Sevenetowi pandemia napedza zamowienia (najlepsze, ze jej koniec bedzie rowniez generowal zwiekszony popyt na jej uslugi, a i po pandemii zapotrzebowanie pozostanie na poziomie wyzszym niz przed covidem - trwale zmienil sie tryb pracy biurowej - dlatego zainwestowalem w ta Spolke). Czesc z nowych kontraktow juz dala przychody w q4, poza tym q4 to okres zwiekszonych wydatkow na IT ze strony firm.
Przed pandemia: 4kw 2018 2, 694 mln 4kw 2019 1, 897 mln
ostatni kw roku jest zawsze najlepszy dla it. z uwagi na ilosc umow, ostani kw byl juz 1, 753mln. Jak teraz bedzie 2,5mln to bede bardzo zadowolony (po cichu mysle nawet o 3,5mln). Da to po I połroczu 4,2mln netto co juz bedzie suma wyzsza niz cały zeszły rok. Cierpliwi beda wynagrodzeni. Ja co miesiac +500akcji dokupuje.
Jestem pewien, że przed raportem ATH na poziomie 4.90 zostanie pobite i ustanowimy nowe rekordy na kursie. Zobaczcie sami na wykres Sevenet - mamy potwierdzenie trendu wzrostowego.