• Co robicie? Autor: pluto85md [37.248.209.*]
    Odpowiadacie na wezwanie, czy idziecie na wymianę na MCI?

Ją wymienilem 1:1 jakiś czas temu na rynku.
  • Re: Co robicie? Autor: cykle [109.173.154.*]
    Odpowiedziałem. Choć z żalem.
  • Re: Co robicie? Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Zostałem z akcjami bo nie miałem fizycznej możliwości odpowiedzenia na wezwanie. Właśnie wysłałem skargę do KNFu, choć wiem że i tak nic nie zrobią ale przynajmniej spróbowałem....
  • Re: Co robicie? Autor: ~and [89.64.50.*]
    A to ciekawe bo na wątku PLI piszesz o swojej inwestycji w MCI i PEM w czasie przeszłym.
    Ja swoje pemy sprzedałem,nie mam nerwów do Czechowicza a okazji dookoła nie brakuje.
    MCI jeszcze 1k trzymam.
  • Re: Co robicie? Autor: ~marek [62.133.134.*]
    Nie odpowiedziałem bo już bym nie ogarnął czasowo. Trochę (~12% całości tylko) poszło w rynek po ~18, reszta pewnie się skonwertuje na MCI. Pewnie pożałuję :-) Ciekawe co zrobił Cezary... Jak nie odpowiedział to może dali mu coś co pozwala wierzyć w MCI. Ale jak odpowiedział (czyli nie chciał MCI) to pożałuję bardzo szybko :-)
    @and
    Tak czas przeszły.... MCI już prawie nie mam PEM mam 90℅ tego co miałem...
    Jednak Czarek nie sprzedał tylko skonwertuje akcje. Jest nadzieja :-)
    "Wraz z zakończeniem wezwania na PEM kończę pewien rozdział swojego życia i zamykam tę pozycję poprzez konwersję na akcje MCI. To będzie dla mnie długoterminowa, pasywna inwestycja - mówi Cezary Smorszczewski."
    https://www.pb.pl/po-pem-zostanie-pyl-1106073
  • Re: Co robicie? Autor: ~daniel_craig [31.182.167.*]
    I to jest bardzo ważna informacja, która może wiele wyjaśniać. Jeżeli podobnie postąpi AMC III Moon to może być jeszcze ciekawie na akcjach MCI.
    Coś jeszcze ciekawego w tym artykule jest? Kupić nie można a subskrybować nie mam zamiaru...
  • Re: Co robicie? Autor: ~ben_ben [78.8.49.*]
    podobno chca pisac skarge na tego anala do knf i niemnieckiego regulatora za ta wycene pem
    tak pisza na twitterze
    Kto chce pisać??? Czechowicz?
  • Re: Co robicie? Autor: ~Ben_ben [78.8.49.*]
    A komu innemu to było nie na rękę?
    daj linka do tego tweeta
    Tak, analizują rekomendację, uważają ją za nierzetelną i zawierającą błędy/przekłamania. Rozważaj zgłoszenie do niemieckiego regulatora oraz KNF. Sugerują poprostu że na zamówienie zrobiona.
    Odpowiedzi na pytania które miały ale nie padły w czasie walnego zostaną opublikowane na stronie.
  • Re: Co robicie? Autor: ~anal1245 [212.86.35.*]
    :-)) Że MCI tak się ośmiesza, tego bym się nie spodziewał........Info z analizy są wszystkie w komunikatach i prospekcie PEM z 2015 r., prezentacjach MCI i innych publicznie dostępnych dokumentach. A to że cena w wezwaniu jest znacznie i to znacznie niższa od wartości godziwej PEM, każdy widzi.

Jeśli spółka grozi analitykowi w taki sposób, wiedz, żę analityk trafił ze swoją analizą w sedno.

• Re: Co robicie? Autor: bialoczerwony1972 [37.30.56.*]
    Chyba chudego zabolało...
  • Re: Co robicie? Autor: bialoczerwony1972 [37.30.56.*]
    Dajcie linka...
    Dawałem linka do PB wyżej. Daj maila to Ci prześlę jak nie masz dostępu.
    akcjonariusz1972@onet.pl

Jak możesz to podeślij ten artykuł. Pytałem tez o linka do tweeta o tej skardze....

poszło
    Tak. Mam. Dzięki wielkie, że oplułem monitor gdy przeczytałem, że to wina Czarka bo odszedł z PEMu :)
  • Re: Co robicie? Autor: ~Maks [83.24.150.*]
    To po cholerę wpisywali ten warunek wezwania, który z góry zastrzegli ze nie musza spełnić, by skupić akcje w wezwaniu. Ten warunek to żaden warunek tylko manipulacja i wprowadzanie w błąd inwestorów
    co do intencji wzywającego. Sami kontrolują w pełni obie spółki i sami sobie stawiają warunki. To są kpiny a prawnicy zatrudnieni przez MCI powinni jeździć z wykładami jak zgodnie albo na granicy prawa wyciskać mniejszościowych. Dla kasy można zrobić wszystko ale reputacje ma się jedna o czym chyba dawno zapomniał sternik tego katamaranu, gdzie jedna burta jest wyraźnie zanurzona kosztem drugiej, przez co ze statku świadomie dzięki przechyłowi wypadają drobni mający akcje PEM. Topielców i podtopionych działaniami MCI w tej i innych sprawach jest coraz więcej ale jak to w przysłowiu ,,nosił wilk razy kilka...’’.
    mało zebrali tych akcji....
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [68.235.32.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.207.103.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
PEMANAGER -2,37% 18,50 2021-06-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać