• 3 $$$$$$$ już blisko !!! Autor: ~Miras [94.254.224.*]
    Całkiem zdrowo to wygląda. Jakby w przyszłym tygodniu wyszło fajne info to bym się nie pogniewał.
    Czytałem co tam kupujecie w USA . Ja niedawno kupiłem Palantira , wygląda dość ciekawie.
    Chyba powinno jeszcze trochę wzrosnąć. Trochę im zazdroszczę forum jak wchodziłem to było około 30000 obserwujących.
    Ciekawe co u nas będzie na razie skromnie na forum w USA ale najważniejsze że kurs idzie w odpowiednim kierunku.
  • Re: 3 $$$$$$$ już blisko !!! Autor: ~Lawyer [5.172.233.*]
    Ciszej jedziesz, dalej zajedziesz. Bardzo mocna sesja wczoraj naszej perły po spadku w czwartek nie spodziewałem się tego, obroty wzrosły w ostatnich tygodniach papier rozgrywany przez poważniejszy kapital niż dziesiątki tysięcy drobnych inwestorów i to duży pozytyw. Wczoraj BCRX grzany od samego rana a nawet u nich chyba nocy a skończyło się symbolicznym plusem ledwie i cwaniacy wykorzystali napaleńców i już zwątpienie się wdarło a przecież spółka ma świetne perspektywy i zrobiła krok naprzód a nie wstecz. W większości przypadków jak na kwicie siedzi ulica marzącą o rakietach to będzie bujać, normalną walka długich z krótkimi. A ten palantir to nie czasem najbardziej popularna spółka tam ostatnio? Nazwa fajna z Władcy pierscieni
  • Re: 3 $$$$$$$ już blisko !!! Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]
    Lawyer, na 9 mln akcji obrotu na BCRX wczoraj 2,38 mln to szorty. Bez tej akcji szortowców, mogło być nawet 20 proc. w górę. Zarobionych wczoraj wielu nie było, wyższy kurs był może przez pół godziny, potem płasko. Ci na szortach tez raczej nie zarobili zbyt wiele. Ciągle czekam, aż po któryms dobrym infie szortowcy zaczną zamykać te przynoszące coraz większe straty pozycje. Na razie wciąż wierzą, że zacznie spadać.

Ale mniejsza o BCRX - Milestone w USA ma roczny max na 3,05 USD. Czyli mamy dziś 10 centów do szczytu. U nas maks wszech czasów na Milestone to 14 zł (na zamknięciu 13 zł).
    Nie wiem, czy ktoś chciałby postawić jakieś grubsze pieniądze na to, że te maksy za kilka dni, góra tydzień- dwa nie zostaną poprawione.
    Dotychczas infa dotyczące naszego Compuflo epidural wywoływały w USA z reguły pozytywną reakcję rynku. W przyszłym tygodniu Osser powinien nas poczęstowac przynajmniej jedną - dwoma umowami o sprzedaży.
    Szanse, że w przyszłą sobotę będziemy na historycznych maksach u nas i rocznych maksach w USA są - moim zdaniem - bardzo duże.

• Re: 3 $$$$$$$ już blisko !!! Autor: ~Miras [94.254.224.*]
    Wczorajsza sesja w USA też mnie pozytywnie zaskoczyła biorąc pod uwagę niezbyt korzystne otoczenie innych indeksów.
    No i w piątek przeważnie częściej spada jak rośnie.
    Ale właśnie obserwujemy pozytywny efekt siły Milestone.
    Tak jak pisałeś Dr. że będą takie sesje że otoczenie rynkowe nie będzie zbyt sprzyjające a nasza perła i tak będzie
    na zielono .
    Właśnie wczoraj można było to zaobserwować.
    Oby tak dalej .
    No i czekamy na nowe infa , a jak widać ostatnio bardzo chętnie dzielą się wszelkimi postępami w sprzedaży.
    Trzymamy kciuki za nowe umowy .
    W sprawie szybko podpisywanych kolejnych umów na sprzedaż tak samego Compuflo epidural jak i tych wszystkich strzykawek, rurek czy igieł można być optymistą, bo - w odróżnieniu chocby od BCRX - nie musimy czekac teraz na dostęp do kolejnych rynków. Nasz Milestone Medical ma już zgody na sprzedaż niemal na całym świecie . A skoro mają za sobą pierwsze umowy w USA a także Szwajcarii/Austrii, to raczej kłopotów z podpisaniem umów na dystrybucję gdzie indziej być nie powinno.

Miras - gratulacje z tytułu PLTR.
  • Re: 3 $$$$$$$ już blisko !!! Autor: lawyer_mz [5.172.239.*]
    Dr jak będziesz miał chwilę sprawdź ATNX, zapowiada się tam ciekawy okres, może warto zainwestować, wygląda jakby akcje były akumulowane dłuższy moment pod decyzję FDA.
    Dnia 2021-01-24 o godz. 17:59 lawyer_mz napisał(a):
    > Dr jak będziesz miał chwilę sprawdź ATNX, zapowiada się tam ciekawy okres, może warto zainwestować, wygląda jakby akcje były akumulowane dłuższy moment pod decyzję FDA.

Przyglądałem się ATNX i pewnie bym dzis kupił - jeden lek zatwierdzony, ciekawe perspektywy - ale nie znalazłem kandydata do sprzedaży :-)
    Szalony dzień - Vaxart wzrósł mi o 40 proc.
    MLSS - moim zdaniem - przyzwoicie jak na dzień po wzrostach i bez infa.
  • Re: 3 $$$$$$$ już blisko !!! Autor: lawyer_mz [5.172.235.*]
    No Vaxart poszedł ostro, gratulacje dla ciebie.
    Ja kupiłem dziś skromny pakiecik ATNX po 12,75,wziąłbym sporo więcej ale nie mam za co niestety. Tam ewidentnie spuścili kurs z łańcucha i do tego 28 lutego może w okolice 17-18$ spokojnie dojść, profil spółki ma zaledwie 2069 obserwujących (w piątek było coś koło 1950) więc jak się inwestory zlecą to może być bardzo ciekawie, kto wie.
[x]
MILESTONE 0,00% 1,58 2023-12-18 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.