• Wyniki za 4Q Autor: ~Aa [89.64.98.*]
    Roczne wyniki już niebawem .

W roku ubiegłym wyniki za 4Q były 14 lutego 2020 ( piątek ) W bieżącym piątek wypada 13 lutego lub w najgorszym razie 19 .Bywa ,że jest przesunięcie w poszczególnych latach o tydzień w jedną lub drugą stronę , jeśli biegły rewident nie zdąży sprawdzić .

• Re: Wyniki za 4Q Autor: ~Wiatr [31.0.51.*]
    Nie rozumiem powodu Twojego postu.
    Przytoczone informacje są na stronie spółki.
    Jeśli chcesz oszacować wielkość dywidendy to weź średnią z ostatniej dekady, albo najgorszy raport za 4q.

Wątek był poruszany. Dywidenda albo 3zł, albo info o inwestycji. Tak działa ta spółka.
    Rynek to wie, od miesiąca mamy ciagle okolice 100k obrotu, gdzie wcześniej było 20k. Dodatkowo jest tu tylko 20% freefloat, wiec ilość dobrego produktu jest ograniczona :)
  • Re: Wyniki za 4Q Autor: ~Aa [89.64.98.*]
    Można pod postem podać przewidywane przez siebie szacunkowe wyniki .
    Przybliżone powinny być już na dniach na stronie spółki matki .
  • Re: Wyniki za 4Q Autor: ~LESZCZ [109.241.108.*]
    Jeśli chcesz oszacować wielkość dywidendy to wejdz w myśli Zarządu oraz wiodącego akcjonariusza. Będziesz wówczas wiedział co zdecyduje walne :))))))))))))))))))))))))))))))))
    Rosyjska spółka matka podaje wyniki swoich poszczególnych spółek zazwyczaj minimum tydzień przed ogłoszeniem wyników przed IRL Jest to więc źródło informacji z którego wcześniej można oszacować prawdopodobne wyniki .Nie mam dzisiaj za dużo czasu a posiałem gdzieś link . Może w nocy się uda .
  • Re: Wyniki za 4Q Autor: ~axaa [87.207.244.*]
    ~Aa- podrzuć link jak znajdziesz!OK?
  • Re: Wyniki za 4Q Autor: ~Kawa [37.248.156.*]
    20K i 100K? Chyba jednak spółki pomyliłeś.
    Jeszcze nic nie ma .
    https://www.interrao.ru/en/investors/
    Dnia 2021-01-26 o godz. 15:43 ~Aa napisał(a):
    > Jeszcze nic nie ma .
    > https://www.interrao.ru/en/investors/

