Pierwszy raz od dłuższego czasu kurs reaguje wyraźnym wzrostem na pozytywne info. Oby to był dobry prognostyk na świeżo zaczęty rok. Dużo zdrowia i zieloności wszystkim akcjonariuszom.
Myślę że następuje przełom, jest chęć brania z prawej, na razie delikatnie aby jak najwięcej akcji pozyskać poniżej 1 zł.
Do 1,2 jest raptem w arkuszu około 100 k akcji. Gdy by transakcje pakietowe miały przejść przez rynek, czyli skup z rynku to kurs jest na poziomie 3 zł, wydaje mi się że ktoś to zauważył i zaczyna ładować do wora.
Pozdrawiam w nowym roku, i aby kurs nam przebił te linię trendu spadkowego na 80-82 grolach (w zależności od kresek) i nastąpiło realne docenienie tej fundamentowej spółki wraz z nowymi umowami z sektora pertochemicznego.
I tu moja uwaga sektor ten reprezentują rzekomo w polsce 3 spółki, PDZ - ale tej bym nie brał pod uwagę, LOTOS oraz PKN -> ktoś tu się śmiał że nie możliwe żeby współpracowali z Orlenem ale patrząc na trzeźwo w tym sektorze nie ma innej spółki z którą mogli by podjąć działania.
Także konkluzja moja - małego leszcza z kilkudziesięcioma tysiącami akcji - walczymy o trend wzrostowy ale to tylko kwestia czasu bo jeżeli spółka ma zlecenie na cały rok, z takiego sektora przemysłu gdzie są sami potentaci, nie wydaje mi się aby spółka się cofała w rozwoju.