czekam aby się z tego burdelu wyczyścić, tak jak pisałem to najgorsza inwestycja w skali roku. Czekam na mały wzrost aby sprzedać z zyskiem (takie są moje założenia inwestycyjne). Może przy tym hura optymizmie na akcje się uda.
Jutro: "Dzień pierwszego notowania na NC 40.000 akcji zwykłych na okaziciela serii F. "
Może się mylę i jestem zwykłym leszczem, ale czy te 40000 akcji dodane do obecnej puli, to tak jakby aktualną wartość spółki rozwodnić o na kolejne 40 000 akcji.
Jak to jest z tą nową emisją. 40tyś akcji jeb na rynek bez żadnego planu inwestycyjnego, bez żadnego wskazania, na co to idzie?
OCB?! Ot tak 880 000 zł wyjęte z kieszeni inwestorów? (zakładam, że to po Żbikowskiej stawce 22PLN)
Durne nic nieznaczące mielenie ozorem. Może byś napisał co masz w głowie pisząc o tych Chipsach ?
Jakim cudem myślisz, że będą wzrosty po dodrukowaniu akcji?
https://www.youtube.com/watch?v=R0OJ3P8mCfk&feature=emb_title
@geka ty lepiej znajdź sobie inny podmiot zainteresowania a, najlepiej graj na kontraktach tam at głównie gra rolę i nie potrzeba wczytywać się i analizować komunikatów ani raportów a potem pytać o zasadnicze sprawy, których samemu nie można pojąć najlepiej znaleźć na forum takiego uczynnego jak ja co wyjaśni... akcje o które pytasz pochodzą z programu motywacyjnego dla zarządu te są prezesa, nie będą nawisem podażowym z dwóch powodów - prezes poprosił o lockup i to dość długi - obecna cena na nc akcji pli w żaden sposób nie odzwierciedla perspektyw i potencjału spółki ps> przy ponad 3 mln akcji, rozwodnienie niewielkie...
Znaczy milion złotych oprócz wysokiego wynagrodzenia miesięcznego prezes przytulił, co nie znaczy, że nie będzie kolejnych programów motywacyjnych. Akcjonariusze cierpliwi, śledzą raporty i wywiady w niszowych portalach poczekają na mannę z nieba. W między czasie za ostatni grosz zakupią cenne papiery bo na kogo może liczyć PLI jak nie na stado baranów i ich Pasterza.
Ale chwila chwila, to są akcje które zostały wydzielone z puli właścicieli o których mówi fanpi czy "dodrukowali" z portfeli inwestorów nowe akcje na system motywacyjny ?
To jest dodruk nowych akcji a plan motywacyjny miał być z akcji właścicieli?
Niech mi ktoś to jak leszczowi wyjaśni.
Dnia 2021-01-07 o godz. 19:39 ~xxl napisał(a): >... to najgorsza inwestycja w skali roku. Czekam na mały wzrost aby sprzedać z zyskiem (takie są moje założenia inwestycyjne). Może przy tym hura optymizmie na akcje się uda.
Jeśli to nie tajemnica dla Ciebie to co skłoniło Ciebie do zakupu PLI w zeszłym roku? (Co brzmiało sensownie inaczej mówiąc)
Przy jakim kursie(jeśli to możliwe odpowiedz) ?