• Projekt badawczy - UVC przeciwko SARSCOV-2 w szpitalach z udziałem LUG Autor: ~luginio [85.221.158.*]
    Szpital w Gorzowie otrzymał 2,5 mln PLN na projekt badawczy pt. "Wykorzystanie technologii UV-C w celu redukcji transmisji wirusa SARS-CoV-2 i ograniczenia przenoszenia zakażeń w szpitalach", będzie miał na celu opracowanie nowoczesnej aparatury do dezynfekcji z wykorzystaniem technologii UV-C.

W ramach projektu zostaną opracowane i zweryfikowane urządzenia (w sumie 70 prototypów) wykorzystujące technologie UV-C (m.in instalacje UV-C do bezpośredniego promieniowania typu direct oraz przepływowego, a także instalacje oczyszczaczy powietrza do dezynfekcji górnych stref powietrza i sterylizacji powierzchni płaskich). Uzyskane w wyniku realizacji projektu dane oraz opracowania stanowić będą bazę do rozwoju systemów dezynfekcji i sterylizacji przeznaczonych do zastosowania w jednostkach medycznych zwłaszcza w warunkach rozwijającej się pandemii i zwiększonego ryzyka namnażania się wirusów i bakterii w środowisku szpitalnym.

W projekt będzie włączony podwykonawca, którego zadaniem będzie wykonanie prototypów urządzeń UV-C i ich montaż w Szpitalu, będzie nim firma LUG Light Factory Sp. z o.o. z Zielonej Góry.

Bardzo interesujący temat - LUG będzie miał okazję opracować lepsze rozwiązania a w wyniku realizacji projektu mogą powstać zalecenia dla szpitali. Covid miejmy nadzieję do tego czasu się skończy ale szpitale będą mogły lepiej zwalczać patogeny.
  • Projekt badawczy - UVC przeciwko SARSCOV-2 w szpitalach z udziałem LUG Autor: ~luginio [85.221.158.*]
    jeszcze link: https://zielonagora.naszemiasto.pl/szpital-w-gorzowie-i-uniwersytet-zielonogorski-dostaly-25/ar/c14-8087213

Prezes LUG uczestniczył także w spotkaniu z Ambasadorem Maroka
    https://www.lavieeco.com/actualite-maroc/de-grands-groupes-polonais-veulent-investir-dans-les-provinces-du-sud-du-maroc/

Maroko jako punkt ekspansji na Afrykę?

Sporo się dzieje.
  • Projekt badawczy - UVC przeciwko SARSCOV-2 w szpitalach z udziałem LUG Autor: ~po [83.6.73.*]
    prawej w kolejnych rekordach prawie pusto. Było dużo, ale wyzbierane w kolejnych dniach. Czas powoli robić ruch w górę i droga na stary szczyt pod 14 zł. Wycena będzie nadal śmieszna.
    Uważam, że ruch w górę może nastąpić dopiero po opublikowaniu wstępnych wyników za Q4 (tradycyjnie na początku lutego).

Obecnie ciągle jest obawa o "zdarzenia jednorazowe" które "pogrzebią" wynik - tak jak to miało miejsce w Q4 2019.

Dobry wynik za Q4 otworzy drogę do wzrostów na historyczne szczyty.
  • Projekt badawczy - UVC przeciwko SARSCOV-2 w szpitalach z udziałem LUG Autor: ~ja [83.6.45.*]
    twierdzę , że lada moment ruch. Ta spółka staje się wg mnie narodowym skarbem. Przypomina mi inne podmioty, które stały się globalnymi graczami. W tym obszarze brak konkurencji, a do zarobienia miliardy. Prawie nikt jeszcze nie zrobił na swoich ulicach porządków związanych z eko i kosztami. Mowa o świetle oczywiście.
  • Projekt badawczy - UVC przeciwko SARSCOV-2 w szpitalach z udziałem LUG Autor: ~air [85.221.158.*]

jeśli kurs wybije to po tak długiej konsolidacji wzrost do 13,00 zł powinien nastąpić błyskawicznie. Jest to zbieżne z sytuacją fundamentalną spółki - rozbudowa zakładu opiera się na racjonalnych przesłankach tj. zwiększeniu napływających zamówień.
  • Projekt badawczy - UVC przeciwko SARSCOV-2 w szpitalach z udziałem LUG Autor: ~dodam [83.6.45.*]
    że koszty spadają kilkukrotnie, światło nie jest szkodliwe jak to energochłonne sodowe, no i aby kupić więcej papieru, trzeba wysoko wyrwać z prawej.
[x]
LUG -2,20% 3,56 2025-09-23 16:48:18
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.