• Google trends, coś się dzieje dobrego z SFD Autor: ~DorianYatesMrOlympia [83.5.156.*]
    Co jakiś czas zaglądam na google trends i wrzucam hasła związane z naszym walorem: allnutrition, sklep sfd, sfd, nutlove. Porównuję również z konkurencją: kfd, Olimp, ostrovit. Dane zawężam do Polski. Allnutrition ma w okresie 3-9 stycznia wynik 95, czyli jest prawie tak samo często wyszukiwany jak w szczycie lockdownu na przełomie kwietnia i maja. Kto zna wyniki sprzedaży z Q2 '20 ten powinien być zadowolony. Nie wrzucam linków, bo ostatnio jak wrzucałem link związany z google, to temat został usunięty (linkowałem do recenzji video odżywek alldeynn na yt). Jest dobrze, dzisiejszy handel już bardziej odważny w stronę północy, większość transakcji idzie z prawej strony karnetu, dwukrotnie wciągnięte ukryte zlecenia sprzedaży. Cierpliwości i do przodu.
  • Re: Google trends, coś się dzieje dobrego z SFD Autor: ~Piotrek [37.47.25.*]
    Dzięki, fajna analiza. A jest gdzieś dostępna informacja nt ruchu na stronę sklepu? To mogłoby być ciekawe, ale nie wiem czy te dane są ogólnodostępne w jakiejś formie zagregiwanej
  • Re: Google trends, coś się dzieje dobrego z SFD Autor: ~DorianYatesMrOlympia [83.5.156.*]
    O ruchu mogę jedynie wnioskować patrząc na częstość pojawiania się opinii na stronie sklepu sfd, na allegro, na niemieckim Amazonie. Zliczam cyferki z strony sklepu dla produktów z serii alldeynn, ale nie pokrywają się z tym czym chwali się mąż twarzy marki. Biorę pod uwagę, że produkty alldeynn pojawiły się już 8 stycznia w sklepach stacjonarnych, tym tłumaczę rozbieżność. Przyznaję, że jako drobnica nie mam zbytnio narzędzi czy dostępu do dobrych danych. Jednocześnie doceniam politykę raportowania co miesiąc, podobnie robi action, ale dodatkowo ujawnia marżę.
  • Re: Google trends, coś się dzieje dobrego z SFD Autor: ~Insider [31.0.81.*]
    Zainteresowanie akcjami tego nie odzwierciedla ;)
  • Re: Google trends, coś się dzieje dobrego z SFD Autor: neuromachine [178.43.74.*]
    Może właśnie to jest efekt większej popularności spółki. Ludzie kupili sobie w okolicach 4 zł lub lekko poniżej i teraz sprzedają z zadowoleniem z kilkuprocentowym zyskiem. Ja tam korzystam z promocji i sukcesywnie zwiększam pakiet. Uważam że przełomowy będzie raport za miesiąc (z wynikami za styczeń). W zeszłym roku sfd miało niecałe 15 mln przychodu za styczeń, a jeżeli kilka dni temu z informacji na twitterze wynikało, że było 25000 zamówień na produkty alldeynn, to ile będzie sprzedaży tego za cały styczeń? Uwzględniając, że na starcie był pewien peak sprzedaży to 30 000 - 35 000 zamówień? Ostrożnie licząc 200zł na zamówienie daje to przedział 6-7 mln. Czyżby za styczeń była pokonana bariera 20 mln przychodów miesięcznie? Pytanie jeszcze jak wygląda umowa pomiędzy marką alldeynn, a sfd.
  • Re: Google trends, coś się dzieje dobrego z SFD Autor: ~Endrjiu [188.146.161.*]
    Umowa moim zdaniem, to jedynie płacenie prowizji za reklamę. Jest to produkt własny SFD, sprzedawany głównie na ich stronie, więc pewnie coś koło 10% zysku trafia dla DEYNN. (Tak strzelam tylko patrząc ile w innych branżach płaci się za takie reklamy)
[x]
SFD 1,56% 3,26 2025-10-03 16:43:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.