• Wykup akcji firmy Elemental. Autor: ~tdy [83.28.210.*]
    Szanowni Państwo,

Pytanie do bardziej doświadczonych graczy... Czy akcjonariusze danej spółki (Elementalu w tym przypadku) nie powinni otrzymać wcześniejszej awizacji o takim wykupie ? Zakładam oczywiście, że akcja taka była legalna ale przecież teoretycznie może to dotyczyć każdego innego waloru, tzn. zebranie środków od kupujących akcje, potem zdołowanie kursu i następnie ogłoszenie przymusowego wykupu po znacząco obniżonej cenie...

Pewnie jestem naiwny, ale dla mnie ma to znamiona zwykłej kradzieży. Prośba o Wasze opinie.
    Dziękuję i pozdrawiam,
    tdy
  • Re: Wykup akcji firmy Elemental. Autor: ~Zenek [89.74.170.*]
    Przeczytaj umowę rachunku maklerskiego. Tam jest napisane m.in. to że biuro może bez Twojej wiedzy robić takie rzeczy i dajesz mu takie pełnomocnictwo.
    Kiedyś widziałem, że biuro maklerskie sprzedało kilka sztuk akcji na rynku, aby pobrać pieniążki za prowadzenie rachunku (roczna opłata). Właściciel tego rachunku posiadał akcje spółki, ale przez kilka lat się nie logował (duży spadek kursu), A potem szukałem w historii "brakujących" sztuk. :(
  • Re: Wykup akcji firmy Elemental. Autor: ~up [37.47.7.*]
    https://imgur.com/a/Gjto6fZ
  • Re: Wykup akcji firmy Elemental. Autor: ~lubi [83.26.237.*]
    na tym polega giełda w Polsce kolego. najpierw dołowanie kursu, potem wezwanie i przymusowy wykup. ciekawe czy jakiś sąd wystawi im za to rachunek.
  • Re: Wykup akcji firmy Elemental. Autor: ~Póki [213.108.152.*]
    Ciekawe co na to twój psycholog ?
  • Re: Wykup akcji firmy Elemental. Autor: ~Fobia [5.173.248.*]
    A po pełnym wykupie ogłoszenie wspaniałej wiadomości dofinansowanie na 332 mln. Nie dla psa kiełbasa
  • Re: Wykup akcji firmy Elemental. Autor: ~distefano [31.0.93.*]
    Dla mnie jest to kradzież.
[x]
ELEMENTAL 0,00% 2,42 2020-12-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.