• Wątek Ozzy Autor: ~Ozzy [37.47.163.*]
    Zapraszam do dyskusji. Dzięki za każdy wpis. Tylko kulturalnie bez opluwania i bluzgania. Dzięki.
  • Re: Wątek Ozzy Autor: ~Ozzy [37.47.163.*]
    To mi wygląda na wymianę akcjonariatu.
    Niewiele pozostało z tych którzy mają kupione po 10,20 zł
    Wygląda mi na to że spółka.moze mieć zysku na akcje ok. 25zł za 2020 rok.
    Będzie to bardzo dobry wynik.
    Jakie są wasze prognozy dotyczące zysku na 1 akcję za 2020 r????
  • Re: Wątek Ozzy Autor: ~Foka [83.18.219.*]
    Wczoraj sprzedawałem, dzisiaj dokończyłem. Dzięki Ozzy że wziąłeś moje akcje :)
    Papa. Spojrzyj jw arkusz jak będzie po 200 zł. to wspaniałe uczucie.

Zapraszam
    Sytuacja na giełdach + Twoje wejście = górka na kursie AGL. 200 zł? Nierealne. Surowce albo osiągnęły swoje maxy (pszenica) albo w ciągu kwartału to zrobią. Później 1,5 roczne spadki. W przyszłym roku, zakładając braki w dostępności ziarna, a co za tym idzie ich wysokie ceny, marża na tłoczeniu będzie 70-80 usd. 2020 był rekordowy wynikowo
  • Re: Wątek Ozzy Autor: ~marq [83.10.108.*]
    Większych bzdur jeszcze nie czytałem. Według Twojej prognozy ceny będą spadać, ale z powodu braku dostępności ziarna będą rosły.
    Doprecyzuję, spadki na kukurydzy i słoneczniku od 4q 2021
    Spadek to nie moja robota. Akcje trzymam. Żeby było wiadomo. Miętusy oddają.
    Akcje to nie matematyka. Jest sentyment do spółek rolniczych i on potrwa. To że wyniki będą słabsze nie znaczy że kurs o te wyniki spadnie.

Akcje są dalej bardzo niedowartościowane. Cena nominalna tych akcji to 200 zł. Wyniki mogą być słabsze no i co. Wystarczy że spółka wyskoczy z dywidendą lub inną niespodzianką.
    Uważam że to nie czas na sprzedaż tych akcji lecz na kupno.
    Czas zweryfikuje kto miał rację.

Ja trzymam
    Jak ktoś chce łapać wróbelki niech to robi. Poziom sprzedaży 300 zł uważam za jak najbardziej odpowiedni dla tych akcji na dzień dzisiejszy.
    Powtarzam na dzień dzisiejszy.

A jeśli ktoś jest gorący bo ma już 200 proc. zarobku. Niech będzie niech sprzeda bo już tyle zarobił.
    Zwykła korekta. Trend nienaruszony.
  • Re: Wątek Ozzy Autor: korben [31.0.27.*]
    Wyniki nie powinny byc slabsze, wrecz przeciwnie, co wynika ze wstepnych danych (publikowanych na stronie korporacyjnej AGL, bo przez espi nie sa wylewni).
    Ludzie myślą że jak tyle urosło to musi spaść. Nic nie musi.

Może....
  • Re: Wątek Ozzy Autor: ~Milko [147.231.39.*]
    Z cenami ziarna to trochę popłynąłeś, jeśli coś mogło osiągnąć swój szczyt, to tylko soja, przy czym zgodnie z raportami zapasy produktów rolnych spadają i zakumalowanie ich jeszcze raz zajmie kilka lat. Nawet jeśli marże na oleju spadną dosyć drastycznie, to mamy nowy, dodatkowy pozytywny wpływ elektrowni, który ma wynikowy potencjał połowy tłoczenia. Dodatkowo nawet jeśli ceny ziarna spadną w porównaniu do obecnych 20%, to dodatkowy zysk z sektory rolniczego będzie wynosił ~15mln pln. Oczywistym jest, że rok 2020 był bardzo dobry ale 2021 będzie jeszcze lepszy.
[x]
AGROLIGA 0,96% 21,00 2025-10-23 16:17:11
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.