Novita: - z mniejszym kapitałem (Lentex lepszy) - z mniejszą mocą prod. (Lentex lepszy)
+ większą dywidendą (Lentex troszkę gorszy) + większym wzrostem (Lentex duuuużo gorszy) + lepszym C/Z =~10 (Lentex troszkę gorszym ale i tak jest ok) + a i choćby dzisiaj ze wzrostem 3,8%, podczas gdy Lentex dumnie stoi w miejscu, konsekwentnie wysyłając te kontenery do USA.
Może oni po prostu handlują kontenerami a nie robią włókniny??? Albo może oni oddają pełne kontenery, ale za friko???? Jak ktoś jest na miejscu, to niech im powie, że mogą za nie żądać zapłaty! SERIO - Novita tak robi!!!
Już wszystko jasne! Rozmawiałem z prezesem - był bardzo pozytywnie zaskoczony, że na jakimś forum "bankier.pl" jest takie gremium, które przejmuje się interesami firmy (jak usłyszałem - "bardzo nam miło, ale mamy tyle zleceń, że nie ma czasu po internetach się włóczyć").
Ale o co chodzi? - Do rzeczy.
Władze spółki bardzo wzięły sobie do serca politykę CSR w tym trudnym czasie więc robią wszystko by pomóc reszcie świata, choćby za darmo. Sami ponoć uzbierali tyle gotówki, że starczy na kilka lat więc....czemu nie pomóc??
Mój pomysł, żeby brać pieniądze za wysyłane transporty przyjęto z zaciekawieniem. Zdecydowano, że będą nadal pomagać, ale nieco inaczej więc może jeszcze nie w styczniu, ale już w lutym zaczną wysyłać kontenery na cały świat ZA OPŁATĄ!
Zatem myślę, że już niedługo kurs dostanie kopa do góry!:)
A nam nie pozostaje nic innego, jak cieszyć się, że spółką opiekują się osoby o tak wielkich i pięknych sercach, pomimo tych trudnych czasów :)