To bierz kredyt i kupuj jak taki pewny biznes. Ktoś podbija kurs na sam koniec kupując 1 akcje! Fundusz sprzedaje dowolną ilość sztuk po 19zł, zaraz będą sprzedawać taniej bo nikt nie kupuje po tyle. O co tu chodzi? Czemu fundusz sprzedaje?
Bo potrzebuje na inną inwestycje?
Bo zarobil wystarczająco?
Bo zmienił się zarządzajacy i koncepcja?
Bo jest 1000 innych powodów
A dlaczego wychodzili po 4.5?
Tak ja wierzę w spółkę i jak przychodzi zwątpienie to przeglądam cv zarządu i juz jestem spokojny.
Co do ilości akcji to juz mam wystarczajaco jak na wielkość mojego portfela.
Nie ma się co denerwować tylko spokojnie czekać na rozwój wypadków
Owszem, to już wszyscy śledzący spółkę wiedzą, że jakis Fundusz postanowił się skrócić po 19 zł :) Rozebrano już 25 tys akcji, maksymalnie zostało mu około 40-50 tys akcji jeszcze o ile był tuż pod progiem w co wątpię. Realnie mamy jeszcze 10-20k akcji na s Kurs stoi w miejscu, c/z koło 4 a liczymy, że IV kwartał przyniesie kolejne minimum 2,5 mln zł zysku... Jak będzie czas pokaże ale jedno jest pewne. Do 2022 r planują małą emisję po minimum 50 zł. Żeby znaleźli się chętni muszą przewidywać krociowe zyski w 2021 by 50 zł było ofertą kupna a nie sprzedaży. Dlatego siedzę twardo na akcjach. Nie dokupuję już więcej. Czekam na rozwój wydarzeń z platformą enwai.pl Albo zaskoczy albo klapa. Myślę, że za 2-3 miesiące będzie więcej wiadomo, w jakim kierunku będzie dążyć platforma. Jedno wydaje się dosyć oczywiste. Wcześniej czy później powinniśmy dobić do 100 mln zł kapitalizacji a to ponad 60 zł za akcje. Dlatego czekamy cierpliwie. Co do sprzedających to ciekawe czemu inne fundusze sprzedawały po 5 zł :)?