• Czy to już panika ????? Autor: ~Leszcz [5.173.176.*]
    27499 kupno. 42880 sprzedaż
  • Re: Czy to już panika ????? Autor: ~Leszcz [5.173.176.*]
    Polecam artykuł pod tytułem W najbliższych miesiącach na giełdach mogą pojawić się spadki- Trigon DM
  • Re: Czy to już panika ????? Autor: ~axaa [87.207.244.*]
    Gupek!
  • Re: Czy to już panika ????? Autor: ~Leszcz [5.173.176.*]
    Się odezwał :))))))))))))))))))))))))))))
    gupek
  • Re: Czy to już panika ????? Autor: ~Aa [89.64.97.*]
    Trigon  ,nie mam do nich zaufania . Jeśli ktoś słyszał o  aferze GetBacku to wie o co chodzi .
    Za miesiąc wyniki za IV kwartał
  • Re: Czy to już panika ????? Autor: ~axaa [46.204.1.*]
    Dnia 2021-01-12 o godz. 18:59 ~Aa napisał(a):
    > Za miesiąc wyniki za IV kwartał

Też czekam....spokojnie!Będą znakomite!
  • Re: Czy to już panika ????? Autor: ~LESZCZ [5.173.176.*]
    Wskaźnik Buffetta załącza alarm. Kapitalizacja globalnego rynku akcji przekroczyła obecnie 120 proc. światowego PKB, a więc jest na tym samym poziomie, co przed krachem w 2008 roku" - pisze znany niemiecki dziennikarz ekonomiczny Holger Zschäpitz z "Die Welt". Wskaźnik Warrena Buffetta w 2021 r. Poziom z kryzysu finansowego z 2008 r.
    Wskaźnik kapitalizacji giełd do PKB jest uznawany za jedną z ulubionych miar Warrena Buffetta. Kiedy jest ona poniżej 50 proc., rynek jest bardzo niedoważony; kiedy znajduje się w przedziale od 70 proc. do 80 proc. jest względnie stabilny. Kiedy jednak przekracza 100 proc. - oznacza to, że może tworzyć się bańka spekulacyjna.
    W ciągu ostatnich dwóch dziesięcioleci światowe rynki trzykrotnie odnotowały duże spadki po tym, jak wskaźnik Buffetta przekroczył 100 proc. - w 2000 r. (bańka dotcom) , 2008 r. (kryzys finansowy) i ponownie w 2018 r. (potężna korekta). Czy i tym razem jest to zwiastun kłopotów byków na parkiecie? Maklerzy przyznają, że akcje są już tak wygrzane, że korekta może nadejść w zasadzie w każdej dowolnej chwili, a pierwsze skrzypce w grze odgrywają teraz emocje i czynniki psychologiczne.

• Re: Czy to już panika ????? Autor: ~axaa [46.204.1.*]
    gupek!
    Napisał to osiąą nie znając wyników :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • Re: Czy to już panika ????? Autor: ~Axaa [46.204.1.*]
    gupek:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Nie sprzedaję z prostego powodu .Aktualna cena nie jest tego warta . Moja średnia zakupu to 10 zł , mogę sprzedać za 18,5 zł .Podatek od sprzedaży zaokrąglając 3,5 zł + cena kupna ,sprzedaży i kupna nowych akcji . Jaka pewność że cena spadnie na tyle żeby ryzyko pozostania z niczym się opłacało ? Do wyników raczej nie ma szans na większe spadki ,po wynikach z dużym prawdopodobieństwem nie będzie to możliwe .
    Taki sam błąd robiłem wcześniej :) Pewności nie ma w obie strony. Zyski trzeba realizować bo nigdy nie wiadomo co przyniesie jutro. Energa cena max 27,70 a wezwanie do sprzedaży 8,35. Obserwowałem co tam się działo na forum z akcjonariuszami - tragedia . Tutaj główny akcjonariusz może małym kosztem doprowadzić do wartości 1 pln i zdjąć z GPW. I co wówczas powiesz ???? Że Ciebie okradli ? Ja mam zysk 10 tysi i jeśli kupię po 14 pln a spadnie do 10 pln to jestem na zero bo zrealizowany zysk rekompensuje mi stratę :)
    Dnia 2021-01-13 o godz. 13:27 ~Aa napisał(a):
    > Nie sprzedaję z prostego powodu .Aktualna cena nie jest tego warta . Moja średnia zakupu to 10 zł , mogę sprzedać za 18,5 zł .Podatek od sprzedaży zaokrąglając 3,5 zł + cena kupna ,sprzedaży i kupna nowych akcji . Jaka pewność że cena spadnie na tyle żeby ryzyko pozostania z niczym się opłacało ? Do wyników raczej nie ma szans na większe spadki ,po wynikach z dużym prawdopodobieństwem nie będzie to możliwe .

B.mądra zasada.Forumowicz o nicku LESZCZ-ciekawy typ.Zrealizował(podobno) zysk i od kilku dni nagania na spadki śmiejąc się z innych akcjonariuszy IRL/
    1.Jeśli tak zrobił, powtarzam raz jeszcze "siedz na dupie i nie szydz z innych " bo gra na GPW zawsze jest o wartości zerowej-czyli ktoś zyskuje ktoś traci
    2.Masz taką strategie gry?OK, ale wyśmiewaj sie z innych i nie NAGANIAJ NA SPADKI!
    3.SIEDZ NA DUPIE I WIĘCEJ SKROMNOŚCI -bufonada do niczego dobrego nie prowadzi!

