• Idzie nowe Autor: ~Zbityztropu [88.156.131.*]
    Pierwszy raz od dłuższego czasu kurs reaguje wyraźnym wzrostem na pozytywne info. Oby to był dobry prognostyk na świeżo zaczęty rok. Dużo zdrowia i zieloności wszystkim akcjonariuszom.
  • Re: Idzie nowe Autor: ~Nx [83.10.55.*]
    Myślę że następuje przełom, jest chęć brania z prawej, na razie delikatnie aby jak najwięcej akcji pozyskać poniżej 1 zł.

Do 1,2 jest raptem w arkuszu około 100 k akcji. Gdy by transakcje pakietowe miały przejść przez rynek, czyli skup z rynku to kurs jest na poziomie 3 zł, wydaje mi się że ktoś to zauważył i zaczyna ładować do wora.

Pozdrawiam w nowym roku, i aby kurs nam przebił te linię trendu spadkowego na 80-82 grolach (w zależności od kresek) i nastąpiło realne docenienie tej fundamentowej spółki wraz z nowymi umowami z sektora pertochemicznego.

I tu moja uwaga sektor ten reprezentują rzekomo w polsce 3 spółki, PDZ - ale tej bym nie brał pod uwagę, LOTOS oraz PKN -> ktoś tu się śmiał że nie możliwe żeby współpracowali z Orlenem ale patrząc na trzeźwo w tym sektorze nie ma innej spółki z którą mogli by podjąć działania.

Także konkluzja moja - małego leszcza z kilkudziesięcioma tysiącami akcji - walczymy o trend wzrostowy ale to tylko kwestia czasu bo jeżeli spółka ma zlecenie na cały rok, z takiego sektora przemysłu gdzie są sami potentaci, nie wydaje mi się aby spółka się cofała w rozwoju.

Pozdrawiam
  • Re: Idzie nowe Autor: ~Inwestor [37.47.60.*]
    Tu będzie niezły gaz
  • Re: Idzie nowe Autor: ~Kolo [5.173.88.*]
    PKN, LOTOS, KGHM to stali zleceniodawcy dla tej spółki. Patrz www.polman.pl
  • Re: Idzie nowe Autor: ~Sugardady [94.254.210.*]
    Dobrze ze Polman współpracuje z takimi gigantami, to świetna reklama
  • Re: Idzie nowe Autor: ~bartek [88.156.128.*]
    Jedyne czego trzeba, żeby dobrze wyjść na tym walorze to cierpliwość. Nic więcej.
  • Re: Idzie nowe Autor: ~Nx [83.10.228.*]
    No tak, 20 - 30 k akcji do tego by wrócić na 1 zł, jednak na rynku Paranoja bo rynek tego nie widzi.

Jedno info, dobre info i wracamy na dobre tory, już trochę jestem zmęczony czekaniem.

Ktoś tu się chwalił że będą kolejne infa z sektora petrochemicznego, oby dziś bo walczymy z oporem na wykresie
[x]
POLMAN 4,75% 0,42 2025-10-17 12:11:20
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.