• Niedobrze Autor: ~henio [89.191.131.*]
    puszczają komunikaty aby wywalać, to bardzo źle o nich świadczy, mam nadzieję że to zbieg okoliczności
  • Re: Niedobrze Autor: ~TK [83.26.166.*]
    Haha jaki fikołek. Mógłbyś pracować w TVPiS obok Konrada Węża miałbyś gabinet propragandzisty. Na szczęście Św. Tomasz z Akwinu widzi, jak robisz kurtyzanę z logiki. Kółkowicze się postrachali, że jest dobre info, a oni tutaj przecież na krótką sprzedaż grają. Zatem poustawiali autobusy pod 30, gorzej jak im ktoś te autobusy do reszty sprzątnie.
  • Re: Niedobrze Autor: ~fanpli [89.64.70.*]
    henio
    zaraz napiszesz, że to zaorski puścił komunikat!
    co za bzdety...
    nawet szkoda komentować
  • Re: Niedobrze Autor: ~henio [89.191.131.*]
    Dnia 2021-01-28 o godz. 11:37 ~fanpli napisał(a):
    > henio
    > zaraz napiszesz, że to zaorski puścił komunikat!
    > co za bzdety...
    > nawet szkoda komentować

każdy widzi co chce, ja widzę że ktoś sprzedaje, komunikaty są po to aby lepiej sprzedać, nie dziwi ciebie to że pomimo dobrych kurs został zasypany ? Jeśli jesteś na giełdzie długo i grałeś na spółkach patrowiczowych to wiesz czym takie zagrania śmierdzą, a śmierdzą tym że ktoś sprzedaje aby objąć tanio i tyle. Gdyby było inaczej to kurs dzisiaj oscylowałby dużo wyżej. Każda próba podbicia kończy się dystrybucją co aż w oczy wali. Co do tego pana wymienionego z nazwiska zastosował słowny wybieg, a mianowicie inwestycja długoterminowa czyli może najpierw spaść a potem wzrosnąć a nie tylko wzrastać. Sadzę że nie bez przypadku to napisał. Ot lata na giełdzie uczą, czasami boleśnie, a trzeba pamiętać. Oczywiście mogę się mylić, a to zweryfikuje czas poprzez kurs i emisja po ile, chociaż doświadczenie mówi mi że to mało prawdopodobne.
  • Re: Niedobrze Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    @Heniu

Wiesz ilu tu ludzi ubranych po 40zł i wyżej.... I tylko czekają, żeby stąd zwiać bo gdzie indziej rośnie, a tu wiszą po 2-3 lata. Ich akcje zostaną zebrane i wtedy zobaczymy co dalej....
    Wtedy wpadnij i powiedz co widzisz, ok???
    Dnia 2021-01-28 o godz. 13:03 bialoczerwony1972 napisał(a):
    > @Heniu
    >
    > Wiesz ilu tu ludzi ubranych po 40zł i wyżej.... I tylko czekają, żeby stąd zwiać bo gdzie indziej rośnie, a tu wiszą po 2-3 lata. Ich akcje zostaną zebrane i wtedy zobaczymy co dalej....
    > Wtedy wpadnij i powiedz co widzisz, ok???

Mógłbym więcej napisać bo zagrania spekulacyjne są mi bliskie, ale ugryzę się w język. Sądzisz że osoby ubrane po 40 i wyżej sprzedają w ukryciu, to albo jesteś naiwny albo znajomym królika.
    henio głupiś czy, tylko udajesz?
    pisząc o tym, że spółka puszcza komunikat aby przedawać akcje
    jest skrajną ignorancją
    jestem pewien, że ze spółki nie pojawi się żadne info o sprzedawaniu akcji przez zarząd czy gł właścicieli
    - jedni mają lockup, drudzy zaspokoili żądze w dużej pakietówce 91tys sztuk
    co innego napisać post w stylu - ktoś o krótkim horyzoncie wykorzystał świetne info do sprzedaży
    swojego pakietu
    to całkiem możliwe bo przypadkowych osób czy spekulantów tu sporo się zrobiło
    moim zdaniem platige nie powiedziało ostatniego słowa i tutaj się będzie działo...
    a dobre infa będą się kumulować - zupełnie jak cięciwa łuku ze strzałą się napina
    w 2017 niewielu tutaj było i nie pamięta jak tamten wzrost był robiony
    teraz to zupełnie co innego z innymi wolumenami i zachowaniem
    tworzą się solidem podwaliny pod większy i stabilniejszy wzrost niż koleje kółko
    powodów do dystrybucji jakoś za bardzo nie widzę, wzrost zbyt płytki
    a sam papier relatywnie mało płynny
    na pewno jest opiekun i rozgrywa tę spółkę

