• Po co podbijanie jedną akcją? Autor: ~Bro [83.25.101.*]
    Po co to ktoś robi? Wygląda jak by ubierali w taki sposób
  • Re: Po co podbijanie jedną akcją? Autor: ~Jaroslaw [89.69.115.*]
    Ubierali w Nwai?
    To brzmi dziwnie
  • Re: Po co podbijanie jedną akcją? Autor: ~Bro [83.25.101.*]
    To bierz kredyt i kupuj jak taki pewny biznes. Ktoś podbija kurs na sam koniec kupując 1 akcje! Fundusz sprzedaje dowolną ilość sztuk po 19zł, zaraz będą sprzedawać taniej bo nikt nie kupuje po tyle. O co tu chodzi? Czemu fundusz sprzedaje?
  • Re: Po co podbijanie jedną akcją? Autor: ~Jaroslaw [89.69.115.*]
    Bo potrzebuje na inną inwestycje?
    Bo zarobil wystarczająco?
    Bo zmienił się zarządzajacy i koncepcja?
    Bo jest 1000 innych powodów
    A dlaczego wychodzili po 4.5?
    Tak ja wierzę w spółkę i jak przychodzi zwątpienie to przeglądam cv zarządu i juz jestem spokojny.
    Co do ilości akcji to juz mam wystarczajaco jak na wielkość mojego portfela.
    Nie ma się co denerwować tylko spokojnie czekać na rozwój wypadków
  • Re: Po co podbijanie jedną akcją? Autor: ~Maxi [185.188.117.*]
    Owszem, to już wszyscy śledzący spółkę wiedzą, że jakis Fundusz postanowił się skrócić po 19 zł :)
    Rozebrano już 25 tys akcji, maksymalnie zostało mu około 40-50 tys akcji jeszcze o ile był tuż pod progiem w co wątpię.
    Realnie mamy jeszcze 10-20k akcji na s Kurs stoi w miejscu, c/z koło 4 a liczymy, że IV kwartał przyniesie kolejne minimum 2,5 mln zł zysku... Jak będzie czas pokaże ale jedno jest pewne. Do 2022 r planują małą emisję po minimum 50 zł. Żeby znaleźli się chętni muszą przewidywać krociowe zyski w 2021 by 50 zł było ofertą kupna a nie sprzedaży. Dlatego siedzę twardo na akcjach. Nie dokupuję już więcej. Czekam na rozwój wydarzeń z platformą enwai.pl Albo zaskoczy albo klapa. Myślę, że za 2-3 miesiące będzie więcej wiadomo, w jakim kierunku będzie dążyć platforma. Jedno wydaje się dosyć oczywiste. Wcześniej czy później powinniśmy dobić do 100 mln zł kapitalizacji a to ponad 60 zł za akcje.
    Dlatego czekamy cierpliwie.
    Co do sprzedających to ciekawe czemu inne fundusze sprzedawały po 5 zł :)?
  • Re: Po co podbijanie jedną akcją? Autor: ~tank [185.41.233.*]
    to standard na malo plynnych spolkach, nie ma co sie tym zbytnio przejmowac
[x]
NWAI 0,00% 29,60 2026-05-27 15:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.