Nie wiem Ąa czy mam rację-ALE TAKIE MAM ODCZUCIA!
    Artykuły które czasami wklejam nie ja piszę treść jest taka jaka jest :) Podałem przykład Energa żeby potem nie było lamentu. Wcześniej czy póżniej zdejmą spółkę z GPW . Po jakiej cenie tego nie wie nikt :))))))))))))))))
    Leszcz ma po prostu inną taktykę .Z mojego doświadczenia wynika ,że szukanie na siłę dna  nie jest opłacalne .Dawniej  również sprzedawałem na górce ,ale  to było bardziej przewidywalne teraz akcjonariat IRL się zmienił ,mamy nowych akcjonariuszy 
    Pokazał się Franklin Resources, Inc.  i JG Investment Management   ,zobaczymy po walnym ile mają akcji. Dwaj głownie udziałowcy informowali ,że nie będą obracać akcjami 
    Nie jest więc już tak łatwo manipulować kursem. .Zobaczymy  ,która strategia  w tym roku będzie lepsza , nasza czy kolegi .

Wycofałem zlecenie 3000 szt. po 14,05 :) Wiara w to co kto deklaruje jest nic nie warta. Siedzę na energetyce od wielu lat i wiem że tutaj wiele się może zmienić w ciągu jednego dnia. Wystarczy że przepisy o imporcie się zmienią a cena będzie spadać i to nie do 10 pln. Związki zawodowe już kilka miesięcy temu domagały się zaprzestania importu energii elektrycznej .
    Związki mogą się domagać zaprzestania importu ,tylko czym zrównoważą rynek..
    Musisz również pamiętać ,ze polski rynek to tylko dodatek ,spółka sprzedaje głównie w krajach bałtyckich .
    Otóż to! Związki zawodowe?Nie róbmy kpin!Związki to sobie mogą...pomachać flagami związkowymi!

A w tej dyskusji (czego inteligentny LESZCZ nie chce zauważyć) ważne jest by zachować w swoich wypowiedziach umiar , powagę; też nie robić z siebie mistrza GPW
    Raz jeszcze -SKROMNOŚCI I UMIARU !Życzę!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.176.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Amerykanie również prawdopodobnie weszli do spółki prawdopodobnie ,żeby obserwować i łatwiej komunikować   się z zarządem , musieli jednak zauważyć potencjał ,skoro zwrócili na nią uwagę i zainwestowali.
    A gdzie odzwierciedlenie w akcjonariacie ????? Ja uważam że obecna cena jest zawyżona spowodowana pędem do dywidendy. Czytałem opinie o spółce i nawet pozytywną z jednym zastrzeżeniem-kurs nie stabilny . Pandemia potrwa jeszcze co najmniej rok. Poczekam na okazję jeśli nadejdzie :)
    "A gdzie odzwierciedlenie w akcjonariacie ?????  "Podawałem niedawno stronę - link simplywall.st
    Jak byś nie pisał podobno to bym nie pytał :) Mam czas kasę i będę się przyglądał . W moim interesie jest żeby to rosło jak najwyżej bo ktoś raz dwa razy do roku czyści arkusz zleceń i robi niezłą zwałę :)
    Z tym gościem(LESZCZ)nie warto dyskutować bo:
    Naj-mądrzejszy
    Naj-inteligentniejszy
    Naj-bardziej doświadczony na energetyce i na rynku akcji
    Czyli; jak mawiał mój były pracownik" wszystkie są głupie; od prezesa do brygadzisty ; on jeden trzyma firmę jak Atlas na swoich barkach -Świat"
    Wykaż się wiedzą a nie tą paplaniną bez sensu.
    głupek!
  • Re: Czy to już panika ????? Autor: ~Pi [5.173.8.*]
    A ja kupiłem 4 tys po 18, 80zl i jeszcze dokupię jak spadnie. A ty sprzedałeś po 14 zł i się teraz martw co zrobić.Zawyżona cena no nie wiem a banknoty w banku to są coś warte. ZNALAZŁEM ostatnio złotówkę aluminiową i gdyby mój ojciec kupił za nią kiedyś akcje Coca Cola to bym miał złotówki złote
  • Re: Czy to już panika ????? Autor: ~LESZCZ [109.241.108.*]
    Ile razy mam pisać że sprzedałem po 19,25 i zysk bez podatku wyniósł 10k pln. Dla was GPW to coś stałego niezmiennego :))))))) Akcjonariusze nie tylko Energa już się o tym przekonali :)
  • Re: Czy to już panika ????? Autor: ~grek [194.181.82.*]
    a skąd weźmiemy energię której co roku potrzeba coraz więcej ,staniemy jak Iran ???
  • Re: Czy to już panika ????? Autor: ~grek [194.181.82.*]
    podzielam pogląd, a strategii można pogadać za 8-10 lat mam na myśli nie spek.
  • Re: Czy to już panika ????? Autor: ~Kawa [37.248.162.*]
    Przy średniej 10pln sprzedaż rzeczywiście może być już nieopłacalna (za aktualną cenę oczywiście). Też jest jeszcze zawsze kwestia wielkości pakietu. Im większy pakiet, tym mniejsza opłacalność sprzedaży przy takiej cenie. O ile okoliczności wciąż będą sprzyjały długoterminowej inwestycji, to raczej dobry deal:)))
  • Re: Czy to już panika ????? Autor: ~Mitch [5.184.34.*]
    Ni raczej nie gupek. Nadchodzi czas gdy wszystko klynknie.
    A tutaj chyba czas na głębsza korektę
[x]
INTERAOLT -0,84% 11,54 2022-03-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.