Wiszę tutaj już ponad pół roku, ale mówiąc prawdę w oczy to zakup jej muszę zmienić z kategorii SZANSA na kategorię PORAŻKA. Pół roku to jednak trochę czasu a spółka od tego czasu tylko spada. IV kwartał, który miał być najlepszy był słaby w czasach, gdy firmy kurierskie mają swoje 5 min, nowe umowy nie mają żadnego przełożenia na kurs akcji, a obroty jak w sklepie z piaskiem na pustyni. Jeżeli wejście na główny rynek tego nie ruszy to już chyba nic. Jakie WY macie odczucia ?
Odczucia takie, że cierpliwość popłaca.
A wejście na główny może być akceleratorem potężnym, patrząc na hype i wyceny na Allegro czy Inpost w Amsterdamie.
Szacunki już były więc wzrostu pod wyniki nie będzie, ale spółka w końcu zaskoczy wszystkich wynikami, a wtedy kurs dynamicznie wzrośnie. Cierpliwość popłaca.
Nikt tu nie mówi o żadnych covidówkach. Jestem tu od czerwca i w tym czasie perła tylko spada. Chyba przyznasz, że to jest trochę czasu i mam prawo się lekko niepokoić
Kupiłem tak Pragme Faktoring - po 17 później usrednialem i dokupywalem niżej aż jeszcze poniżej 9 zł, ale że spółka się rozwijała mocno to cierpliwie czekałem i w zeszłym roku sprzedałem z ponad 200%zyskiem. Tutaj też się doczekamy poziomów dużo wyższych