W listopadzie przyrost opinii wyniósł 578, w grudniu 973. Na pewno ma to odzwierciedlenie na ilość nowych użytkowników. Szczęśliwego i mocno zielonego Nowego Roku!
W listopadzie przyrost opinii wyniósł 578 – nowi użytkownicy – dane nie znane grudzień 973 – nowi użytkownicy 64573 styczeń 1035 – nowi użytkownicy 71740 luty 1155 – nowi użytkownicy? Mając na uwadze powyższe ok. 76-79k
Tu nie prezes decyduje o zakupach. W 85% akcjonariat stanowią Szwedzi i to oni tutaj rozgrywają karty. FF to jedynie 14%, ale tak w zasadzie pewnie jest jeszcze mniejszy. Jest strategia, są projekty, widać, że SPOKO rozwija się planowo (pewnie na koniec roku liczba użytkowników będzie większa niż zakładane 600 tys.). W końcu jakieś infa powinny zacząć się także pojawiać na IGS, gdzie FINV ma 90%. Tutaj trzeba być tylko i aż cierpliwym.
Zauważ, że w przypadku negatywnych komentarzy bardzo szybko pojawiają się odpowiedzi i wyjaśnienia że strony Spoko. Dużo uwag dotyczy też kwestii przekazania do Nigerii środków w piątek i ich braku u odbiorcy jeszcze w poniedziałek. Wyjaśniają, że chodzi o 2 dni robocze! Starają się reagować na uwagi!
Tymczasem na Google Play ocena spadła do 4,4. Na koniec przyszłego tygodnia informacja o liczbie użytkowników wg stanu na koniec lutego. Zobaczymy, ile stracili na braku przelewów do Nigerii?!
"Fintech Ventures w Polityce InsightFintech Ventures SA została wymieniona w pogłębionej analizie Spoko.app w Polityce Insight - jednym z czołowych polskich źródeł raportów finansowych i wywiadu gospodarczego.CZYTAJ WIĘCEJ W materiale przytoczono naszą Strategię na lata 2021-2023 i wymieniono cel Spoko.app: zwiększenie liczby obsługiwanych klientów do minimum 600 tys. Do końca 2021 r. I do 2 mln do końca 2023 r.Specjalista Medium podsumował analizę: „Spoko.app działa na szybko rozwijającym się rynku przekazów pieniężnych. Aby się wyróżnić, potrzebuje dużych środków na ekspansję zagraniczną, co zwiększy jej możliwości promocyjne na konkurencyjnym rynku. Fintech musi szybko zwiększyć bazę klientów, bo tylko wtedy będzie mógł zarabiać na ekonomii skali (przy zachowaniu niskich opłat transakcyjnych) ”."
Kolego nie wiem jak długo jesteś na giełdzie, że takie rzeczy cię dziwią,ale skupowalem na nc parę nie płynnych walorów,a później był rajd.Pytanie od jakich poziomów skupujesz.Ile mam papieru,to nie ważne,czy stracę?to giełda,kto nie bierze tego pod uwagę,to właśnie ma nierówno pod sufitem.Kto nie ryzykuje nie pije szampana.I na koniec zadaj sobie pytanie po co ktoś inwestuje w mało płynne spółki .Pozdrawiam.
Na FB pojawiła się informacja o kolejnym afrykańskim kraju, do którego można robić przelewy Ghana! W poniedziałek raport o liczbie użytkowników. Chyba, że podadzą w weekend?!
Bujdy na resorach! Ukraina, Nigeria, Indie, Wietnam, Ghana, a kurs w czarnej d... To jest spółka notowana i skoro jest tak dobrze i tanio to dlaczego nikt z Zarządu, Rady Nadzorczej ani białoruscy partnerzy w biznesie nie kupują akcji z rynku pokazując wiarę w rynkowy sukces Spółki? A komunikat o zakupie ponad 20 milionów akcji za 0,00 zł to już mistrzostwo świata tym bardziej, że tydzień wcześniej podali informację o emisji akcji w cenie 1,63 zł za 1 sztukę. Totalny brak spójności na każdym kroku. Głęboka korekta notowań wymagana natychmiast tym bardziej, że niebawem wszystkich akcji będzie ponad 82 miliony, a w ramach docelówki spokojnie mogą zrobić dodruk do równych 100 milionów. Jak giełda kiedyś dopuści te akcje do notowań to będzie drugi potop szwedzki.
Jestem tu, żeby uświadomić brak spójności pomiędzy komunikatami, które ta spółka publikuje, a zasadami funkcjonowania spółek giełdowych. Dziwne te niespójności. Skoro jest tak dobrze, jak spółka pisze w komunikatach to dlaczego z kursem jest tak słabo?
A tobie coś nie pomyliło się, jesteś na giełdzie gdzie to ludzie kupują , sprzedają,tu nie ma animatora.A jak się pojawi to kurs będzie w innym miejscu.Spolka oczywiście obarczona ryzykiem,a jak nie pasuje to WIG 20 to same pewniaki,tam czytelnie i przejrzyście.
Poczekaj na przydzial akcji za 16 baniek + za 10mln od Szwedow... nie interesuja mnie szachowania zarzadu i kombinowanie z akcjami... Interesuje mnie ile jest notowanych i ile bedzie notowanych i po jakiej cenie. Dopoki akcje nie sa dopuszczane do obrotu a sa wylacznie dla decyzyjnosci i dewentualna sprzedaz udzialow w przyszlosci to moga miec je nawet za grosz. Porownaj taki 4 m a s s, gddzie rozdali sobie akcje i wszystkie notowane... Tam jest dopiero szwindel, nie tutaj.
Mam 180k 110 wystawione za 20 zl i ma w dupie czy spadnie czy wzrośnie za dwa lata swoje plony zbiore , nie ma opcji żeby taki projekt nie wypali co juz mamy xxx użytkowników, ten co mu zwieracze puszczają niech odda inny niech akumuluje , pogadamy za 2 lata , wesołego weekendu , pamiętaj ze jak cie akcje mecza to sprzedaj tu jest walor na długiego longa a jak odpali na 2 to setki sprzedadzą wejdą nowi , odpali na 5 bedzie to samo ja czekam przy 20 czy to będzie za rok dwa lub 5 , ale pewne jest jedno takie transakcje w dłuższym terminie na pewno dadzą zarobic , nie mowie o 100proc bo to mnie nie obchodzi, zobacz na arkusz i moja pozycja bedzie stała 20 zl za 2, 3,4 lata jest pewne , pozdrawiam wytrwalych