• boczniak na WIGu Autor: ~Holdem [89.64.30.*]
    Na szerokim można spodziewać się boczniaka
    https://stooq.pl/mol/?id=36

To może być dobry czas dla Mobruka bo inne tematy nie będą rosły bo gospodarka nie daje asumptu do wzrostów a Mobruk jako defensywny papier i niedoszacowany może spokojnie performować a fundy grać pod przyszłe dywidendy. Myślę że do połowy 2021 spokojnie do 330-380 dojedzie. Także spokojnie mielimy mielimy i powolutku systematycznie rośniemy.
    Takie spółki są na zachodzie wyceniane na 30x zysk. Tutaj jest znaczące niedoszacowanie a płynność jest więc kapitał będzie napływał.
  • Re: boczniak na WIGu Autor: ~tma [5.172.238.*]
    BM MBAK wycena 370 a TRIGON 386 zł sztuka także pomalutku do góry, papier jest wskaźnikowo i fundamentalnie mocno atrakcyjny
  • Re: boczniak na WIGu Autor: ~Holdem [5.173.48.*]
    Skad minusy? Co sie nie podoba?

Btw podaz na tym etapie zupelnie normalna. Sam juz scashowalem 10% pozycji z 10% zyskiem bo zwyczajnie jestem przeważony a sa inne ciekawe okazje. Ale Mobruk pozostanie najwieksza pozycja na ten kwartal albo i polrocze albo caly rok..
  • Re: boczniak na WIGu Autor: ~tma [37.248.158.*]
    masz na myśli BTC na przykład ? ja mam śladowe ilości MO-BRUKA dlatego zostawie to do 390-400 zł bo nigdzie mi się nie spieszy, z kghm mi się spieszyło i skracałem się po 70 z kupna po 50 i to był mój największy błąd zeszłego roku a miałem tego spory pakiet -teraz dobija do 200 patrze na to i krew mnie zalewa-nie chce powtórzyć tego samego błędu na MO-BRUKU
[x]
MOBRUK -0,69% 357,50 2026-02-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.