Wezwanie mogą zrobić dopiero od 9 stycznia. Poprzednie zakończyło się 8 lipca, było przedłużane. Tak więc jeszcze 4 sesje na podciągnięcie średniej ważonej. Albo ewentualnie na możliwość kupowania z rynku giełdowego przez THC.
"Wśród walorów atrakcyjnie wycenianych podoba nam się Radpol, swego czasu ulubieniec OFE. Spółka po udanej restrukturyzacji pokazuje coraz lepsze wyniki finansowe. Wszystko na to wskazuje, że w przyszłym roku powróci do wypłaty dywidendy. Warto zwrócić również uwagę na fakt, że sprzedaż majątku po Wirbecie znacznie poprawi wskaźniki finansowe i pozwoli na redukcję zadłużenia. Kolejnym aspektem jest potencjalne drugie wezwanie największego akcjonariusza, któremu nie udało się zdobyć 66% głosów za pierwszym razem. Zarządzaj ący funduszem Tar Heel Capital kilkukrotnie w wywiadach wspominał o okazyjnym przejęciu Radpolu wykorzystując ówczesną okazję niskiej wyceny. Przed spółką dobre perspektywy i zakładamy, że w niedługim horyzoncie czasu może podwoić swoją wartość"
Jakie ma to znaczenie masz analize spolki w paru zadaniach czy ktos z was opierał swoje inwestycje na psełdo doradcach czy rekomendacjach ja osobiście nigdy i dobrze na tym wychodziłem już wszystko zostało napisane o tej spółeczce
Akurat dla mnie bardzo duże. Jak to jest jakiś vestor czy inne małe biuro, to raczej przejdzie bez echa. Natomiast jak to jest duże biuro bankowe z dużą ilością klientów, to może mieć niezłe przełożenie. Kilka lat temu kilka biur "uparło sie" na moje małe spółki, które wcześniej akumulowałem. I nieźle zarobiłem. Dlatego tak poszukuje cały czas takich informacji. Niestety we wszystkich biurach maklerskich nie mam konta, dlatego tak dopytuję. A odnośnie spółki, to już pisałem, że jest na dobrej drodze. Brakuje m.in zainteresowania ze strony indywidualnych inwestorów i klientów TFI, a tak informacja pomogłaby w tym.
Jednym słowem
Czekamy w 2021 na przebicie 3 zł ,
Potencjał wzrostu co najmniej 50% ,
Pytanie inne ,
Czy spółka jest wstanie na przestrzeni 2-3 lat wzrosnąć do 5-6zl ?
Czekam na info o dywidendzie i wirbecie
Duże wolumeny na S w porównaniu do zleceń po lewej stronie, płoszą potencjalnych kupujących. A jedynym kupującym jest THC i straszakiem na S równiez prawdopodobnie on. Stąd gra na wymęczenie starych akcjonariuszy. Słabi psychicznie będą w końcu oddawać
Kto miał dobry zysk oddał w wezwaniu tu już nie ma slabych i płochliwych tu gra nie toczy sie o nasze może kilkaset tyś akcji lecz o złamanie funduszy i danie do zrozumienia ze jedynym wyjsciem ze spolki jest oddanie w kolejnym wezwaniu
Cierpliwie czekam 2,15-2,35 kupowalem wiec chetnie dokupie po 2 jak bedzie nizej jeszcze lepiej tu nie ma kogo strszyc! Zbijaniem kursu i handlowania miedzy kolesiami
To nie do mnie, ale odpisze, kolega chyba nowy. Nie mógł kupować z rynku przez 6 miesięcy od wezwania po wyższej cenie niż w wezwaniu. Mógł kupować maksymalnie do 2 zł. Jak kupiłby choć 1 sztukę akcji powyżej 2 zł w przeciągu 6 miesięcy od zakończenia wezwania, to musiałby wyrównać cenę tym co oddali mu w wezwaniu. Takie są przepisy. A chyba 6 miesięcy minęło od 9 stycznia.
Racja, mógł kupować w rynku. Racjonalnie gdyby cena spadła poniżej 2 złotych, bo kupując w rynku powyżej ceny w wezwaniu podbijałby cenę jaka musiałby zaproponować w kolejnym. Płynność na spółce jest tak niska, ze kupowanie w rynku nie ma sensu. Jedynie droga wezwania można tutaj przejąć pakiet kontrolny
Bowiem akcjonariusz, a także podmiot pośrednio nabywający akcje spółki publicznej, który w okresie 6 miesięcy po przeprowadzeniu wezwania ogłoszonego według zasad wyrażonych w art. 74 ust. 1 lub 2 u.o.o.p. nabył, po cenie wyższej niż cena określona w tym wezwaniu, kolejne akcje tej spółki, w inny sposób niż w ramach wezwań lub w wyniku wykonania obowiązku (o którym mowa w art. 83 u.o.o.p.), ma obowiązek, w terminie miesiąca od tego nabycia, do zapłacenia różnicy ceny wszystkim osobom, które zbyły akcje w tym wezwaniu
„Nowy przewidywany dzień transakcji nabycia akcji to 13 lipca, a przewidywany dzień rozliczenia transakcji nabycia akcji to 16 lipca 2020 r.” Termin przyjmowania zapisów przypadał na 8 lipca.
Od której daty liczy się te 6 miesięcy ? Ja zakładałem, ze od tej ostatniej, czyli rozliczenia transakcji...
Takim znawca nie jestem. Mnie się wydawało, że od dnia zakończenia przyjmowana zapisów czyli 8 lipca. A nie daty rozliczenia transakcji. Może ktoś inny podpowie.
Wyglada obiecująco ,
Ktoś ładnie zebrał z prawej i odpuścił ,
Zebrać wszystko do zdjęcia z gpw raczej mało realne ale ponad 50% spokojnie zbiorą , tym bardziej ze 33 % kupili po taniości
Radzio świeci się na zielono , ciężko powiedzieć kto wczoraj zbierał ale zrobił to nagle i z zaskoczenia , można postawić napewno kilka teorii ......przebicie 3 zł wydaje się bliższe niż się wydaje
Bardziej miałem na myśli drobnice co kupiła po wezwaniu powyżej 2 zł. Takie kiszenie może ich zmobilizować do sprzedaży nawet z lekka strata, aby zainwestować w spółkę bardziej chodliwa.
To kupuj. Wydaj stówkę i pochłoń te ponad 40k sztuk co wisi. To tylko Twoje myślenie życzeniowe. A tak na poważnie, to spodziewałbym się takiej sytuacji bardziej pod koniec miesiąca niż dziś. A to też moje myślenie życzeniowe. Ruch powinien sie pojawić po wynikach rocznych 18 marca i dzień później klasycznym artykułem lub wywiadem z Panią Prezes w parkiecie.
Ja czekam na rekomendację zarządu ws. wypłaty dywidendy :) przestrzeń jest, pandemią 2. rok nie ma co się zasłaniać. Pora spłacać akcjonariuszy, którzy wzięli udział w emisji akcji