Z czego 75%w posiadaniu Bułgarów i Pana Górskiego- prawej ręki Pana Ciszwwskiego. Przy cenie 14,5 cały cap wynosi 17,6 mln zł. Sprzedaż zorganizowanej części przedsiębiorstwa spowodowała wyczyszczenie Spolki i przygotowanie pod nowa działalność. Zastanawiam się co tutaj włożą i jaka wówczas będzie kapitalizacja? Jak sądzicie jaki będzie najbliższy kwartał?
Artur Górski jest za poważny na takie zabawy. Bułgarzy? Bo podatki są niskie i tylko dlatego. A emisja będzie na bank. Wtedy udziałowcy, rada etc podzielą się ładnie.
czy emisja bedzie czy nie mnie to za bardzo nie intresuje o ile Pan Górski i ten kto to kupił od Bułgarów zrobią jak zazwyczaj robili w innych spólkach to znaczy emisja po cenie rynkowej. Emisja po cenie rynkowej pozwoli na podniesienie kapitału i włożenie do Spólki aktywa generującego gotówkę a byc może i samej gotówki która pozwoli rozwinąc biznes. Dla mnie ważne że przez najbliższe miesiące na rynku jest ok 1,2 mln akcji z czego ok 75% jest w posiadaniu Pana Górskiego i kogoś kto kupił od Bułgarów więc w tynku jest obecnie ok 350k papiera. Tak więc FF jest tutaj raptem 350k papiera nie licząc dużych akcjonariuszy. Ja uważam że nie po to kupowali tą Spólkę, czyscili z zobowiązań ab nie włożyć tutaj porządnego biznesu
Gotowy byłbym zaryzykować stwierdzenie, że FF % jest mniejsze od 20%. Reszta w mocnych rękach osób, ktore wiedza co bedzie sie dzialo.
Jak sie upra to nie dadza komunikatu bo dziela sie po 4.99%.
Ale w odpowiednim momencie kilka umów i te 50-55% moze byv sprzedane w dowolne miejsce- obstswiam clc lub nexity
Masz racje co do progów ale kwestia jest tego co tutaj włożą do środka, ja spodziewam się ze będzie to podmiot który będzie generował zyski kwestia jest tez tego w jakiej branży będzie działała Spółka bo to ma przełożenie na perspektywy rozwoju i kierunek w dłuższym terminie. Ja siedzę tutaj już jakiś czas wiec mogę jeszcze jakiś czas posiedzieć
Na MMCPL akcji jest tyle samo i co to daje nic od 10 lat są tygodnie że nie ma nawet złotówki obrotu i jeszcze teraz uchwalili dodruk po 50 groszy. Także ja już się nie sugeruje tym że jest mało akcji bo to nie reguła. Jak chcą wywalic wszystko to wywala jak chcą żeby rosło to będzie rosło i to nie jest wskazaniem ilością akcji