Sądzę, że sprawa dotacji umarła śmiercią naturalną z braku zwiększenia środków w puli. Koniec wydatkowania na 2020r.... oczywiście można sobie protestować.
Będą sprzedawać maskotki pszczoły i słoik miodu a Bee Simulator będzie dodatkiem do zestawu premium limited. Wszystkie Biedronki, Lidle i markiety. Januszki i Grażki kupią dla Bąbelków.
No jasne, zarobili miliony, dlatego kurs to 1/3-1/2 szczytów :)
Zyski z Bee to praktycznie zabieg księgowy. Zresztą pracowali nad tą grą kilka lat, jak poświęcasz miesiąc żeby zarobić to co inni dostają za dzień to tracisz. Wszyscy już wiedzą, że Varsav to niewydolna firma ze złotoustym prezesem.
Rustler kosztował kikaset tysięcy, zarobi 10 razy więcej niż Bee w pierwszym miesiącu sprzedaży. Giganci to drugie Bee, tylko gorsze.
Wers, z CDR ciekawie się zapowiada. Nie wróżę szybkiego powrotu na 400+, ale myślę, że jest realna szansa na przebicie 300. Dzisiaj była ostra walka i super wzrost przy WIG na czerwono.
Wers, robi się ciekawie na CDR. Ja dzisiaj już podziękowałem. Plan był wejść na szybko i zarobić trochę. Pewnie jeszcze urośnie, ale nauczyłem się cieszyć zyskiem i nie gonić pociągu, chyba, że znów spadnie w okolice 250 lub niżej :). Kapitał przerzucony na inny gaming. Mam też trochę allegro po 73. Bez większych planów jak długo będę trzymał ten papier, ale przeczucie podpowiada, że tutaj kurs będzie na wzór amazaona, czyli co roku sobie rośnie, dlatego też może warto to trzymać na dłużej i dobierać po troszku na korektach. Columbus jednak leci na pysk. Ciekawe czy zatrzyma się na 37. Na ostatnich podbitkach wychodziłem i widać, że miałem nosa.
Reznor, zastanawiałem się nad Geotrans. Perspektywy i pomysły ciekawe, ale tutaj chyba włączył się trend spadkowy, więc może warto poczekać, tym bardziej, że wyniki za IV kwartał nie najlepsze. Orlen jeszcze trzymasz?
Ale giełda jest przerotna, co Komar :)))))))))). A no. Dawno takiej jazdy na allegro nie widziałem. Oj dawno.
Co do CLC to nie wiem gdzie włączą buy. Może w okolicach 37, może 33, może 25, Trudno powiedzieć. Nie wiem czy masz dostęp do notowań ciągłych, to Ci zdradzę że wielkie batony leżą na buy na poziomie 40.00. Co nie znaczy że popyt się nagle nie wycofa i nie zaczną walić w rynek z ukrytego. Możliwe jest wszystko. Jak również to , że na walnym 10.02. zrobią Lock,up na nowe akcje na najbliższe 4 lata. Kto wie, kto wie :).
Gratulację zarobku na CDR. Ps. Nigdy nie licz "utraconych potencjalnych zysków". Powodzenia.
Witam Panowie, wskoczyłem w allegro po wczorajszej sprzedaży CDR. Kupno po 70,10, zobaczymy, co się wydarzy. Sprzedaż planuje przy 75-77, tez widziałem batony na CLC, ale tak, jak Wers napisał mogą zniknąć i raczej taką opcję zakładam wówczas przy 37 powinno się zacząć bronić. Komar, co do geotrans kupowałem ostatnio przy 19,80. Patrzac na nowy portfel zamówień i palny do czerwca związane z farmami foto, zdania nie zmieniam. Mają środki na inwestycje, drugiej takiej spółki- chodzi mi o generowanie zysków i uprawnienia do obsługi samorządów, nie ma. Bujać może i do 15,00. Srednia mam nieco niżej niż 15 pomimo zakupów powyzej 20,xx. Nadal walczą na walorze o utrzymanie długoterminowego trendu wzrostowego
Orlen trzymam do 70-72 taki mam plan, jak wyjdzie zobaczymy, nie sprzedawałem. Tauronu juz nie mam, pozbyłem się przy 3,05 i zapewne znowu podkupie, ale w okolicy 2,55
Reznor, widzę, że też puściłeś CDR :) Dzisiaj ładnie urosło, ale tak jak pisał Wers, nie ma co liczyć potencjalnych zysków. Przerzuciłem wczoraj na PCF. Planuje jeszcze dokupować po niższym kursie. Może to dziwne, ale mam przeczucie, że tutaj będzie dobrze grane :). W Orlen może ponownie wejdę, ale musi spaść w okolicę 52 lub oczywiście niżej :). Geotrans zostawiam dalej do obserwowanych. Zgadzam się, że w poprzednim roku wypracowali ładny zysk, zatem jest kasa na inwestycje, a pomysły mają ciekawe. Farmy na śmieciach mogą się przyjąć.
Wers, dzięki za info z CLC. Nie mam podglądu, więc niestety nie widzę gdzie są postawione batony. Jeżeli miałbym wchodzić ponownie, to musi spaść poniżej 40 zł. Oczywiście musi być też kasa, żeby było za co kupować. Mam kilka spółek, które obserwuję i jak to się mówi, kto pierwszy ten lepszy.
Z OZE nadal trzymam 01C i dzisiaj dobierałem w okolicach 8.0x. Trochę buja tutaj pomiędzy 8 a 9 zł, ale po zmianach jakie nastąpiły spokojny jestem o kurs na tej spółce. Planuje jeszcze dobierać jak będzie 8 i mniej, ale tutaj też potrzebna kasa. Inwestycja raczej długoterminowa.
Kolego Komar :), jeśli nie ma kolega wykupionego dostępu do notowań ciągłych w czasie rzeczywistym, może się kolega posiłkować się symulatorem giełdy: Gra Giełdowa dostępnym w internetach :). Podsyłam link. Wystarczy wpisać spółkę.
Arkusz ten odzwierciedla stan "rzeczywisty w 90proc." i z opóźnieniem 15 minutowym. Natomiast warto to podglądać, by mieć obraz sytuacji. Trzeba też pamiętać, że inwestorzy stosują tzw. WUJ - zlecenia istniejące a ukryte. I nie widać ich w arkuszu.
Dajmy panowie już spokój tej spółce i prezesowi. Nie ma co łacha z niego drzeć, w końcu też człowiek. Na kursie kiszonka, to troli mnie i można sensownie porozmawiać :)