Wyniki w przekazaniach w IV kwartale znacznie gorsze r/r, ale uważam, że wyższe ceny to zrekompensują, co przełoży się jedynie na nieco gorszy wynik netto za IV kw. r/r. Co to oznacza? Oznacza utrzymanie dotychczasowego poziomu dywidendy. Myślę, że na ten temat zarząd wypowie się przy okazji prezentacji wyników za I kw., w maju.
Po 1. Przekazania wcale nie są gorsze r/r Po 2. To sprzedaż ma wpływ na wynik netto a nie przekazania. Spadek przekazań (gdyby był) wpłynie na sprzedaż dopiero w kolejnych kwartałach a nie w kończącym się roku.
Coś mi się wydaje, że zacząłeś przygodę z marketem. Masz komputer / To włącz sobie JUTRO...12 MARCA będzie konferencja Zarządu w sprawie wyników za 2020r..... Albo czekaj do maja, .... Ps. jakbyś popatrzył na dzisiejszy karnet, a szczególnie dogrywkę to byś wiedział.
Dnia 2021-03-11 o godz. 18:17 prof_wiatr napisał(a): > Coś mi się wydaje, że zacząłeś przygodę z marketem. > Masz komputer / > To włącz sobie JUTRO...12 MARCA będzie konferencja Zarządu w sprawie wyników za 2020r..... > Albo czekaj do maja, .... > Ps. jakbyś popatrzył na dzisiejszy karnet, a szczególnie dogrywkę to byś wiedział.
Spokojnie. Nie gorączkuj się. Sprzedasz mi swoje plichty poniżej 120. Ja jestem od dawna zapakowany, ale od ciebie też odkupię, najpóźniej po dywidendzie.
Dnia 2021-03-12 o godz. 18:51 ~Rola napisał(a): > Dnia 2021-03-11 o godz. 18:17 prof_wiatr napisał(a): > > Coś mi się wydaje, że zacząłeś przygodę z marketem. > > Masz komputer / > > To włącz sobie JUTRO...12 MARCA będzie konferencja Zarządu w sprawie wyników za 2020r..... > > Albo czekaj do maja, .... > > Ps. jakbyś popatrzył na dzisiejszy karnet, a szczególnie dogrywkę to byś wiedział. > > Spokojnie. Nie gorączkuj się. Sprzedasz mi swoje plichty poniżej 120. Ja jestem od dawna zapakowany, ale od ciebie też odkupię, najpóźniej po dywidendzie. ================================================================================================== Dasz radę, możemy spróbować, zbieraj kasę. Ps. do dnia dywidendy jeszcze spokojnie kupisz po 118-119, .... "Najpóźniej po dywidendzie", co to znaczy? .....
Wyniki lepsze niż oczekiwałem. Zarząd emanuje optymizmem. Jeśli zejdzie poniżej 120, jak piszesz jeszcze przed dywidendą, redukuję Grupę Azoty i biorę. Obstawiam jednak, że to nastąpi dopiero po dywidendzie. Czas pokaże.