To nie wynikałoby z raportu rocznego. Kasa jest jak najbardziej realna i przekazana przelewem ze Skarbiec TFI. To może być ewentualnie kasa na przejęcia - po słabych latach, może jakieś TFI są do kupienia, a my na razie tego nie wiemy
Wiemy, że żadnej akwizycji nie ma w planie. To przypomina mi sytuację na Dębicy, kiedy akcjonariusz większościowy dusił fundusze, aż nie wydusił do 87%. Trwało to lata. Niezbyt dobra prerspektywa.
Jak tu dusić kurs, jak C/Z jest poniżej 4? :) Poza tym skąd wiesz że akwizycji nie będzie? Firma jak się komuś przygląda, to raczej nie będzie o tym trąbić wszem i wobec.
Jak dusić? Np. nie dawać dywidendy, wyprowadzać pieniądze ze spółki, blokowac kurs. Na Dębicy w końcu odkupili poza rynkiem od funduszy. Nie wiadomo dotąd po jakiej cenie.
Może tak, może nie. Można gdybać jedynie. Jedno jest pewne od kiedy ten z aoramu jest w spółce, nie chcą płacić dywidend. Mierna komunikacja z akcjonariuszami. Czyli małych olewają. Ja w ramach wyrabiania cierpiwosci daje im jeszcze rok. Jak wymigają się następnym razem to sprzedaje.
Godz. 13 a tu prawie 3 bańki obrotu. Chyba ktoś z grubszych jednak stacił cierpliwość wcześniej ode mnie..
zero dywidendy już przez dwa lata ,sorry w 2019 wypŁacili 0,50 gr, żeby chodziasz rosŁo ,musi być coś na rzeczy bo OFE BANKOWY PKO BP CIUŁA NA EMERYTURĘ 30-11-2020 ZSZEDŁ poniżej 5% a dziś go niema ja też uciekłem i dobrze że ciut zyskałem a nie straciłem na parchu