Biorąc pod uwagę serię dużych umów podpisanych latem 2020 można spodziewać się sporego zysku w najbliższym raporcie. Wskaźnik c/z jest bardzo niski. Sądzę że wybicie na historyczne szczyty zbliża się wielkimi krokami.
Jak ludzie dostrzegą potencjał to będzie tu ruch jak na Parcel Technik. Tam się zaczyna jazda lepsza niż w marcu na Biomedzie. Za jakiś czas tutaj będzie to samo, zostaną tylko płaczki bez akcji.
Już dajcie spokój naganiacze z tym parceltechnik. NA KAŻDYM FORUM TYLKO SKOMLECIE I NAGANIACIE, gdzie bym nie zajrzał przez ostatnie 2 dni to to g...., Tak będzie jak na 4mass, pompka i zjazd 95%, tu jest poważny akcjonariat.
siedzę grubo od ponad dwóch lat zarówno w Sevenet jak i w Parceltechnik. W Parceltechnik są nowe fundamenty na których wartość spółki może poszybować w górę. W Sevenecie fundamenty są od dawna, tylko spółka jest w uproszczeniu mówiąc niemodna. Ale niedługo to się zmieni.
Poczytałem trochę o spółce. Zamierzam mały pakiet kupić. Mam pytania tylko do bardziej doświadczonych osób:
1. Mają jako partnerów znamienite spółki ale głównie współpracują z Cisco? 2. Mają jak sądzę bardzo niskie marże patrząc na wyniki finansowe, albo prowadzą politykę polegającą na tym, że spółka może mało zarabiać ponieważ my jako właściciele pobieramy zyski w formie wynagrodzeń, które jak wynika z raportu za rok obrotowy wzrosły w spółce rok do roku o 30%.
Ktoś kto jest w tematach spółki niech proszę napisze coś na te tematy. Poza tym poproszę o kilka zdań w zakresie przyszłości spółki w 2021r. Tylko merytorycznie poproszę.
Ja Ci odpiszę, ale pewnie mnie zaminusują. Spółka kręci ładne wyniki. Trzymają w cholerę gotówki, bo jadą na niskich marżach, sprzet trzeba kupić, a płatnik instytucjonalny ma dłuższe terminy płatności, niż dostawcy Sevenet. Ich usługi w stosunku do samej sprzedaży softu/sprzętu wydają się być niewielkie (stąd te niskie marże). Niestety, kasą i zyskami nie chcą się dzielić z akcjonariuszami. Podniosą wynagrodzenie, wypłacą bonusy, ale w dywidendzie nic nie dadzą. Spółka ma świetne fundamenty, jest na giełdzie, ale stoi plecami do parkietu i do nas.
Ja nie czaje co się ludzie tak uparli na te dywidęde , jasne jest to info by pod to grać , i w torii jest to stały dodatek... Ale jest to odcinane z kursu, i podwójnie opodatkowane. Realnie się wychodzi na tym gorzej
Ok. Dzięki za komentarze. Ogólnie potwierdzacie moje przypuszczenia po własnych spostrzeżeniach. Na pocieszenie napiszę, że być może kiedyś im się "przestawi" punkt myślenia i po pierwsze zwiększą marże, bo to co pokazują w wynikach świadczy, że "jadą na ochłapach". Choć muszę zaznaczyć, że nie siedzę w tematach IT tak aby to oceniać tak na 100%. Po drugie może zobaczą, że mając tysiące akcji powinni również być zainteresowani wzrostem wyników spółki jako takiej, jej wartości a co za tym idzie własnego majątku.
Ale jaki masz problem. Spółka osiąga regularnie dobre zyski. Cały zeszły rok obrotowy to ponad 4mln dające cz około 6 co jest dwukrotnie poniżej rynku. Ostani kwartal tj Ikw nowego roku obrotowego doskonały i już 1.7mln. Ostatni kwartał zakończony 31 grudnia będzie wybitny jak to w spółkach IT. Można śmiało spodziewać się 3mln netto co da prawie 6mln netto w POŁOWIE roku obrotowego. Jak nie pasują wam marże to idzie na banki z marzą 1.9proc czy spółki bez zysku. Jaki problem.
Zobaczcie kiedy skoczylo w okolicy 3pln, wlasnie styczen/Luty 2020. Teraz idzie znowu, wjazd na 5pln murowany. Tu gdyby przyszla spekula z cdprojekt czy mercatora to mielibysmy I 50 pln w krotkim czasie
no pewno :), a jakby tak zanęcić amerykanów i lehman brothers i do tego goldman sachs to chopie,, ze 80 by było abo i wiencyj" błachachachachachach PS jak to ma rosnąc jak taki tu inwestuje no jak pytam?