w obrocie jest tylko 1,2 mln akcji jeżeli kurs wynosi 2,5 zł to - wartość w obrocie = 3 mln zł - wystarczyłoby 100 inwestorów, każdy po 30 000 zł i odebralibyście wszystko od SPOCONEGO i moglibyście sobie iść na MAKSY
Ale po co iść na maksy, właśnie stąd te wzrosty są, ze kilku cwaniaków "chce iść na maksy" Czy nie lepiej jest nie angażować się w taki badziew żeby Ci cwaniacy nakupili jakiegoś badziewia i nie mogli go sprzedać ?
Ci na stratach przynajmniej sobie odbiorą część kasy, zasponsuruje ich stado cwaniaczków, ja uważam, że to bardzo sprawiedliwe.
Na giełdzie wygrywaja inwestorzy co kupują dobre spółki i znają ich wartość jak ktoś kupuje taki badziew to czytaj mnie uważnie - w długim terminie zawsze traci. Nie ważne czy Ci się raz uda, poczujesz trochę adrenaliny i że jesteś Bogiem, wcześniej czy później a raczej wcześniej niż później stracisz całą kasę. Jak nie jesteś pazerny i inwetujesz to w długim terminie na giełdzie zarobisz. Wiem o czym pisze, bo wszystko z autopsji opanowałem.
Dnia 2021-01-12 o godz. 19:59 ~Mordziński napisał(a): > w obrocie jest tylko 1,2 mln akcji > jeżeli kurs wynosi 2,5 zł to - wartość w obrocie = 3 mln zł > - > wystarczyłoby 100 inwestorów, każdy po 30 000 zł i odebralibyście wszystko od SPOCONEGO > i moglibyście sobie iść na MAKSY
Taka jest logika biednego polskiego Żyd, który nie ma pieniędzy, ale ma akcje - Spółkę, które chciałby opylić po maksymalnej cenie. Poć się sam ze swoją prymitywną logiką.