czy dla ciebie emisje za rogiem to nie jest powód do sprzedaży ?
    oczywiście oficjalnie nikt nic nie wie po ile, ale wg mnie zachowanie kursu wskazuje że nie powyżej 30 zł
    obyś miał emisję szarych komórek za rogiem...
    emisja po pierwsze ew dla nowych inwestorów
    a nie dotychczasowych i z pp
    najbardziej zaś - tak mówi jedna z opcji bo w ogóle jej może nie być - jest prawdopodobna
    dal jakiegoś podmiotu przy okazji zmiany rynku na podstawowy
    ale, to może za rok/
    zresztą, w strategii podali, że to jedna z opcji i w ogóle może do takiej nie dojść
    a jakby doszło to dopiero nasz mądry ryneczek by się zdziwił jakby cena znacznie
    przekraczała giełdową...w końcu przy tak niskim ff i płynności dużo to się obkupić nie można
    dlaczego manipulujesz ?
    nigdzie nie jest powiedziane że emisja z pp a jedynie celowa dla nowych inwestorów !
    nie kłam
    gdyby była z pp równo dla wszystkich takich numerów na kursie by nie było i tyle, a ja bym nie pisał źle
    cyt
    ''dlaczego manipulujesz ?
    nigdzie nie jest powiedziane że emisja z pp a jedynie celowa dla nowych inwestorów !
    nie kłam''
    to ty nie kłam!
    napisałem czarno na białym:
    cyt
    ''emisja po pierwsze ew dla nowych inwestorów
    a nie dotychczasowych i z pp''
    czy, ty umiesz czytać ze zrozumieniem?!
    chyba jednak nie
    emisja szarej masy jednak wskazana

• Re: Niedobrze Autor: ~Janusz [185.246.208.*]
    Przeczytaliście, że "Platige Image chce" robić gry i filmy i podbitka o 20%. A kto by nie chciał hahahaha :)
    Zaorski ma racja co do NewConnecta. Tutaj można orać miasto z budżetem 300 000, a co dopiero 1 mln, jaki poszedł ze spekulacji w zeszłym miesiącu. Jak ktoś umie liczyć karty to wie ile zabawkowych pieniędzy jest w obrocie w tym walorku.

Prezes musi być zdesperowany, że taki tani ochłap informacji rzucił zarząd na początku roku.
    Wszystkie mokre sny fanpi na krótkim świstku A4.
    Choć nie wiem co gorsze. Tania "strategia", czy współpraca ze spekulantami i to pod fundusze kolesiów Żbikowskiego.
    Gość inny a ten sam numer co 3 i 5 lat temu. Wcześniej sami S i S potem prezesem mikrusem, a teraz papa smerfem dokładnie to samo :)

• Re: Niedobrze Autor: ~Janusz [185.246.208.*]
    Przeczytaliście, że "Platige Image chce" robić gry i filmy i podbitka o 20%. A kto by nie chciał hahahaha :)
    Zaorski ma racja co do NewConnecta. Tutaj można orać miasto z budżetem 300 000, a co dopiero 1 mln, jaki poszedł ze spekulacji w zeszłym miesiącu. Jak ktoś umie liczyć karty to wie ile zabawkowych pieniędzy jest w obrocie w tym walorku.

Prezes musi być zdesperowany, że taki tani ochłap informacji rzucił zarząd na początku roku.
    Wszystkie mokre sny fanpi na krótkim świstku A4.
    Choć nie wiem co gorsze. Tania "strategia", czy współpraca ze spekulantami i to pod fundusze kolesiów Żbikowskiego.
    Gość inny a ten sam numer co 3 i 5 lat temu. Wcześniej sami S i S potem prezesem mikrusem, a teraz papa smerfem dokładnie to samo :)

