Wolumen to zasługa ff ( ok 1 mln) i braku oficjalnych informacji.
Pójdą infa to chętni na kupno się znajdą i chetni do sprzedazy ale na wyzszym poziomie, co da wolumen.
Intryguje mnie ten niski wolumen. Mimo wzrostu który moze w niedługim czasie doprowadzic do szczytu w okolice 4,00, wciaz na walorze sa niskie obroty. Nikt nie widzi ten trendu?
Nikt kto nie wie dokladnie co sie dzieje nie kupi akcji za kilkadziesiat/kilkaset tys co da większy wolumen.
Kupują ci co łączą kropki i ten co wie, ale zbiera bez mocnego podbijania kursu. W arkuszu akcji malutko, bo i ff niski.
Nikt też nie sprzeda większego pakietu niż kilka tyś szt pkc, bo zrobi dolne widły i sam zbije cenę.
Bez dobrych espi nie ma co liczyć na wysokie wolumeny.
Szczerze to nie wiem i moje targety mogą być mocno życzeniowe i nieobiektywne, bo mam w Kupcu ponad 20% portfela.
Wiem jedno, że jeśli nowa strategia będzie dobrze realizowana to poziom dwucyfrowe spokojnie jest do zrobienia. Na te chwilę kupiec ma lekko ponad 4mln akcji A przy np 10 PLN będzie miał kapitalizacja <50mln.
Czy to dużo przy OZE oraz nowych technologiach, Górskim w akcjonariacie i ff poniżej 1 mln akcji?
Wg mnie realne do osiągnięcia i to nawet w tym roku, jeśli nie sprzedadzą udziałów w BVT i wejdzie tam fajny biznes.
Tam już jest 3 podmioty pod progiem 5%, po emisji ff bedzie ok 7%, Górski jest w Kupcu i nie zdziwi mnie jak będzie również w BVT.
Siedzę tutaj na doopie i ręce z dala od sprzedaży, bo akcje są zbierane a espi dopiero przed nami.
Przygotujcie się na ostre bujanie bo 10k akcji pkc i kurs może pójść 40% w górę ale to samo w druga stronę. Bedzie bujało.
W każdym bądź razie nie zamierzam popełnić błędu z ciasteczek, gdzie zbierałem od 70gr i sprzedałem przed rajdem na 20pln (oczywiście to było mocno spekulacyjnie) ale tam ff był ok 600k akcji w tamtym momencie A tutaj jest ok 1 mln.
Swieta prawda. Jak juz wspomniałem kilka razy dopóki wolumeny nie zaczną znacząco rosnąc doputy trzeba siedziec z akcjami na 4 literach i nie bawic sie w zadne kólka tylko dobierac na korektach. Mysle ze wrost wolumenu wywinduje akcje i wtedy bedzie mozna sie zastanawiac nad sprzedaza. Pozdro