• może jakieś wybicie kursu Autor: ~xxl [46.204.22.*]
    czekam aby się z tego burdelu wyczyścić, tak jak pisałem to najgorsza inwestycja w skali roku. Czekam na mały wzrost aby sprzedać z zyskiem (takie są moje założenia inwestycyjne). Może przy tym hura optymizmie na akcje się uda.
  • Re: może jakieś wybicie kursu Autor: ~Geka [185.246.208.*]
    Jutro: "Dzień pierwszego notowania na NC 40.000 akcji zwykłych na okaziciela serii F. "
    Może się mylę i jestem zwykłym leszczem, ale czy te 40000 akcji dodane do obecnej puli, to tak jakby aktualną wartość spółki rozwodnić o na kolejne 40 000 akcji.

Jak to jest z tą nową emisją. 40tyś akcji jeb na rynek bez żadnego planu inwestycyjnego, bez żadnego wskazania, na co to idzie?
    OCB?! Ot tak 880 000 zł wyjęte z kieszeni inwestorów? (zakładam, że to po Żbikowskiej stawce 22PLN)

Niech mnie ktoś oświeci co to z deal jest...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.202.175.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: może jakieś wybicie kursu Autor: ~Rado [176.115.84.*]
    Obroty gasną, 25 zł ładnie utrzymywane. Jak komuś się czipsy skończyły, to zapraszam do bufetu po dokładkę.
    Durne nic nieznaczące mielenie ozorem. Może byś napisał co masz w głowie pisząc o tych Chipsach ?
    Jakim cudem myślisz, że będą wzrosty po dodrukowaniu akcji?
    https://www.youtube.com/watch?v=R0OJ3P8mCfk&feature=emb_title

• Re: może jakieś wybicie kursu Autor: ~Rado [176.115.84.*]
    Nic Ci POwiedziec nie muszę :) zapłać mi 20k PLN, to Ci POwiem. Wiedza kosztuje
  • Re: może jakieś wybicie kursu Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Po 20zł kupię większe ilości :)

• Re: może jakieś wybicie kursu Autor: ~fanpli [89.64.70.*]
    @geka
    ty lepiej znajdź sobie inny podmiot zainteresowania
    a, najlepiej graj na kontraktach tam at głównie gra rolę
    i nie potrzeba wczytywać się i analizować komunikatów ani raportów
    a potem pytać o zasadnicze sprawy, których samemu nie można pojąć
    najlepiej znaleźć na forum takiego uczynnego jak ja co wyjaśni...
    akcje o które pytasz pochodzą z programu motywacyjnego dla zarządu
    te są prezesa, nie będą nawisem podażowym z dwóch powodów
    - prezes poprosił o lockup i to dość długi
    - obecna cena na nc akcji pli w żaden sposób nie odzwierciedla perspektyw i potencjału spółki
    ps> przy ponad 3 mln akcji, rozwodnienie niewielkie...
  • Re: może jakieś wybicie kursu Autor: ~Kibic [37.190.159.*]
    Znaczy milion złotych oprócz wysokiego wynagrodzenia miesięcznego prezes przytulił, co nie znaczy, że nie będzie kolejnych programów motywacyjnych. Akcjonariusze cierpliwi, śledzą raporty i wywiady w niszowych portalach poczekają na mannę z nieba. W między czasie za ostatni grosz zakupią cenne papiery bo na kogo może liczyć PLI jak nie na stado baranów i ich Pasterza.
    Ale chwila chwila, to są akcje które zostały wydzielone z puli właścicieli o których mówi fanpi czy "dodrukowali" z portfeli inwestorów nowe akcje na system motywacyjny ?

To jest dodruk nowych akcji a plan motywacyjny miał być z akcji właścicieli?
    Niech mi ktoś to jak leszczowi wyjaśni.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.64.70.*]
  • Re: może jakieś wybicie kursu Autor: ~tt [185.246.208.*]
    Dnia 2021-01-07 o godz. 19:39 ~xxl napisał(a):
    >... to najgorsza inwestycja w skali roku. Czekam na mały wzrost aby sprzedać z zyskiem (takie są moje założenia inwestycyjne). Może przy tym hura optymizmie na akcje się uda.

Jeśli to nie tajemnica dla Ciebie to co skłoniło Ciebie do zakupu PLI w zeszłym roku? (Co brzmiało sensownie inaczej mówiąc)
    Przy jakim kursie(jeśli to możliwe odpowiedz) ?

• Re: może jakieś wybicie kursu Autor: ~Cinek [83.23.191.*]
    coraz rzadziej tu zaglądam i widzę, że nic nie straciłem. Jeden komunikat spółki wałkowany przez pół roku ...

https://www.bankier.pl/gielda/notowania/new-connect/PLATIGE/akcjonariat (polecam tabelkę emisje)

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Platige-Image-Informacja-dot-emisji-warrantow-serii-A-oraz-objecia-akcji-serii-F-w-wykonaniu-uchwal-nr-4-i-5-Nadzwyczajnego-Walnego-Zgromadzenia-Spolki-z-dnia-26-11-2019-r-7968770.html

Dla tych co nie pamiętają to w 2017 zostało umorzonych prawie 40k akcji, taka ciekawostka
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.64.70.*]
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Tosekupie [37.47.187.*]
    Dobra, zwalcie już ten kurs na 20zl bo nuda straszna..
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~TSJ [37.47.167.*]
    Odrobine cierpliwosci zwała bedzie jak nakarmia wszystkie kaczki
[x]
PLATIGE -2,00% 9,78 2025-12-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.