Kilkakrotnie wcześniej pisałem na forum, że mógłby PATRO wejść w gry, to kurs będzie wisiał na widłach prze tydzień ? Miałem przeczucie i taką cichą nadzieję do tego jeszcze akcje premiowe dla wytrwałych i tą są prawdziwe, fundamentalne podstawy do wzrostów, nie ma tu żadnej spekulacji. Życzę wytrwałym po tylu latach niedoli co najmniej 10 zł !?
Jeżeli chodzi o krypto to tam jest dosłownie Rollercoaster a jaja trzeba mieć dosłownie tytanowe .Kupiłem koparkę w 2017 roku kopałem ETH gdzie cena za energię elektryczną miesięcznie oscylowała w granicy 300zł , na miesiąc koparka mi kopała 0,5 ETH i tak się bawiłem 1,5 roku . W 2018 roku ETH spadło do poziomu 350zł a ja bidny wykopałem 7,3 ETH ale niestety wyłączyłem z prądu bo po przeliczeniu energii było to bez sensu. Myślałem że koszt koparki i cena za wykopanie ETH to będą czyste plecy a tu niespodzianka dzisiaj sprzedałem już całość ETH na rachunku ponad 28 tyś i koparka znowu podłączona ale tym razem już bez ryzyka wszystko odrobione . Koszt zakupu koparki 19 tyś + za energię 4 tyś razem 23 tyś wreszcie odrobione i została jeszcze górka na podatek , natomiast gdy sprzedam koparkę za 10 tyś to czysty zysk ale się nie opłaca niech dalej kopie ponieważ przy dzisiejszej cenie ETH ponad 4500,- to te 600zł za energię robi się śmieszne i bez ryzyka . Ale kto nie ryzykuje szampana nie pije i kto się straty nie boi nie liczy zysków .Pozdrawiam wszystkich
Platynowe Inwestycje zostaną przejęte i zasilą długą listę firm zajmujących się grami. Czy będą kolejne, podobne transakcje? Na pewno tak . W pierwszej kolejności wymienia się FON jako następną spółkę do przejęcia przez spółkę z branży gier (Play- Waya ?) . Jednym z powodów poza 20-letnią obecnością na GPW jest bardzo niska kapitalizacja. FON ma obecnie kapitalizację ledwie 8 mln zł co oznacza że odpowiednio do wzrostu Platynowych Inwestycji może wzrosnąć do ponad 1 zł w bardzo szybkim czasie . Rynek już wypatrzył ten świetny deal i wczoraj kurs FON wystrzelił o ponad 30% czemu nie ma się co dziwić . Kurs Platynowych Inwestycji nie może się otworzyć z TKO ponad +120 % w jeden dzień . Odpowiedź jest w dzisiejszym wywiadzie gazety Parkiet z dnia 07-01-2020r. : „Zapytaliśmy prezesa Play- Waya, z czego wynika inwestycja w Platynowe Inwestycje. – Negocjacje rozpoczęły się z inicjatywy spółki Games Incubator (z grupy PlayWaya – red.). Nadrzędnym celem jest efektywne pozyskiwanie zespołów w grupie. Część doświadczonych ekip deweloperskich warunkuje współpracę wejściem do struktury giełdowej, dlatego nie chcąc rozwadniać już obecnych na giełdzie naszych podmiotów, badamy różne możliwości – odpowiedział Krzysztof Kostowski.”
„Jak transakcję komentuje Mariusz Patrowicz? Cały czas analizujemy portfel spółek pod kątem optymalnego ich wykorzystania. Cieszymy się, że Platynowe Inwestycje staną się platformą rozwoju biznesu tak uznanej firmy z branży gier, jak grupa PlayWay. Sami opuszczamy władze i akcjonariat, przy czym na interesujący biznes rozważamy pozostawienie niewielkiego pakietu poniżej 5 proc. – podkreśla Patrowicz.” Kolejny jest FON. Przykładów na bardzo udane tego typu trenzakcje na GPW jest wiele np. AIGAMES wzrost o 3000% Czy twórca Ghostrunnera ONEMORE wzrost z 0,20 groszy na 20 zł .