Dziękuję!
  • Re: Wyniki za 4Q Autor: ~Leszcz [5.173.169.*]
    Wodospad bo wyniki pewnie słabe :)))))))
    G(ł)upek
    Chyba jednak nie :)))))))))))))))))
    Trochę cierpliwości za 4Q wyniki Inter RAO Group były podane 11 lutego wtorek 2020 Czyli jest prawdopodobieństwo , że w tym roku będą 9 lutego (wtorek ) Gdyby się sprawdziło ,będzie kilka dni na w miarę bezpieczne dobranie lub sprzedaż .
    Z tym dobraniem przy tej cenie bym uważał.
    Kilka lat temu ,to była normalna cena i mimo dużo mniej płynnego rynku nie straciłem . Teraz mam dobrą średnią , w zasadzie to darmowe akcje ,odliczając dywidendę . Ryzyko więc minimalne .
    Jak tak to ok :) . Ja za więcej aniżeli 14 PLN nie wchodzę bo ryzyko za duże . Gdyby akcjonariusz większościowy miał 51% akcji to jeszcze jest spoko . Ale przy 80% może zrobić co zechce :)
    Nie jest w interesie spółki , żeby cokolwiek robiła zaskakującego ,jest na naszej giełdzie tylko w celach reklamowych , żeby się uwiarygodnić i dawać profity swojemu zarządowi i znajomym królika . Przy okazji jakaś drobnica skapnie dla nas .
    11 lutego = Publikacja wyników finansowych za rok 2020 dla Inter RAO i jej spółek zależnych
    Gdzie komunikat?
    Widzę jest komunikat-ciekawe że tak wcześnie!
    Raczej późno , w ubiegłym roku był we wtorek ,myślałem że będzie jutro .
  • Re: Wyniki za 4Q Autor: ~Edek [31.0.76.*]
    Teraz spadnie...
    W tym samym celu maja od roku czy dwóch audytora z górnej półki który patrzy im na ręce ,.Dotychczas mieli lokalnego , wiec raczej nie zmieniali go w celu opuszczenia rynku i niezrozumiałych ruchów . Tu akurat jestem spokojny .
    Audytor nie ma nic do GPW . Mogą tutaj zrobić wszystko co będą chcieli :))) . Włącznie z manipulowaniem kursem co już ktoś tutaj robi od lat :)))))
  • axaa Autor: ~Leszcz [5.173.169.*]
    Ktoś już zna wyniki :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Manipulować kursem można wszędzie , bitcoin  jest tego przykładem . Miałem raczej na myśli  fakt ,że zatrudniając topowego audytora i płacąc mu odpowiednio więcej  IRL jako firma nie ma nic do ukrycia  , nie szykuje się na opuszczenie rynku.
    Trzeba pamiętać ,że Inter RAO Group  ,  wśród swoich akcjonariuszy ma poważnych  globalnych inwestorów . i raczej nie byłoby dobrze ,gdyby firma córka zaczęła wyczyniała jakieś numery .Zresztą wszystkie terminy i obowiązki zawsze są należycie dotrzymywane i nie bardzo jest do czego się przyczepić .
    To jest biznes gdzie nie ma sentymentów. Liczy się zysk i tylko zysk. Na GPW niczego nie można być pewnym . Podniosą podatki importowanej energii i może się już nie opłacać :)
  • Re: Wyniki za 4Q Autor: ~LESZCZ [5.173.169.*]
    O to przykład jak sprzedaż kilku akcji może zdołować kurs Interaolt :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • Re: Wyniki za 4Q Autor: ~Wiatr [5.173.252.*]
    IP: 5.173.169 - naganiacz na spadki.
    Prześledziłem wątki. Jak kurs był po 14 to pisałeś psalmy pochwalne o IRL.
    Jak jest po 20 to próbujesz oczernić spółkę.
    Gościu, weź kup mieszkanie na wynajem, a nie kręcisz się na tym forum jak g.wno w przeręblu.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [87.207.244.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Wiatr Autor: ~LESZCZ [5.173.169.*]
    Jak była po 20 pln to już jej nie miałem bo sprzedałem po 19,25 pln z zyskiem 27,4% :))). Spółka jest solidna i wiarygodna wypłacająca co roku sowite dywidendy . Ale są także zagrożenia które czynią tą inwestycję ryzykowną . Wskazywanie na nie to nie przestępstwo. Jak chcesz widzieć tylko plusy to twoja sprawa . Mieszkanie na wynajem oraz obligacje skarbowe jak i IKE już mam :)))))))))))))))))))))))
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [87.207.244.*]
    Gdzie te czasy, kiedy 5 tyś akcji schodziło kilka dni .
  • Re: Wyniki za 4Q Autor: ~LESZCZ [94.254.137.*]
    Oby nigdy nie powróciły. Właśnie dla tego ludzie z kasą boją się tutaj inwestować :(
    Dnia 2021-02-09 o godz. 16:30 ~Aa napisał(a):
    > Gdzie te czasy, kiedy 5 tyś akcji schodziło kilka dni .

