• Jak myślicie Autor: ~Newada [5.173.146.*]
    W tym roku możemy dobić do 8zł czy raczej nierealne ?
  • Re: Jak myślicie Autor: zajebist21 [5.173.225.*]
    Po wakacjach możliwe 18
  • Re: Jak myślicie Autor: ~Waldek [78.8.13.*]
    Nie wierzcie tym chyba niezle umoczonym trollom ,ktorzy wyznaczaja nieobotyczne kursy .Mam tu na myli za?eb>>21 i nelora.
    Zwroccie uwage ,ze kurs porusza sie w szerokim mocnym(3 p-kty) trendzie spadkowym o dlugim horyzoncie .
    W srednim terminie ,moim zadniem, mozliwe sa wahniecia kursu powyzej dzisjszego poziomu ,ale zwazywszy na narastajace napiecia na rynkach swiatowych bylbym bardzo ostrozny.
    Wydaje sie ,ze idealnym momentem do wyjscia beda wyniki lub chwila przed ogloszeniem.
    Ja na pakiecie spolek dywydendowych GPW osiagnalem w tym roku 20% i czuje sie beziecznie :)
    Male spolki wymagaja cierpliwosci ,a i sa obarczone niemalym ryzykiem .
  • Re: Jak myślicie Autor: ~Newada [5.173.146.*]
    Panie Waldku, a tutaj może do 8zł dobić w tym roku?
  • Re: Jak myślicie Autor: ~Waldek [78.8.13.*]
    Moge tylko powiedziewc ,ze kurs ponizej 5,10 moze (nie musi ) oznaczac powazne klopoty finasowe graczy ,ktorych czesto nieslusznie (mylnie) okresla sie inwestorami:).
    Ale to tylko moja opinia nic wiecej.
  • Re: Jak myślicie Autor: ~nelor [37.47.97.*]
    I znowu Walduś bredzisz. Uważasz, że człowiek posługujący się AT, to inwestor. To ma być żart, czy faktycznie tak sądzisz. Zawodnik posługujący się AT, to w czystej postaci gracz, spekulant.
  • Re: Jak myślicie Autor: slonzok [85.14.79.*]
    Waldek, Elzab od ponad 25 lat zarabia pieniądze głównie na produkcji, serwisie i obsłudze kas fiskalnych, Zakład produkcyjny przeszedł długą drogę od mocnych przemian w drugiej połowie lat 90tych, zarówno kadrowych, wyposażeniowych i mentalnych.
    W ostatnich latach zainwestowali sporo pieniędzy w nowe hale w remont infrastruktury. Spółka ELZAB do tej pory produkowała tylko kasy fiskalne (jakościowo niezawodne, dlatego są silną marką na polskim rynku).
    Produkcja jednego roku jest większa innego słabsza, mimo wszystko do 2020 był mocny trend wzrostowy, zważywszy że ELZAB obsługuje ok 30% polskiego rynku kas fiskalnych i obowiązkowej wymianie starych kas na kasy ONLINE z terminem do 31.12.2020, potężna rzesza firm wymieniła kasy, Wystarczy przeanalizować 2019 rok dlaczego spółka miała zysk netto na minusie by wiedzieć że ogłoszenie wyników za 2019 pokryło się z marcową paniką...
    Ja spokojnie czekam, dokupuje gdy cena mnie zadowala i czekam do jesieni, (moim osobistym zdaniem wzrost w marcu będzie spory po ogłoszeniu wyników za 2020, następny wzrost (spekulacyjny bardziej) będzie na przełomie lipca sierpnia (31.07.2021 - kolejny deadline na wymiany kas dla pozostałych branż), ja zaczekam do wyników za 3kwartał 21.

Poza tym rozkręca się sprzedaż kas samoobsługowych oraz sterylizatora o dużej przepustowości.
    Elzab na Helence (dzielnica Zabrza - woj. Śląskie - prawdziwy Śląsk), od dziesięcioleci zajmuje swoje poważne miejsce w historii.
  • Re: Jak myślicie Autor: ~nelor [37.47.97.*]
    Walduś, znowu bredzisz. Tym razem względem mojej osoby. Kiedy ja pisałem o niebotycznych zyskach? Kiedy naganiałem? Wręcz przeciwnie, nie podoba mi się zachowanie tej spółki. To, że mam akcje i nawet dokupuje, to świadczy o mojej nadziei, że na tym coś zarobię. Jeżeli pisałem coś krytycznie, to o twoim podejściu. Zwłaszcza, o stosowaniu AT na takiej spółce i nadal twierdzę, że w tym względzie bredzisz. AT jest wypadkową działań handlujących. Im większa grupa handlujących tym przewidywalność jest większa, a i tak szanse są bliskie 50/50. Tutaj szanse, że cokolwiek zachowa się ze standardami AT są praktycznie żadne. Co najwyżej ktoś wpływa na kurs aby zachowywał się jak mu się podoba. Odnoszę wrażenie, że należysz do tego kogoś. Bardzo ci zależy aby spadły. Tak czy inaczej twoja strategia jest przewidziana co najwyżej na kilkaset akcji jeżeli jesteś w ogóle zainteresowany kupnem. Śmiem twierdzić, że nawet takiego zamiaru nie masz. To że nawet trafisz swoimi przewidywaniami wcale nie będzie świadczyć o tym, że masz rację. Już przestań bredzić z AT, a zajął byś się wyszukiwaniem informacji, plotek o spółce jeżeli tak bardzo zależy ci na dobru czytających.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.232.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Jak myślicie Autor: ~dołują [185.28.179.*]
    A na fixingu 1 akcja na 5.20 na S
    I tak się rysuje kreski, które potem jakiś waldek analizuje...
  • Re: Jak myślicie Autor: zajebist21 [5.173.232.*]
    Dokładnie Waldek to mega fachowiec kupuje i sprzedaje po 1-3 akcje na koniec sesji żeby AT mu się zgadzała. Po kiego tu zaglądasz, masz dywidendowe spółki tam sobie analizuj i tam sobie wypisuj swoje przemyślenia, a nam daj święty spokój pseudo analityku
[x]
ELZAB -0,52% 1,92 2023-12-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.