W mojej ocenie to kicha nie młot. Jak zobaczę zamknięcie na co najmniej 4,90 lub choćby do 5,10 to uznam to za młot z jakąś szansą na odwrócenie trendu. Ale czy póki co, na tym walorze można mówić odpowiedzialnie o trendach?
Cieszy mnie, że rośnie bo siedzę w tym walorze, ale sugeruję wziąć sobie na wstrzymanie w kwestii wiarygodnych sygnałów na nim. Jak wejdzie na rynek seria E, to w tej kwestii posuniemy się w dobrym kierunku, ale póki co ja to traktuję z przymrużeniem oka.
W kwestii wejścia na rynek serii E, nasunął mi się istotny aspekt tego wydarzenia. Sądzę, że od tego dnia kurs uzyska niezwykle silny próg oporowy na wysokości 5,00. Chyba tylko wówczas naruszalny, gdyby miała się wydarzyć jakaś tragedia w tej spółce lub jej otoczeniu. Zwracam uwagę, że wówczas dla posiadaczy pół miliona tych akcji, ten próg stanie się progiem startowym dla ich inwestycji.
5PLN to niska cena na tle konkurencji w kontekscie dwóch premier (jednej pewnie lada moment?) przykładowo w innym preipo podobne studio wycenia sie na 40kk (czyli jakies 7,27PLN za 1 akcje)
Gdyby zaczęli dobrze zarabiać w grę weszłaby dodatkowo coroczna dywidenda. Ale to już śpiew ewentualnie różowo rysującej się przyszłości. Na razie niech trafią w gusta i zaczną zarabiać.