• C/Z ok. 30, trochę drogo..... Autor: ~krzysztof [31.6.184.*]
    jw
  • Re: C/Z ok. 30, trochę drogo..... Autor: ~AdrianMaliniak [91.236.137.*]
    nooo, bierz inno
  • Re: C/Z ok. 30, trochę drogo..... Autor: ~Dirgen [31.60.108.*]
    Aha, a jak wyliczyłeś te 30 c/z? Już teraz jest 7,5 mln zysku bez grudnia i skonsolidowanych wyników.,czyli mamy rozumieć że kapitalizacja powinna być powyżej 210mln? To jak, 40% wzrosty nas czekają według Ciebie? A jak raport finansowy za grudzień wpadnie to kapitalizacja 300mln? Bo wskaźnik powinien być 30, tak?
  • Re: C/Z ok. 30, trochę drogo..... Autor: ~Miki [5.173.64.*]
    Jeszcze Rumunia
  • Re: C/Z ok. 30, trochę drogo..... Autor: ~krzysztof [31.6.184.*]
    C/Z liczyłem za 3 kwartały 2020, za 4 kw nie ma oficjalnych danych, więc ciężko liczyć. Jeśli nawet będą mieć ok 8 mln zysku za 2020 to wtedy C/Z spadnie do 15, więc i tak blisko dwa razy drożej niż Mercator, a szacunkowe zyski Mercatora za 4 kwartał mogą być większe niż za poprzednie 3 kwartały, więc również C/Z będzie znacznie atrakcyjniejszy niż Biomaxima. Mercator to maseczki, rękawiczki, których w następnych latach będą potrzebne miliardy, a Biomaxima testy, które jak zaszczepią ludzi nie będą już potrzebne w takich ilościach jak teraz, zresztą i tak Biomaxima nie wykorzystała tak szansy jak powinna. Przychody wzrosły ledwo z 29 mln do lekko ponad 60 mln, a kurs wzrósł z 5 zł na 30 zł teraz, czyli ile jest przewartościowana firma? Ale nie wątpię że spekulacyjnie mogą jeszcze podbić, ale to nie dla mnie. Powodzenia.
  • Re: C/Z ok. 30, trochę drogo..... Autor: ~Dirgen [31.60.108.*]
    A czemu nie porównałeś do cdprojecta jak porównałeś do mercatora? Czy to ten sam sektor? Czy mercator to biotechnologia? Jeśli nie to przestań pisać bzdury.
  • Re: C/Z ok. 30, trochę drogo..... Autor: ~babazciekawości [212.160.252.*]
    Dnia 2021-01-08 o godz. 12:18 ~krzysztof napisał(a):
    > C/Z liczyłem za 3 kwartały 2020, za 4 kw nie ma oficjalnych danych, więc ciężko liczyć. Jeśli nawet będą mieć ok 8 mln zysku za 2020 to wtedy C/Z spadnie do 15, więc i tak blisko dwa razy drożej niż Mercator, a szacunkowe zyski Mercatora za 4 kwartał mogą być większe niż za poprzednie 3 kwartały, więc również C/Z będzie znacznie atrakcyjniejszy niż Biomaxima. Mercator to maseczki, rękawiczki, których w następnych latach będą potrzebne miliardy, a Biomaxima testy, które jak zaszczepią ludzi nie będą już potrzebne w takich ilościach jak teraz, zresztą i tak Biomaxima nie wykorzystała tak szansy jak powinna. Przychody wzrosły ledwo z 29 mln do lekko ponad 60 mln, a kurs wzrósł z 5 zł na 30 zł teraz, czyli ile jest przewartościowana firma? Ale nie wątpię że spekulacyjnie mogą jeszcze podbić, ale to nie dla mnie. Powodzenia.

TRochę obiektywizmu by się przydało ! Roczne zyski zdecydowanie okolice 10 mln ( nie 8) to tak ładnie się tnie 20 % w skonsolidowanym większe przychody ! Nieładnie tak zaniżać. Rozumiem, że każda sroka swój ogon chwali, ale obiektywizm przede wszystkim. Poza tym Biomaxima ma ogromne dalsze możliwości rozwoju organicznego. To co w 2020 roku było rekordowymi wynikami sprzedażowymi w 2021 będzie regularnie pobijane.
  • Re: C/Z ok. 30, trochę drogo..... Autor: ~BennyHill [195.116.115.*]
    Trochę matematyki i człowiek się gubi. Według mnie C/Z wychodzi gdzieś pomiędzy 10 a 13.
  • Re: C/Z ok. 30, trochę drogo..... Autor: ~Trolefehehehe [83.9.129.*]
    To ksysio nie będzie niczego z troll w błąd wprowadzających.....celowo leszcze...celowo....
  • Re: C/Z ok. 30, trochę drogo..... Autor: ~Khandr [193.0.209.*]
    Drogie C/Z to jest na Tesli ... 1000+.
[x]
BIOMAXIMA -2,18% 10,76 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.