• pora zagrać pod wirbet Autor: ~cedzik [176.107.172.*]
    zanim thc zrobi kolejny ruch... w obozie sraczka żeby utrzymać kurs przy 2,30...
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~men [46.76.191.*]
    Ale gdyby chcieli to wezwanie już mogli by zrobić.....
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~cedzik [176.107.172.*]
    no nie do końca...
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~ZenekZKition [31.60.85.*]
    Wezwanie mogą zrobić dopiero od 9 stycznia. Poprzednie zakończyło się 8 lipca, było przedłużane. Tak więc jeszcze 4 sesje na podciągnięcie średniej ważonej. Albo ewentualnie na możliwość kupowania z rynku giełdowego przez THC.
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~cedzik [176.107.172.*]
    dobry czas na wejście...
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~Antoine [94.254.176.*]
    "Wśród walorów atrakcyjnie wycenianych podoba nam się Radpol, swego czasu ulubieniec OFE. Spółka po udanej restrukturyzacji pokazuje coraz lepsze wyniki finansowe. Wszystko na to wskazuje, że w przyszłym roku powróci do wypłaty dywidendy. Warto zwrócić również uwagę na fakt, że sprzedaż majątku po Wirbecie znacznie poprawi wskaźniki finansowe i pozwoli na redukcję zadłużenia. Kolejnym aspektem jest potencjalne drugie wezwanie największego akcjonariusza, któremu nie udało się zdobyć 66% głosów za pierwszym razem. Zarządzaj ący funduszem Tar Heel Capital kilkukrotnie w wywiadach wspominał o okazyjnym przejęciu Radpolu wykorzystując ówczesną okazję niskiej wyceny. Przed spółką dobre perspektywy i zakładamy, że w niedługim horyzoncie czasu może podwoić swoją wartość"
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~ZenekZKition [31.60.85.*]
    Które biuro tak napisało?
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~maciej [83.28.210.*]
    Jakie ma to znaczenie masz analize spolki w paru zadaniach czy ktos z was opierał swoje inwestycje na psełdo doradcach czy rekomendacjach ja osobiście nigdy i dobrze na tym wychodziłem już wszystko zostało napisane o tej spółeczce
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~odp [46.76.191.*]
    W ogóle to małe spółki zostały dostrzeżone i zaczynają rosnąć, np. RELPOL.....
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~ZenekZKition [89.74.170.*]
    Akurat dla mnie bardzo duże. Jak to jest jakiś vestor czy inne małe biuro, to raczej przejdzie bez echa. Natomiast jak to jest duże biuro bankowe z dużą ilością klientów, to może mieć niezłe przełożenie. Kilka lat temu kilka biur "uparło sie" na moje małe spółki, które wcześniej akumulowałem. I nieźle zarobiłem. Dlatego tak poszukuje cały czas takich informacji. Niestety we wszystkich biurach maklerskich nie mam konta, dlatego tak dopytuję.
    A odnośnie spółki, to już pisałem, że jest na dobrej drodze. Brakuje m.in zainteresowania ze strony indywidualnych inwestorów i klientów TFI, a tak informacja pomogłaby w tym.
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~RadPolFan [5.172.236.*]
    Jednym słowem
    Czekamy w 2021 na przebicie 3 zł ,
    Potencjał wzrostu co najmniej 50% ,
    Pytanie inne ,
    Czy spółka jest wstanie na przestrzeni 2-3 lat wzrosnąć do 5-6zl ?
    Czekam na info o dywidendzie i wirbecie
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~odp [46.76.191.*]
    RELPOL, RAWLPLUG, IZOSTAL - zaczynają piąć się do góry. Tu pewnie też to nastąpi........
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~RadPolFan [5.172.237.*]
    Obroty przysiadły ,
    Kurs się ustabilizował ,
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~ZenekZKition [213.5.214.*]
    Duże wolumeny na S w porównaniu do zleceń po lewej stronie, płoszą potencjalnych kupujących.
    A jedynym kupującym jest THC i straszakiem na S równiez prawdopodobnie on. Stąd gra na wymęczenie starych akcjonariuszy. Słabi psychicznie będą w końcu oddawać
    Kto miał dobry zysk oddał w wezwaniu tu już nie ma slabych i płochliwych tu gra nie toczy sie o nasze może kilkaset tyś akcji lecz o złamanie funduszy i danie do zrozumienia ze jedynym wyjsciem ze spolki jest oddanie w kolejnym wezwaniu
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~Antoine [94.254.176.*]
    Idzie wodospad! Oddajcie PKC jeszcze dziś!
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~jason [91.246.104.*]
    Od przyszłego tygodnia THC będzie mógł kupować w rynku, wiec w tym tygodniu na spółce mogą wydarzyć się dziwne rzeczy :)
    Cierpliwie czekam 2,15-2,35 kupowalem wiec chetnie dokupie po 2 jak bedzie nizej jeszcze lepiej tu nie ma kogo strszyc! Zbijaniem kursu i handlowania miedzy kolesiami
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~Ased [89.64.86.*]
    Jason przecież THC mógł kupować na rynku..nie mógł zrobić wezwania bo musiałbym dopłacić różnicę ..zastanów się co piszesz
    To nie do mnie, ale odpisze, kolega chyba nowy.
    Nie mógł kupować z rynku przez 6 miesięcy od wezwania po wyższej cenie niż w wezwaniu. Mógł kupować maksymalnie do 2 zł. Jak kupiłby choć 1 sztukę akcji powyżej 2 zł w przeciągu 6 miesięcy od zakończenia wezwania, to musiałby wyrównać cenę tym co oddali mu w wezwaniu. Takie są przepisy.