• Re: Niedobrze Autor: ~Kibic [37.190.159.*]
    No nie można usiedzieć w spokoju jak się czyta te marzenia senne kilku baranów co siedzą na PLI od lat i mędzą te swoje głodne kawałki, najprawdopodobniej lezą na te Walne i łykają z rozdziawionymi baranini mordami głodne kawałki mistrza Żbikowskiego, w żywe oczy mami ich wizjami podczas kiedy jednocześnie widać gołym okiem jaki wałek idzie na tej spólce. Jakiś emeryt nadajacy o 3 cz 4 rano ze stróźowki w bazie transportowej, drugi wklejacz linków o tym samym temacie z różnych źródeł, jeszcze inny mundrol wieszcz ceny pincet plus. A podawacze akcji wyją i tarzają się zena śmiechu. Dzisiejsze info i reakcja rynku kurs w dół i sypanie ile wlezie, a barany mlaskają jaki to dobry sygnał, że kurs spada. Bedzie lepiej. Jutro w grudniu po południu. Ekipa z PLI to takie cwaniaki, ktore wygladają na grzecznych biznesmenów, oj potrafią oni zrobić w trąbę gawiedź.
  • Re: Niedobrze Autor: ~Rado [176.115.86.*]
    Hahahah mroczny nie wypadłeś z formy! Brawo, takiego cię lubię!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.202.175.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Dnia 2021-01-28 o godz. 15:44 ~fanpli napisał(a):
    > cyt
    > ''dlaczego manipulujesz ?
    > nigdzie nie jest powiedziane że emisja z pp a jedynie celowa dla nowych inwestorów !
    > nie kłam''
    > to ty nie kłam!
    > napisałem czarno na białym:
    > cyt
    > ''emisja po pierwsze ew dla nowych inwestorów
    > a nie dotychczasowych i z pp''
    > czy, ty umiesz czytać ze zrozumieniem?!
    > chyba jednak nie
    > emisja szarej masy jednak wskazana
    >

Sorki źle odczytałem, pisząc takim rozjazdami nie połączyłem, ale to właśnie ta emisja jest zagrożeniem ponieważ może są to ludzie blisko królika posiadający akcje podprogowo i teraz posiadający wiedzę że emisja będzie dużo niżej niż kurs wywalają po prostu. I tkie zagranie jest nieuczciwe bardzo często stosowane u parówczaków, pomijając aporty nieszczęsne.
  • Re: Niedobrze Autor: bialoczerwony1972 [37.30.52.*]
    A nie zastanawia cię fakt, skoro jeśli tak sypią znajomi królika jak twierdzisz to dlaczego kurs nie spada a mamy konsolidację...
    I prawie 90k obrotu na tym poziomie...
    Dnia 2021-01-29 o godz. 07:53 bialoczerwony1972 napisał(a):
    > A nie zastanawia cię fakt, skoro jeśli tak sypią znajomi królika jak twierdzisz to dlaczego kurs nie spada a mamy konsolidację...
    > > I prawie 90k obrotu na tym poziomie...

dwa pozytywne komunikaty, to mnie martwi, typowe pod wyjście, jeśli nie one to byłoby niżej
  • Re: Niedobrze Autor: bialoczerwony1972 [37.30.52.*]
    To sprzedaj i odkupisz taniej.. Po co się martwić?
    b-cz >>>niedobrze czyli dobrze!
    zresztą, najpierw zapytaj czy, wspomniany henio ma akcje?
    podejrzewam, że nie ma i krecią robotę na zamówienie robi....
    co zaś do twojego wpisu
    cyt
    ''A nie zastanawia cię fakt, skoro jeśli tak sypią znajomi królika jak twierdzisz to dlaczego kurs nie spada a mamy konsolidację...
    I prawie 90k obrotu na tym poziomie...''
    to widać, że buduje się półka pod stabilny wzrost na zasadzie trendu i niech się ten po 30 wysypie i będzie spokój, w końcu wymiana akcjonariatu to normalna rzecz
    ps> ostatnio - sporo inwektyw pod adresem wiernych fanów i akcjonariuszy spółki jak również pod adresem sternika, co paradoksalnie świetnie wróży notowaniom, a mrzonki czy marzenia? hehe, ten kto myśli, że tego się nie kupuje na rynkach jest w dużym błędzie - patrz np tesla: w obecnej kapitalizacji spółka osiągnie oczekiwane przez graczy zyski za .....jedyne 1600 lat!!! można....
    A nie zastanawia cię fakt, skoro jeśli tak sypią znajomi królika jak twierdzisz to dlaczego kurs nie spada a mamy konsolidację...
    I prawie 90k obrotu na tym poziomie...
[x]
PLATIGE -1,42% 5,54 2026-03-27 09:32:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.