Porównaniu z bankiera nie można zarzucić starannosci przygotowania , jednak Photon w porównaniu z wymienionymi w nim spółkami to inna klasa , fotovoltaika ( jej indeks na gpw ) jest na samym początku początków , ta branża skokowo będzie rosła w siłę, akcje Photon Energy idealnie pasują do kont IKE i IKZE
Porównanie z bankiera ma się nijak do Photonu , to będzie pierwsza spółka po awansie z New Connect jednocześnie notowana na rynku głównym GPW i w Pradze , w Monachium i niedługo we Fraknkfurcie - największej europejskiej giełdzie
Ja co rok kupuje za maksymalną kwotę z IKE i IKZE aby w przyszłości zminimalizować ewentualny podatek , niewielkie ilości to są może ktoś powie , teraz nawet na 1000 szt nie wystarczy , ale ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka
Na chwilę obecną na giełdzie nie widzę długoterminowo bardziej perspektywicznej branży, tym bardziej w Polsce gdzie jesteśmy z 10 lat za innymi , tymi prawdziwymi europejskimi krajami
Sam jestem ciekaw jak się to wszystko potoczy , rzeczywiście możliwości rozwoju spółki wliczając w to Photon Water są właściwie nieograniczone a 4 parkiety - nic tylko inwestować , tu może i mały i duży , i rekin i leszcz
Moze i sie nie zdziwisz. Ja rowniez sie nie zdziwie jak bedziesz kupowac po 18. Zobaczymy co zrobi zarzad ze swoimi akcjami. Jak sprzeda po cenie rynkowej to jedziemy do góry. Zobaczymy jakie jest zainteresowanie funduszy. Jedno jest pewne albo spadnie albo wzrosnie. Wszystkiego dobrego w nowym roku.