    A chyba 6 miesięcy minęło od 9 stycznia.
    Racja, mógł kupować w rynku. Racjonalnie gdyby cena spadła poniżej 2 złotych, bo kupując w rynku powyżej ceny w wezwaniu podbijałby cenę jaka musiałby zaproponować w kolejnym. Płynność na spółce jest tak niska, ze kupowanie w rynku nie ma sensu. Jedynie droga wezwania można tutaj przejąć pakiet kontrolny
    Bowiem akcjonariusz, a także podmiot pośrednio nabywający akcje spółki publicznej, który w okresie 6 miesięcy po przeprowadzeniu wezwania ogłoszonego według zasad wyrażonych w art. 74 ust. 1 lub 2 u.o.o.p. nabył, po cenie wyższej niż cena określona w tym wezwaniu, kolejne akcje tej spółki, w inny sposób niż w ramach wezwań lub w wyniku wykonania obowiązku (o którym mowa w art. 83 u.o.o.p.), ma obowiązek, w terminie miesiąca od tego nabycia, do zapłacenia różnicy ceny wszystkim
    osobom, które zbyły akcje w tym wezwaniu
    „Nowy przewidywany dzień transakcji nabycia akcji to 13 lipca, a przewidywany dzień rozliczenia transakcji nabycia akcji to 16 lipca 2020 r.” Termin przyjmowania zapisów przypadał na 8 lipca.

Od której daty liczy się te 6 miesięcy ? Ja zakładałem, ze od tej ostatniej, czyli rozliczenia transakcji...
    Takim znawca nie jestem. Mnie się wydawało, że od dnia zakończenia przyjmowana zapisów czyli 8 lipca. A nie daty rozliczenia transakcji. Może ktoś inny podpowie.
    Po obrotach dzisiejszych widać, że 6 miesięcy liczy się od dnia rozliczenia wezwania czyli 16 lipca. Miałeś rację :)
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~RadPolFan [37.47.62.*]
    Wyglada obiecująco ,
    Ktoś ładnie zebrał z prawej i odpuścił ,
    Zebrać wszystko do zdjęcia z gpw raczej mało realne ale ponad 50% spokojnie zbiorą , tym bardziej ze 33 % kupili po taniości
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~RadPolFan [37.248.154.*]
    Radzio świeci się na zielono ,
    ciężko powiedzieć kto wczoraj zbierał ale zrobił to nagle i z zaskoczenia ,
    można postawić napewno kilka teorii ......przebicie 3 zł wydaje się bliższe niż się wydaje
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~ZenekZKition [37.47.145.*]
    Bardziej miałem na myśli drobnice co kupiła po wezwaniu powyżej 2 zł. Takie kiszenie może ich zmobilizować do sprzedaży nawet z lekka strata, aby zainwestować w spółkę bardziej chodliwa.
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~Cedzik [176.107.172.*]
    obecna cena, wartość księgowa, wartość godziwa to trzy różne ceny... gdzie premia za przejęcie...
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~Antoine [5.173.96.*]
    Miałeś rację!
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~RadPolFan [37.225.50.*]
    Cisza o wirbecie .....
    a szkoda przydała by się gotówka na kapitał obrotowy i częściową spłatę zobowiązań
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~Świder [41.80.252.*]
    Z tego co pamiętam, to zarząd deklarował się że dojcie do sprzedaży w pierwszym półroczu 2021...mają jeszcze kwartał
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~Antoine [5.173.113.*]
    Zamknięcie tygodnia powyżej 2,80 powinno dać mocny impuls wzrostowy
    To kupuj. Wydaj stówkę i pochłoń te ponad 40k sztuk co wisi. To tylko Twoje myślenie życzeniowe. A tak na poważnie, to spodziewałbym się takiej sytuacji bardziej pod koniec miesiąca niż dziś. A to też moje myślenie życzeniowe. Ruch powinien sie pojawić po wynikach rocznych 18 marca i dzień później klasycznym artykułem lub wywiadem z Panią Prezes w parkiecie.
    Ja czekam na rekomendację zarządu ws. wypłaty dywidendy :) przestrzeń jest, pandemią 2. rok nie ma co się zasłaniać. Pora spłacać akcjonariuszy, którzy wzięli udział w emisji akcji
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~RadPolFan [37.47.19.*]
    https://www.teraz-srodowisko.pl/aktualnosci/dofinansowanie-infrastruktura-cieplownicza-20-projektow-146-mln-zl-9677.html
    Duży tort
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~RadPolFan [37.47.51.*]
    https://strefainwestorow.pl/artykuly/oze/20210311/sieci-przesylowe-polski-sektor-energetyczny
    ...... tak sobie Myślę że 2021 może być rokiem Radzia
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~RadPolFan [37.47.51.*]
    W tym tygodniu wyniki ........
    Patrząc na inwestycje infrastrukturalne Radzio powinen wyciąć swój kawałek,
    Drukarki z pieniędzmi pracują
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~Antoine [5.173.112.*]
    10:00 - RADPOL - Wideokonferencja w związku z publikacją sprawozdania finansowego Spółki Radpol SA za rok 2020
  • Re: pora zagrać pod wirbet Autor: ~wfr [77.112.134.*]
    Może trzeba rozpocząć nowy wątek bo ten jest już długi.
    A konferencja wynikowa może być ciekawa.
[x]
RADPOL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.