To prawda, dzisiaj według sensor tower w USA na android Unsolved jest na 30 pozycji w top grossing adventure. Dla porównania 30 grudnia było na 59 pozycji.
Technicznie dla mnie to spodek (6mcy oraz końcowa faza długoterminowego trendu) Klasyczna cofka w okolice 10,50-10,30. Ostatnio o ile się nie mylę zarząd kupował w tych okolicach. Widać w trakcie sesji prowadzenie kursu. Ostatni ruch korekcyjny też moim zdaniem sprowadzany do tych poziomów. Dobierałem teraz po 10,30. Jeżeli się mylę to poczekam sobie. Jeżeli nie to zobaczymy niebawem atak pod 13zł. Fundamenty jak najbardziej za tym przemawiają. Technika to technika, działa w czasie hossy na pewno.
Zarząd dobierał przy średnich (3 ostatnie zakupy) koło 10 zł z okładem na akcję (6000 szt. - 9,57; 10000 szt. - 10,09; 10402 szt. - 10,18). Nie znam się na technice, ale gdyby miało spaść poniżej 10 zł było by to z lekka dziwne... Szczególnie, że spółka od debiutu jest przeceniona o 50% a według informacji ze spółki w 2020 roku osiągnęli najwyższe przychody w historii.
top grossing w Usa w kategorii adventure: 29 miejsce popatrzcie jak rosnie popularnosc unsolved, szaleństwo od poczatku stycznianiemal we wszyskich krajach
Tak BTW ja tu tylko zostawię: https://sensortower.com/android/us/g5-entertainment/app/hidden-city-hidden-object-adventure/com.g5e.hiddencity.android/overview
https://sensortower.com/android/us/mytona/app/seekers-notes-hidden-journey/com.mytona.seekersnotes.android/overview
Unsolved idzie lepiej niż myślałem w pierwszym pelnym miesiącu z UA.
Na moje oko styczeń będzie rekordowym odczytem miesiecznym dla Artifex.
Jeśli to nie będzie jednorazowy wystrzał to kurs idzie na okolice z pierwszego IPO, czyli 21 zł pęknie jeszcze w pierwszym półroczu 2021.
sprawdziłem opinie wczoraj koło poludnia było 8783 głosy teraz 8977czyi 2% głosów w nieco ponad dobę. Gry, która zadebiutowała 12.07.2019...
pewnie karkołomnym zadaniem byłoby policzenie ilości mozliwych pobrań na tej podstawie, ale niedługo się dowiemy
A propos komentarzy energia - oczywiscie to składnik monetyzacji gry, wyczerpuje sie to czekasz kilka godzin, albo płacisz. Pytanie czy optymalnie to wykonali, czy zbyt duża czesc graczy nie ucieknie przez to, bo czytałem ze kupiona energia tez na długo nie wystarczy. Ale ufam, że opierają sie na sprawdzonych modelach z innch gier.
Ja ogólnie jestem większym fanem spółek Gamedev robiących gierki mobilne! Potencjał sprzedażowy oraz rynek jest dużo większy! Durga sprawa to iż taka gierka ma długi cykl życia co przekłada się na stałe dochody przez kilka lat! Przykład TEN pokazuje, że wystarczy raz złapać tą złota rybkę! Jest kilka firm na rynku zajmujących się gamedev mobile, ale mała tylko cześć potrafi monetyzowac! Artifex jak widać robi niezle postępy!
"Jeśli chodzi o pomysły czuję się zobowiązany wyjaśnić, że nie szukamy inspiracji z zewnątrz – własnych pomysłów mamy więcej niż jesteśmy w stanie zrealizować."
Potem na zakończenie
"...koncentrując się na rozwoju gier HOPA oraz mobilnych RPG."