• OGÓLNOKRAJOWY LOCKDOWN W ANGLII od zaraz Autor: wolnoplus [5.173.234.*]
    coraz gorzej na świecie i w Europie wokół nas, Czesi i Słowacy nie nadążają z paleniem zwłok... Niemcy zamknięci, w Stanach podobno tragedia i kto wie czy giełda nie runie, teraz Anglicy ogłosili lockdown od zaraz, bo przyrost zachorowań nie do ogarnięcia.
    A u nas sielanka, na to wychodzi... ilość zakażeń maleje.

link 

• Re: OGÓLNOKRAJOWY LOCKDOWN W ANGLII od zaraz Autor: ~Deryl [37.248.165.*]
    No to wg ciebie, jak giełda w USA runie, to Sanwil na gpw w W-wie wystrzeli w górę niczym petarda?
  • Re: OGÓLNOKRAJOWY LOCKDOWN W ANGLII od zaraz Autor: wolnoplus [5.173.242.*]
    Dnia 2021-01-04 o godz. 22:55 ~Deryl napisał(a):
    > No to wg ciebie, jak giełda w USA runie, to Sanwil na gpw w W-wie wystrzeli w górę niczym petarda?

Jeśli doszłoby do mocnego załamania nastrojów w USA z powodu covid, i z powodu braków efektów szczepionki (jak dla mnie to kapiszon, ślepak, tak jak szczepionki na grypę) i powrotu do punktu wyjścia, to tak. Wtedy covidowe spółki zostaną wypchnięte w górę.
    Ogólnie nie cieszy mnie, że ludzie umierają i szerzy się zaraza. Wśród znajomych kilka osób zmarło na powikłania po covidzie, kilka mocno przechorowało. Także daleki jestem do negowania jego istnienia i bagatelizowania zagrożeń
    Ale ten rajd jesienny w końcu roku na wszystkich bankach i innych Wigach bez podstaw w wynikach, bez perspektywy zmiany, wyłącznie po info o szczepionce i z wciąż szalejącym wirusem wydaje się przetasowaniem przed głównym uderzeniem w dół na indeksach.
    Wolę być zbytnio ostrożny niż zbyt chciwy.
  • Re: OGÓLNOKRAJOWY LOCKDOWN W ANGLII od zaraz Autor: cmpunk [37.225.15.*]
    Sanwil jest o tyle ciekawy,że niezależnie,w którą stronę to wszystko pójdzie,to będzie zarabiać,czy to na Sanmedzie,czy materiałach tapicerskich. Wiadomo,że nie będą to takie pieniądze,jak u Mercatora,ale powinno być stabilnie i liczę na tendencję wzrostową.
  • Re: OGÓLNOKRAJOWY LOCKDOWN W ANGLII od zaraz Autor: ~Deryl [37.248.165.*]
    A ileż to Sanwil zarabiał w ostatnich latach na materiałach tapicerskich? Bo coś mi się zdaje, że szału nie było...
  • Re: OGÓLNOKRAJOWY LOCKDOWN W ANGLII od zaraz Autor: ~Leon74 [188.146.160.*]
    Chopie opuść pokład jak tak twierdzisz, żyjesz cały czas przeszłością Spółka może nie jest jakimś poruszającym koniem wyścigowym ,ale profity zaczyna pokazywać .Nikt znas nie wie co bedzie jutro co za rok ,ale jeżeli w ciagu roku dała zarobic 500 procent i twierdzisz ze mało ,to idź na inny walor
  • Re: OGÓLNOKRAJOWY LOCKDOWN W ANGLII od zaraz Autor: ~scettino [5.184.62.*]
    Dnia 2021-01-05 o godz. 11:22 ~Deryl napisał(a):
    > A ileż to Sanwil zarabiał w ostatnich latach na materiałach tapicerskich? Bo coś mi się zdaje, że szału nie było...

Czyś TY oszalał ???!!!
    Tu na tym forum nie zadaje się takich pytań !!!!!!
    Historia holdingu snw zaczęła się w tym roku w marcu i to nieustające pasmo sukcesów .

Ale przecież każdy wie , że jak ludzie w czasie pandemii dłużej SIEDZĄ w domu (na krzesłach, fotelach , leżankach itp) i zużycie j.w. materiałów tapicerskich wzrośnie LOGARYTMICZNIE , bo przecież jak ktoś mniej zarabia , to w pierwszej kolejności wymienia krzesła wersalki, fotele ,.....

A na 'walorze' też szału dziś nie ma 2 gr w górę i 10tys. akcji w obrocie w połowie sesji
    Dnia 2021-01-05 o godz. 11:22 ~Deryl napisał(a):
    > A ileż to Sanwil zarabiał w ostatnich latach na materiałach tapicerskich? Bo coś mi się zdaje, że szału nie było...

No właśnie. Ponad dekadę się męczyli. Ale tak,jak wspomniał Leon74,firma się zmieniła,a bodźcem była koronka,choć ma to wpływ na całą produkcję. Warto przeczytać raport,w którym zawartych jest trochę informacji. I nie polecam żyć przeszłością,tu już jest taki jeden,co żyje tym,co się działo kilka-kilkanaście lat temu :-). Pozdro.
  • Re: OGÓLNOKRAJOWY LOCKDOWN W ANGLII od zaraz Autor: ~scettino [5.184.62.*]
    Dnia 2021-01-05 o godz. 12:19 cmpunk napisał(a):
    > Dnia 2021-01-05 o godz. 11:22 ~Deryl napisał(a):
    > > A ileż to Sanwil zarabiał w ostatnich latach na materiałach tapicerskich? Bo coś mi się zdaje, że szału nie było...
    >
    > No właśnie. Ponad dekadę się męczyli. Ale tak,jak wspomniał Leon74,firma się zmieniła,a bodźcem była koronka,choć ma to wpływ na całą produkcję. Warto przeczytać raport,w którym zawartych jest trochę informacji. I nie polecam żyć przeszłością,tu już jest taki jeden,co żyje tym,co się działo kilka-kilkanaście lat temu :-). Pozdro.

i 'nasze' pudło rezonansowe ma gotową odpowiedź na każdą wątpliwość , nawet tę najmniejszą ,.........
    Scett,idź na Ideę ludzi pocieszać. Bardziej się tam przydasz,bo tutaj już chyba tylko nieobecni VADERA i ds robią kiełbasiany młyn :-).
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.128.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
SANWIL 0,00% 1,32 2026-05-22 09:18:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.