Za 2019 jest 54 miliony straty a za 2020 już oszacowane 70 milionów straty - rozumiem że to szacunki? A mogli ponieść większą stratę jeśli ludzie na cmentarze nie chodzili? https://www.biznesradar.pl/raporty-finansowe-rachunek-zyskow-i-strat/POLWAX
Dobrze, ze się ewakuowałem, Sprzedałem polwax i zainwestowałem w Serinusa +65% w dwa dni to tyle ile polwax po 6.70. Wczoraj na koniec sesji sprzedałem, obawiam się korekty, A jeszcze kiedyś tu wrócę blizej decyzji o procesie. jezeli bedzie pozytywne info bedzie mozna tez wyciągnąć kilkanaście procent, Ale teraz wystarczy przeczytac..Zadłużenie ogólne: wzrost o 38.31% r/r Zadłużenie kapitału własnego: wzrost o 116.15% r/r Zadłużenie długoterminowe: wzrost o 176.92% r/r Zadłużenie środków trwałych: spadek o 80.85% r/r Trwałość struktury finansowania: spadek o 35.86% r/r Zadłużenie finansowe netto / EBITDA: wzrost o 107.11% r/r
Bo to są jakieś dziwne szacunki na podstawie ostatnich 4 raportów kwartalnych. Biorąc pod uwagę, że spółka nie przekazuje raportów za II i IVkw ciężko powiedzieć na czym oparli szacunki. W 2019 tak duża strata była spowodowana odpisami spowodowanymi przerwaną inwestycją.