straszny muł. Kupowałem od spadków za 17 zł i systematycznie uśredniałem. Teraz sprzedałem przy break-even, bo bardzo nie podoba mi się polityka wizerunkowa spółki. Jak coś się zmieni w tej materii to wejdę z powrotem.
Dywidendowo spółka wydaje sie idealna, ale to nie moje klimaty.
Pozdrawiam i życzę udanych inwestycji, powodzenia przy Delko, mimo wszystko lubię tę spółkę, bo dobrze zarabia.
Spólka poza tym jednym epizodem z zeszłego roku, rzeczywiście zachowuje się spokojnie. Ale to raczej powinna być zaleta niż wada. Stałe , powtarzalne, dobre wyniki, wyplata co roku dywidendy oraz organiczny rozwój spółki daje szanse na systematyczne wzrosty. Może to być oznaką akumulacji przez kapitał, który zagości w spółce na dłużej. A to stwarza szanse na dużo wyższe poziomy, niż tylko krótkoterminowe wejście kapitału spekulacyjnego. Czekam na raport z wynikami za 4Q. Mam nadzieję, że udało się wróćić na szybszą ścieżkę sprzedaży, a słabsze, chociaż przecież nie ujemne, wyniki za miniony kwartał to jednostkowy wypadek. No i spółka w końcu wyszła w zeszłym roku z cienia, w którym tkwiła przez 10 lat i został dostrzeżona przez szerszy rynek. " Powoli, powoli to do woli ".
wszystko się zgadza, ale wzost tu jest w sporej mierze poprzez udane akwizycje, a nie tylko organiczny, zerknij na 2019Q1/Q2 > +40 mln przychodów. co akurat jest dla mnie ok, bo wole jak wypłaca tylko 20% div, a reszta na inwestycje / przejecia.
odnosnie ost wyników to te akurat byly ok, nawet bardzo ok [jak dla mnie] , chodzi Ci zapewne o Q2, gdzie ludzie liczyli że Delko zalapie sie na fale kowidą + jeszcze wrzucili w KO 3,5 mln co znacznie zanizylo wynik ZN.
jak dla mnie na dzis jest potencjal na 22-26 mln ZN rosznie ...
Nawet jak będą słabsze wyniki,to i tak później szybko odrobi i rzeczywiście nie ma tu czerwieni!
W końcu dzisiaj udało mi kupić parę akcji i sądzę, że nie pożałuje!