• zysk XPL za 2020 v MSFT Autor: ~3PLNy [92.40.174.*]
    jezeli zysk XPL to pochodna MSFT (XPL sprzedaje generalnie tylko Dynamics) to moze udalo sie zarobic nie 30% wiecej jak MSFT ale chociaz 25%.

raporty miesieczne nie wskazuja ze bylo gorzej wiec albo jest podobnie lub znacznie lepiej. ja obstawiam 20% wiecej na akcje czyli ok 0.075zl z czego 7gr jak w sam raz wsapowywuje sie w dywidende.

wolalbym jednak aby XPL te dywidende zainwestowal np. 30% w spolki BioTech, 30% w 3-4 z WIG20 i 30% w start-upy.
    za 10 lat jeden trafiony start-up dalby 10 razy roczne zyski za 2020 r = mam tak samo na XPL i na drugiej spolce ktore odpalily ale przy okazji 2 padly, 2 zniknely z rejestrow :( ale to nie martwi bo wiem ze za 5-10 lat tutaj znowu bedzie minimum 10-15 razy wyzej i zrobi sie fortunka :)
  • Re: zysk XPL za 2020 v MSFT Autor: ~draxar [89.64.14.*]
    Za 5 czy 10 lat to pewnie już cię nie będzie i jednego leszcza mniej jak takie masz wyniki ze spółkami to po prostu daj sobie już spokój z tą giełdą. Wszystkim w ten sposób zrobisz dobrze czym mniej głąbów pokroju ciebie tym lepiej dla wszystkich.
  • Re: zysk XPL za 2020 v MSFT Autor: ~3PLNy [92.40.182.*]
    DRACHA vel Draxar yobie, los tak chciał ze w XPLusa zainwestowałem najwiecej a dziś śmiało wystarczyłoby na apartament w centrum Wwy więc z czym ty skaczesz Dracha. Z tymi 2000 sztuk co kisisz na rach maklerskim. Te dwie czy trzy spółki co ich nie ma to strata rzędu paru tys zł, XPL już dawno to dywidendą spłacił tępaku.

podejrzewam ze mogę być jednym z wiekszych drobnych akcjonariuszy Drachmen i do 10-12 zł masz mnie z głowy ale potem mogę sypać wiec uważaj bucu żebym cię nie ubrał na lata bo takie ci palto zafunduje ze matka z skademika cie na Syberię pogoni. VAT bedziesz z konia mechanicznego renifera wyliczał.
  • Re: zysk XPL za 2020 v MSFT Autor: ~xXPL [92.40.195.*]
    i to się nazywa inwestycja z paru groszy mieszkanie w centrum stolicy. to pareset tysi.
  • zysk XPL za 2020 v MSFT Autor: ~microFunder [51.148.3.*]
    @draxar to pochwal sie tym swoim pakietem skoro inni to leszcze ? pokaz nam te 500 sztuk ?
    za kolejna wyplate z paleciakowego cos sie obleci i dokupisz tu akcji czy jak ? ciekawy po prostu jestem.
  • Re: zysk XPL za 2020 v MSFT Autor: ~Xxx [89.231.189.*]
    Nie ważne ile kto ma ale dziś zauważyłem jeszcze jeden argument na potencjał.
    https://msdynamicsworld.com/story/microsoft-updates-dynamics-365-education-accelerator-tele-advising-progress-tracking
  • Re: zysk XPL za 2020 v MSFT Autor: ~3PLNy [92.40.200.*]
    dla Drachy ważne bo wiecznie VAT liczy a tak miedzy nami to forumowe łajno. niech wie gdzie jego miejsce w szeregu - koło paleciaka.

@Xxx chociaż podajesz konkret a ta forumowa łajza jedynie smród robi na forum i na kursie.

Drachmen vel Draxar kiedy wzrosty czy nie będzie bo może kleksa pod nową drachę zrobiłeś ?
  • Re: zysk XPL za 2020 v MSFT Autor: ~draxar [89.64.14.*]
    Reprezentujesz taki poziom, że nawet do paleciaka by nikt cię nie wziął bo to wymaga jakiegoś poziomu czy kultury. Każdy sprzątacz czy śmieciarz reprezentuje w porównaniu do ciebie znacznie większy poziom kultury. Mam nadzieje, że twych porażek giełdowych będzie więcej niż to co mówiłeś bo giełda nie jest dla zer pokroju ciebie.
  • Re: zysk XPL za 2020 v MSFT Autor: ~Xxx [89.231.189.*]
    Microsoft dynamic to już kierunek szkolny.
    https://appsource.microsoft.com/pl-pl/product/dynamics-365/mshied.educationcommondatamodel?tab=overview
  • Re: zysk XPL za 2020 v MSFT Autor: ~microFunder [51.148.3.*]
    @draxar vel DRACHA pochwal sie tym swoim pakietem bo cos widze wymiekasz ale wjezdzac z yappa to na innych chetnie. pokaz te swoje wypociny bo tu ci gosciu konkretnie zajechal info. takich nam tu trzeba bo wiadomo ze nie sypnie dziesiat tys sztuk tak jak wiekszosc leszczyny na gorszakach. dawaj pan Dracha bo na FB i Insta to widze ze sie ostro prujesz.
[x]
XPLUS 2,76% 2,61 2025-10-02 16:48:26
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.