Tak było!A podobnie było na Asseco Slovacja-by kupić/sprzedać 500szt akcji męczyłem się 3-4 dni
    Ale na akcjonariat IRL nie ma co narzekać. .Jest to wyważony , mądry akcjonariat-tak to postrzegam!
    Jeśli ktoś kupi 20K nie mówiąc o 100K akcji po 18,00 - 19,00 pln to ile czasu mu zajmie sprzedaż bez straty ???????? A kasę potrzebuje w ciągu kilku dni. Ja już nie wspomnę że bardzo łatwo tutaj zachwiać kursem co zresztą widać. Tego się właśnie boją akcjonariusze . Są tacy co operują milionami i dla nich ryzyko tutaj jest zbyt duże :).
  • Re: Wyniki za 4Q Autor: ~Leszczynski [89.64.44.*]
    Jakie to szczęście że nie operujemy milionami .
    Bo byli byśmy już po zawale :)))))))))))))
    Nie mam wprawdzie nawet 50 K ,ponieważ staram sie dywersyfikować portfel , ale nie bawię sie w kupno - sprzedaż .Udało mi sie tanio kupić ,odciąć parę dywidend i najbardziej opłacalne dla mnie jest trzymanie tych akcji dla dywidendy .Oczywiści miło kiedy rośnie ,ale przyznam ,wolałem kiedy było spokojniej i bardziej przewidywalnie .Teraz przy pewnym pułapie, mogą być ciągoty do pozbycia się akcji W obecnie sytuacji jednak nie ma pewności ,że pociąg nie odjedzie i można zostać na peronie a byłoby szkoda .
    Nie wiem jaką średnią masz ale gratuluję . Pociąg może odjechać w obie strony :))))))))))) Żuć połowę tego co masz PKC i zobaczysz co się stanie z kursem :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Są różne strategie na IRL prezentowane tutaj na forum.Nie chcę tutaj nikogo z forumowiczów "wciskać" w strategię pt.Biorę dywidendę przed jej wypłatą bo kurs rośnie przed odcięciem- ale kilku tzw. starych forumowiczów tak tutaj robi; i mówiło to otwarcie!
    Nie jestem pewny czy nawet nie ~ Aa- ale pewności nie mam.I za ewent. insynuację -sorry!
    10K w IRL to ilość dobra by stosować z powodzeniem -WSZELKIE STRATEGIE.
    Powtórzę.Akcjonariat na IRL jest mądry i rozważny ale też ...cwany i wieloletni!I niech tak zostanie!
    I...... jak najmniej LESZCZA:)
    Nic po twojej mądrości jak główny akcjonariusz postanowi zdjąć spółkę z GPW. Zdołuje na 6 miesięcy cenę to może za jedną akcję browara sobie kupisz :)))))))))))))))))))))))))))))
    gupek!
  • Re: Wyniki za 4Q Autor: ifcia [185.32.147.*]
    Niestety ma rację. Przykładów jest wiele. Ostatni przykład to Avia AM.
    Swoja droga też Litewska spółka.
    Koleś ma bielmo na oczach i widzi to co chce widzieć. Właściciel większościowy ma dla tego 80% udziałów żeby zbytnio nie dzielić się zyskiem ale także po to żeby mieć kontrole nad spółką i zdjąć ją w każdej chwili z GPW. Jak dojdzie do wniosku że chce ją zdjąć z GPW to po takiej cenie że nie jeden będzie płakał i rwał włosy z głowy jeśli je ma :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Było "CZY TO JUŻ PANIKA"? Bo ja sprzedałem i ...chcę odkupić:)

Jest - "IRL WŁAŚCICIEL BĘDZIE WYCOFYWAŁ Z GPW" bo "panika" dała wzrost kursu IRL; więc może zaiskrzy na "WYCOFYWANIE Z GPW" ?

Poza tym; "dla tego" pisze się DLATEGO -razem OŚLE JEDEN, RAZEM!
    I tu kilometrowy śmiech czyli :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Wolne media bez....LESZCZA!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [109.241.108.*]
    A może podyskutujesz z ifcia ?????????? Tyle osób przyznaje mi rację a ty nadal z siebie robisz nieuka :))))))))))))))))))))))))
[x]
INTERAOLT -0,84% 11,54 2022-03-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.