A czy tak niski poziom free float to dobre zjawisko czy niebezpieczne? Jak myślicie - jestem początkujący i zastanawiam się jak podchodzić do tej kwestii
Tu masz prostą zasadę. Masz czegoś mało a popyt na to jest duży to jaka będzie cena? Tego czegoś jest coraz mniej a popyt wzrasta to jaka będzie dynamika zmiany i wysokość ceny? Dalej sobie sam odpowiedz czy dobrze czy żle i jeśli dobrze to kiedy a jeśli żle to też kiedy .
Tak naprawdę wyniki 4-5mln będą kozackie bo potwierdzą to, że firma zarabia i jest w b.dobrej kondycji. Natomiast nie oszukujmy się bananowi "inwestorzy" oczekują 200% normy i odbiorą to jako kaszane. Ogólnie mała ilość akcji jest dobra jak spółka jest w dobrej kondycji (czyli tak jak tutaj;) ) i dodatkowo stała się modna...wtedy SKY IS THE LIMIT ;)
Spodziewam się 4-mln ale jak by było powyżej 6 to by było rewelacyjnie nie zauważyłem na tym forum zbytnio naganiaczy, piszących o 20-30 milionach jak na innych forach więc wątpię żeby ktoś się pozbywał tych akcji w czasach pandemii i nie czekał na następne kwartały pozdr do siego roku
Dnia 2020-12-30 o godz. 22:50 ~Artann napisał(a): > Spodziewam się 4-mln ale jak by było powyżej 6 to by było rewelacyjnie nie zauważyłem na tym forum zbytnio naganiaczy, piszących o 20-30 milionach jak na innych forach więc wątpię żeby ktoś się pozbywał tych akcji w czasach pandemii i nie czekał na następne kwartały pozdr do siego roku