Ludzie po co wam cierpliwość, kupcie sobie spółkę popularną na której zarobicie...
Popatrzcie i zastanówcie się po takich komunikatach spółka wzrosła kilkanaście %, to co musi się wydarzyć aby tu wycena była adekwatna do zysków (popatrzcie wikana ddevelopment, ronson) zloto muszą odnaleźć na budowie?
Panie, to nie piekarnia. Tutaj się inwestuje. Jeśli zaś chodzi o grę, to najlepiej przy zielonym stole, tam można szybko zyskać, jednak znacznie częściej szybko stracić...
Panie, nie myl słów.
Inwestuje a kisi gotówkę...
Inwestuje się w Ronsona, krynica vitamin, murbud, polimex, astarte a tu co najwyżej kupisz sobie akcje które sprzedaż za rok po 6 a jak przyjdzie zawierucha na giełdach to po 3.
Oczywiście każdy sam podejmuje decyzje twoja wola twoje prawo.
Panie, kisi się na lokatach bankowych lub obligacjach, za znikomy, a nawet ujemny procent. Wszak tutaj, wcześniej czy później i tak będzie duży zysk. Po co mi teraz tak duże pieniądze...
A swoją drogą, na Ronsonie jestem już ponad 60% do góry, na kilku innych spółkach też, więc tutaj mogę poczekać dłużej. Inwestuje się przecież w wiele spółek jednocześnie, nie zaś w jedną, siedząc i patrząc na jej notowania, jak przysłowiową sroka w gnat...
Dobrze też prawisz...
Zatem inwestując w cis co wzrośnie podwoisz swój kapitał i kupisz 2x więcej wspaniałych akcji marvipola by mic podwójnie cieszyć się w przyszłości.
Jakieś pokrętne to Twoje rozumowanie. Nigdy nie nastawiam się na podwojenie kapitału w krótkim czasie, bo to i naiwne, i bardzo mało prawdopodobne. Inwestuję już ponad 15 lat i zdążało mi się również sporo stracić. Dlatego polecam również złoto, srebro, zaś przede wszystkim nieruchomości, jeśli tylko będzie je można komuś bliskiemu zostawić... ..
Jaśniej można bo Bah dzisiaj plus 12% pewno pod super wyniki 4q a Marvipol minus 4 więc pewno rynek dyskontuje złe wyniki 4q .To proste giełda dyskontuje przyszłość .
No niestety rynek porusza się falami I po wzroście zawsze jest korekta ABC było A spadkowa była B wzrostowa i musiała być C Teraz już pełna korekta i nic nie stoi na przeszkodzie do 9 zł