Dnia 2021-01-28 o godz. 12:34 ~pytajnik napisał(a): > 2013 rok 7,5 mln akcji, 2020 r blisko 37 mln akcji..I nadal firma zadłużona...Ktoś wie , o co tutaj chodzi?
robią to na czym się znają... he he. cieszmy się, że firma nie zaczęła szyć garniturów jak za sterami zasiadł Pan Sarapata. aż dziwne, że po tylu latach jeszcze się nie nauczyli, że tu kroplówki nie dają długotrwałych efektów. Tylko najwięksi desperaci idą drogą ciągłego uśredniania ceny akcji w w dół.
Nie wiem czy zauważyłeś, że firma ma ujemną EBITDA od wielu lat. Firma finansuje generowane straty ze środków pozyskiwanych z emisji akcji. Gdyby nie ta forma dofinansowania już dawno nie byłaby w stanie regulować zobowiązań i musiałaby ogłosić upadłość
Dnia 2021-01-29 o godz. 10:00 ~Olo napisał(a): > Nie wiem czy zauważyłeś, że firma ma ujemną EBITDA od wielu lat. Firma finansuje generowane straty ze środków pozyskiwanych z emisji akcji. Gdyby nie ta forma dofinansowania już dawno nie byłaby w stanie regulować zobowiązań i musiałaby ogłosić upadłość
wskaźnikowe ble, ble, ble
na giełdzie kupuje się przyszłość nie bieżące wskaźniki :)
zadłużenie jest u głównego akcjonariusza, najwidoczniej podjął kiedyś taką decyzję i to jest jego pomysł na biznes, w przyszłości zamieni zadłużenie na akcje i zarobi, olać zadłużenie
lepiej posłuchaj sobie nowej francuskiej piosenki reklamującej kosmetyki Miraculum, wow, robi się światowo :)
chciałam sprawdzić czy na filmikach na youtube analitycy coś wspominają o atrakcyjności inwestowania w Miraculum, ale nie jestem w stanie przejść przez ten finansowy bełkot
Z całym szacunkiem..,ale ta "reklama" jest kręcona chyba u Mietka w garażu, a w tle muzyka prosto z "jamnika" - no jak PRL, to PRL :) To pokazuje "profesjonalizm"tego cudu :) Ostatni gasi światło.
oczywiście że kurs spadnie, ale nie z powodu spadku sprzedaży w styczniu co jest przewidywalne, tylko z powodu że ta spółka jest nudna, zniechęcająca drobnicę, zbyt ryzykowna dla instytucjonalnych
Moje pytanie coraz bardziej aktualne :)))))) Gdyby nie emisje akcji, to tej spółki już dawno by nie było. Pytanie ile jeszcze???? Dzisiaj akcje są nie więcej warte niż około 0,20 zł . Macie świadomość , że nikt tego nie kup po wyższej cenie ? Oczywiście panowie z zarządu przerzucają to między sobą i robią wrażenie...Ostatni gasi światło. Niestety, bankructwo zagląda w oczy. Nie ten zarząd , nie Ci ludzie..Branża kosmetyczna, to bardzo ciężka branża. Konkurencja nawet w ...Biedronce pod postacią marek własnych.
sprzedałeś już ?? nie ? to nie czekaj !! sprzedawaj natychmiast póki jest po 1,3.. odkupisz sobie 5x więcej po wartości godziwej 0,20 ,.. śpiesz się zwała nadchodzi !!!
Dnia 2021-02-13 o godz. 06:47 ~PytanieDOzarządu napisał(a): > Tyle emisji i nadal firma zadłużona? Co z się stało z pieniędzy pozyskanymi z emisji akcji?
jak to co? przeżarli i przepie...li na głupie pomysły jak Szopenka.;-)