• Jacki w Radiu RDC :-) Autor: ~Początkujący [195.74.51.*]
    Ciekawy wywiad z Panami Jackami
  • Re: Jacki w Radiu RDC :-) Autor: ~Początkujący [195.74.51.*]
    Znowu ucięło :-)
    https://www.rdc.pl/podcast/popoludnie-rdc-gra-metamorphosis-i-jej-zwiazki-z-franzem-kafka/
  • Re: Jacki w Radiu RDC :-) Autor: ~X3 [185.180.12.*]
    Mam mieszane uczucia. Brzmią jak niezbyt ogarnięci amatorzy gier którzy założyli sobie małą firemkę i nie wiadomo jakim cudem, z przypadku, dostali szansę zaistnienia na giełdzie. Dużo heheszków, dużo pieprzenia bez sensu o "badaniach" na potrzeby Meta, co jest oczywistą fikcją dotacyjną.

Na mnie nie zrobilii wrażenia solidnej firmy.

• Re: Jacki w Radiu RDC :-) Autor: ~kuna [24.1.220.*]
    https://youtu.be/vyMlYxRW3QY?t=189
    Ten opis chyba pasuje do Metamorphosis, gierka jako ciekawostka spoko, ale sprzedawać to w cenie np Green Hell
    to naprawdę gruba przesada, ktoś tam położył marketing po całości.
    Wywiad nic specjalnie nie wnosi, nie to ze krytykuje linka, wręcz przeciwnie dziękuję za udostępnienie, ale sam wywiad mało interesujący.

• Re: Jacki w Radiu RDC :-) Autor: ~Tomus [89.64.65.*]
    Posłuchałem, bo byłem ciekawy, bo nic o spółce nie ma w sieci, jakby firma krzak.

Mam podobne przemyślenia jak X3.

Mam odczucie, że:
    - chłopcy, koleżcy (sic!) postanowili sobie założyć firmę bez pomysłu długoterminowego
    - kompletnie się nie orientują o własnej pozycji na rynku, brak rozeznania co do konkurencji, sektora, etc.
    - leją strasznie wodę, zamiast mówić konkrety, a przy tym wypowiadają jakieś banaluki, że zakładali studio jak "dopiero Wiedzmin" zaczynał być znany???? Przecież można zobaczyć kiedy strona powstała, kiedy są pierwsze wzmianki o rozpoczęciu prac, udział w targach... nie mam zaufania jak ktoś naciąga fakty
    - Członek Zarządu "Żak Jacek" jak go przedstawiono brzmi jakby był oderwany od rzeczywistości - ja rozumiem, że artysta, ale gość reprezentuje spółkę na NewConnect, a nie warzywniak osiedlowy
    - Taka okazja i brak informacji o Nemeziss, nic nie promowali
    Całość nie wyszła dobrze - taka rozmowa o niczym, stracony potencjał.

Takie przemyślenia moje
  • Re: Jacki w Radiu RDC :-) Autor: ~Wojtek [5.173.104.*]
    Sam fakt, że tworzą Nemesis i współpracują z Awaken Realms świadczy o tym, że chłopaki z Ovid mają łeb na karku. Nie wysilajcie się w swoich elaboratach.
  • Re: Jacki w Radiu RDC :-) Autor: -1234- [77.111.247.*]
    Świadczy o tym, że Jacki znali któregoś z twórców z Awaken Realms i nic więcej.

Po tym wywiadzie zrozumiałem klapę i porażkę komercyjną Mety.

Biznesowo ci dwaj panowie są dyletantami. 11bit byli podobno tacy sami i zrobili This War of Mine, ale tamci wcześniej mieli za sobą po kilka zrealizowanych gier. Nikt nie będzie czekał 10 lat aż Jackowie dojrzeją, uczyć się trzeba było przed wejściem na giełdę.

No i ktoś ostatnio ostro sypie papierem. Sądzę, że mamy do czynienia z upłynnianiem papieru z kont maklerskich przyjaciół królika.

Gra nie ma single playera, sukcesu na miarę This War of Mine nie będzie.
  • Re: Jacki w Radiu RDC :-) Autor: ~vodka [94.246.170.*]
    o jeju ilu tu specjalistów sie wypowiada ....sypią...amatorzy.....laicy....itp weźcie kupcie inny papier i po sprawie .... jak cos to ja widze tu inne barwy i wzrosty ale nie to ze kogos krytykuje ciesze sie ze jest dyskusja
    Ja jednak pozostanę przy swoim, że wywiad był ciekawy
    Znowu mi komentarz ucięło! WTF? A więc ... Ja jednak pozostanę przy swoim, że wywiad był ciekawy
    Dowiedziałem się na przykład że Jacki się lubią i sobie ufają. To przecież rzadkość w biznesie, bo przyjaźń słabo wytrzymuje test pieniądza. Zgadzam się, że Pan artysta Jacek Żaq mocno odklejony od rzeczywistości ale chyba taki powinien być dyrektor kreatywny. Natomiast za mało było w wywiadzie Jacka biznesmena. No może innym razem. Jakkolwiek fakt, że nie rozmawiali o innych niż Metamorfoza grach wynikał z tematyki spotkania. Rozmawiali o mediach cyfrowych jako wyznaczniku nowej gałęzi kultury. Tematyka tej gry i jej fundamenty jak najbardziej tu pasują. Dajcie im szansę, w przeciwieństwie do wielu spółek wydmuszek (jak np. SIM) jakieś gry już pokazali. W mojej ocenie niezłe gry jak na początek. Pozdrowienia :-)
  • Re: Jacki w Radiu RDC :-) Autor: ~X3 [89.187.168.*]
    Tu papierem sypać może Rosiński z Varsav. Ma tego całe tony w firmie i pewnie prywatnie też. NIe widzisz sypania ?
    Myślę że każdy widzi co chcę widzieć :-) ja widzę raczej intensywne zbieranie przed tegoroczną premierą dwóch kamieni milowych studia OVI.
[x]
OVIDWORKS 0,29% 0,69 2025-09-23 16:17:36
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.