• Wzrosty dopiero przed nami Autor: ~badyl [116.203.40.*]
    Na razie zaczęli negocjować. Jak się dogadają i za BVT wejdzie coś dobrego.
  • Re: Wzrosty dopiero przed nami Autor: ~tomsoon [188.147.123.*]
    Oby tak było bo wszedłem w to po podbitce i to mi wygląda na wystrzał spekulacyjny.Jestem teraz ładnie ubrany na te mrozy co mają przyjść.
  • Re: Wzrosty dopiero przed nami Autor: select [77.253.106.*]
    Spokojnie Panowie czekać na papierze.
    W listopadzie pisałem na forum KUPIEC również o BVT i pozwolę sobie przykleić część tekstu.

W komunikacie https://www.bankier.pl/wiadomosc/KUPIEC-S-A-Przyjecie-nowej-strategii-Spolki-na-lata-2020-2023-7971676.htmlfirma poinformowała że planuje wprowadzenie dwóch nowych linii biznesowych:- działalność w obszarze odnawialnych źródeł energii (fotowoltaika),- działalność w obszarze nowych technologii i gier (gry, wirtualna rzeczywistość, sztuczna inteligencja).Zwracam uwagę na to, że planują wprowadzić OBIE linie biznesowe a nie jedną z nich.W jakiej formie to zrobią, tego nie wiemy, ale moje przypuszczenia są takie, że jedną z gałęzi wprowadzą poprzez BVT w której Spółka posiada 49,99% udziału w kapitale zakładowym.Co potwierdza komunikat spółki BVT o przeglądzie opcji strategicznych z 18. wrześniahttps://www.bankier.pl/wiadomosc/BVT-S-A-Przeglad-opcji-strategicznych-7964954.htmlBVT asekuruje się, że nic nie jest pewne, ale moim zdaniem ruchy w tym kierunku już zostały poczynione.W dniu 25 sierpnia P. Leszek Wróblewski sprzedał w 3 transakcjach pakietowych 1 380 000 akcji co stanowi 12,46% udziału w BVT.https://www.bankier.pl/wiadomosc/BVT-S-A-Zawiadomienie-akcjonariusza-o-zmianie-udzialu-w-glosach-7952257.htmlKażda transakcja na 460 000 akcji to 0,415% udziałów, więc poniżej progu 5% i kupujący nie musieli zgłaszać przekroczenia progu. Skoro nie było informacji o nowym akcjonariuszu, to zakup był przez 3 podmioty (możemy się tylko domyślać kto to taki, ja swoje typy mam).Zwróćcie uwagę na ilość akcji BVT a raczej na FF, który wynosi wg raportu za IIQ 970 815 szt.Do tego można doliczyć 1 380 000 sprzedane w transakcjach pakietowych, ale ja traktuję te akcje poza FF (ktoś kupił ponad 12% udziałów raczej nie po to, żeby sypać nimi teraz w rynek).

Ff to niecały 1mln akcji, będzie się działo.
    Siedzieć na doopie i czekać
  • Re: Wzrosty dopiero przed nami Autor: ~Zimny [37.47.205.*]
    25 sierpnia akcje chodziły po 50 gr i moze nie po to kupił zeby sypac po 1 pln ale mogł miec nasladowcow ktorzy nie pogardza 100 % zyskiem
  • Re: Wzrosty dopiero przed nami Autor: ~Zbik07 [31.60.76.*]
    Będzie rosło na dniach info duże obroty były przy rajdzie na 1,2x a korekta na małych kto chciał to się pozbył większość trzyma od poniedziałku powoli góra a jak info padnie atak na 2 tak to widzę
    Zawsze znajdzie się ktoś, kto zrealizuje zysk przy 20, 50 czy 100%.
    Dzięki temu mamy wymianę akcjonariatu i nowe poziomy wsparcia, bo jak ktoś kupował po 1 to raczej poniżej oddawać nie będzie.
    Na wszystko potrzeba czasu. Najpierw dowiemy się kto tu wejdzie i to da sygnał do kolejnych wzrostów. Jak biznes będzie sobie radzi to kierunek jest jeden A po drodze będą korekty, to naturalne.
    Zauważcie, że po emisji 3mln akcji dla inwestora ff będzie ok 7% a w nowych rękach będzie ponad 30% spółki (nowa emisja plus 1380000 akcji z pakietowek).
    Żeby walić w rynek akcjami, kurs powinien być dużo wyżej na co czekam.
  • Re: Wzrosty dopiero przed nami Autor: ~Zbik07 [185.146.55.*]
    Z nieoficjalnych źródeł ma wejść duży gracz szczegóły już na finiszu trzymać się
  • Re: Wzrosty dopiero przed nami Autor: ~zniewolony [78.148.169.*]
    Jak duzy gracz ,czy mozna prosic o wiecej szczegolow
  • Re: Wzrosty dopiero przed nami Autor: ~Zbik07 [185.146.55.*]
    Niestety nie można przed oficjalnym info :))
    ,ale od 1do 10
    ,czy bedziemy grac ,czy czerpac prad z tego
  • Re: Wzrosty dopiero przed nami Autor: ~gdgreerg [83.22.33.*]
    to że wejdzie duży gracz, to zrozumiałe, bo nie wzieli byle taniej spółki z NC tylko BVT, gdzie jest płynnosc i fundamenty, wiec siłą rzeczy, przy przejeciu bądź połączeniu musi być relatywnie wiekszy gracz
    Ciekaw jestem kto tu wejdzie.
    Druga ważna dla mnie sprawa to pakiet który ma KUPIEC.
    Zastanawim się, czy sprzedadza swoje udzialy nowemu inwestorowi, czy jednak utrzymaja duży pakiet i nowy biznes w BVT będzie częścią realizacji nowej strategii KUPCA.
    Tutaj mają być nowe technologie, kwestia czy pozostaną częściowo w portfelu KUPCA czy jednak będzie to niezależny podmiot.
    ~tomsoon długo nie musiałeś czekać, 2 tygodnie wystarczyło i mogłeś dzisiaj odwiesić palto :))
    Ale to jeszcze nie czas... moim zdaniem
  • Re: Wzrosty dopiero przed nami Autor: ~tomsoon [188.147.123.*]
    Coś się zaczyna dziać wczorajszy zawieszony obrót i mało akcji w obrocie.Zobaczymy od poniedziałku.Pozdrawiam.
  • Re: Wzrosty dopiero przed nami Autor: ~Roger [5.173.161.*]
    Może być ciężko kupić.
  • Re: Wzrosty dopiero przed nami Autor: ~Szybki [109.233.88.*]
    Najszybsi się załapią a reszta się tylko obliże.
  • Re: Wzrosty dopiero przed nami Autor: ~Coperfield [109.233.88.*]
    Będzie ciekawie.
[x]
LEXBONO 0,00% 0,14 2025-09-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.