Szukam jakiejś spółki OZE w którą będę mógł zainwestować drobną sumę. Zyski będę chciał realizować za około rok lub jeśli będzie to sensownie zarządzana spółka zostawić licząc, że zrobi w nadchodzących czasach dofinansowań karierę. Z trzech -CLC, Photon i Novavis najbardziej ciekawi mnie właśnie Novavis. Na CLC jak dobrze rozumiem w styczniu będzie mógł się ewakuować jakiś grubszy gracz który kupował po 2 zł więc zysku ma przy wycenie 5x zł mnóstwo i jest ryzyko, że spadnie poza tym wycena w porównaniu do reszty OZE jest wysoka. Novasis pozostaje wciąż spółką tanią, z tego czym się chwalą nie inwestuje jak CLC w Kowalskiego, tylko trochę szerzej. Nie do końca jednak rozumiem tych relacji z Novavis Group. Rozumiem, że są jakieś plany połączenia w Voolt? Jak to może wpływać na kurs, na jakiej zasadzie co wtedy z akcjami się dzieje? Pytam serio bo nie wiem, uczę się dopiero. Jak coś źle zrozumiałem to możecie dokuczać ale wyjaśnijcie
Ucięło końcówkę. Jak coś źle zrozumiałem to możecie dokuczać ale wyjaśnijcie, będę bardzo wdzięczny za konkretne komentarze. Martwi mnie też wysokie c/z ale widzę to u całej branży.