• Objęcie bessy Autor: ~Meśka [77.255.133.*]
    Co dalej? Czekamy na potwierdzenie.

• Re: Objęcie bessy Autor: ~Okazja [31.60.72.*]
    Tim spadł wczoraj i dziś przez Grodno. Tylko tu sytuacja w wynikach jest pro wzrostowa. Tim o wiele lepiej sobie radzi niż Grodno.
  • Re: Objęcie bessy Autor: ~Olin [95.48.201.*]
    Dla mnie mamy pędzącą korektę w fali 4, czekam na mega falę 5 ;)
  • Re: Objęcie bessy Autor: ~Pozdrawjan [85.221.128.*]
    Gratuluję techniku, poczytaj o spółce A potem się wypowiadaj. RB po prostu pierdnął wczoraj I tyle. Szkoda że tak w rynek wali, spokojnie by znalazł chętnych na pakiet po takich cenach. Myślę, że nawet trudniej tak w rynek sypać, nonstop obserwować kurs i arkusz i zasypywać co jest. Jakbym miał takie pieniądze to bym do nich poszedł I wziął pakiet kulturalnie. Ale nie mam tyle
  • Re: Objęcie bessy Autor: ~Meśka [77.255.133.*]
    To kupuj.

Na zdrowie.

Tutaj jest za duży optymizm. Nikt nie zakłada spadków. Nikogo to nie zastanawia?
  • Re: Objęcie bessy Autor: ~rtomala [94.31.97.*]
    zawsze możesz sprzedać kilka dobrych dni temu był pesymizm
  • Re: Objęcie bessy Autor: ~Pozdrawjan [85.221.128.*]
    Wszyscy zakładają tutaj spadki ceny, bo fundusz wychodzi I sypie w rynek. Ale wszyscy też uważają, że spółka jest warta dużo więcej. I to nie tylko forumowi pieniacze, ale tez analitycy w rekomendacjach i insiderzy. Ale nie ma to tamto, zawsze warto przeprowadzic swoją analizę. Mi z mojej wychodzi to samo. Stąd mój komentarz, że nie ma co tutaj technicznych cudów oczekiwać. Tu jest po prostu racjonalny popyt vs fundusz realizujący zysk i zamykający pozycję. Sama spółka jest bardzo mocna fundamentalnie, a do tego płaci dywidendę (wysoką jak na dzisiejszą wycenę).
  • Re: Objęcie bessy Autor: ~fatman [213.108.15.*]
    Co do wysokości dywidendy to przy kursie około 20 zł to dywidenda 1,2 na akcję (taka była statnio) to jest około 6 %. Fajna ale wg niektórych prognoz na PZU może być rzedu 15%.
  • Re: Objęcie bessy Autor: ~Arcik [83.142.138.*]
    Ja tu czytam ze max 7,5% ale czas pokaże...

https://www.biznesradar.pl/a/96864,ostatnia-nadzieja-sektora-czyli-jaka-bedzie-dywidenda-pzu
  • Re: Objęcie bessy Autor: ~fatman [31.0.89.*]
    Niech każdy robi jak chce pytanie jak to wygląda w kontekście wypowiedzi Prezes PZU z grudnia i decyzji KNF jaką dywidendę moze PZU wypłacić. Ja wywaliłem TIM jak widać,że RF go wywala. Widziałem, że w Toyi na WZA wymusili podwyższenie dywidendy ale z Toyi nie widziałem żeby wychodzili
  • Re: Objęcie bessy Autor: ~jj [188.122.20.*]
    To jesteś ślepy. Rockbridge z Toyi juz w listopadzie wychodzil
    http://biznes.pap.pl/pl/news/recommended/info/3005807,toya-sa-(46-2020)-zawiadomienie-akcjonariusza---znaczne-pakiety-akcji
  • Re: Objęcie bessy Autor: ~bee [31.0.177.*]
    Prezes mówił w wywiadzie w Parkiecie, że akcje są warte nawet 50 zł i Tim powinien byc postrzegany jako firma sektora e-commerce i w związku z tym jego c/z powinna być akceptowana przez rynek na takim poziomie jaki jest tolerowany w przypadku innych firm e-commerce, tymczasem rynek postrzega Tim jako firmę tradycyjnej gospodarki, gdzie przyzwoitym poziomem jest np obecny poziom ok 16
[x]
TIM 0,20% 50,50 2024-03-01 16:30:37
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.