• Kto to przejmie? Autor: ~centusie [116.203.40.*]
    Znowu Kraków?
  • Re: Kto to przejmie? Autor: ~Pytanie [80.111.34.*]
    Na pewno nie ja ;-)
  • Re: Kto to przejmie? Autor: ~100mlnEURdokońca202 [91.212.223.*]
    Wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że będzie to.......prawdopodobnie....Saule Technologies....
  • Re: Kto to przejmie? Autor: ~aa [31.0.71.*]
    Może Góra
    Dnia 2021-01-06 o godz. 17:17 ~aa napisał(a):
    > Może Góra

Wspomnisz moje słowa, już za dwa miesiące....do 15 marca ma być umowa zbycia 87% akcji ALDA na rzecz dwóch Inwestorów.
    Pozdrawiam.... Myślących....
  • Re: Kto to przejmie? Autor: ~aa [37.248.175.*]
    Jeszcze 43 dni i będzie wszystko wiadomo kto przejmie
  • Re: Kto to przejmie? Autor: ~Pytanie [80.111.34.*]
    Jeszcze raz potwierdzam. Nie przejmuje tej spółki

• Re: Kto to przejmie? Autor: endorfina [89.64.94.*]
    Co to może oznaczać dla akcjonariuszy? Nie jestem aż tak w temacie. Z góry dzięki za wyjaśnienie
  • Re: Kto to przejmie? Autor: ~Mati [178.235.182.*]
    Przejęcie będzie oznaczać że akcjonariusze - będąc obecnie udziałowcami firmy produkującej kosze na śmieci - automatycznie staną się udziałowcami firmy która może mieć dużo wyższą wartość, potencjał i perspektywy na przyszłość - np. taką firmą może być wspominane wcześniej Saule. Co przełoży się w takim przypadku na wzrost kursu (może to być nawet wielokrotny wzrost, gdy nie będzie dodatkowej emisji akcji lub ta emisja będzie minimalna)
    Wielkie dzięki za super przejrzyste wytłumaczenie :)
    Dnia 2021-01-31 o godz. 19:19 ~Mati napisał(a):
    > Przejęcie będzie oznaczać że akcjonariusze - będąc obecnie udziałowcami firmy produkującej kosze na śmieci - automatycznie staną się udziałowcami firmy która może mieć dużo wyższą wartość, potencjał i perspektywy na przyszłość - np. taką firmą może być wspominane wcześniej Saule. Co przełoży się w takim przypadku na wzrost kursu (może to być nawet wielokrotny wzrost, gdy nie będzie dodatkowej emisji akcji lub ta emisja będzie minimalna)

No właśnie nie....Obecni Akcjonariusze sprzedają firmę dwóm Inwestorom....i Oni będą mieli udział w nowej firmie po połączeniu ... bardzo prawdopodobnie będzie to Saule Technologies....
    Racja, za duży skrót myślowy z mojej strony
    Bo pisząc: akcjonariusze, miałem na myśli nie tych głównych akcjonariuszy którzy mają powyżej 5% udziałów, tylko nas drobnych, którzy bawią się free floatem
    Dnia 2021-01-31 o godz. 22:55 ~Mati napisał(a):
    > Bo pisząc: akcjonariusze, miałem na myśli nie tych głównych akcjonariuszy którzy mają powyżej 5% udziałów, tylko nas drobnych, którzy bawią się free floatem

Jedno co mnie utwierdza, że będzie to prawdopodobnie Saule Technologies to że są tacy skąpi w INFACH....gdyby tak strzelali infami to kurs już by był po 100 PLN..........Ale w gruncie rzeczy w tym jednym INFIE z grudnia zostało wszystko ujęte perfekcyjnie....
  • Re: Kto to przejmie? Autor: ~ja [83.31.97.*]
    i dlatego ten baton 10 000 akcji pod saule? haha śmieszny jesteś.
    Takie batony przy tak niskim FF skupują ludzie poinformowani i nie wystawiałby gdyby miało wejść saule. Ja obstawiam, że to twój baton na sprzedazy
    Czyli jak to mówią, już „po ptokach” i po saule z wejściem?
  • Re: Kto to przejmie? Autor: ~Edi [82.132.220.*]
    Jedyne kto to przejmie to Gienek on ma warzywniak u mnie pod blokiem
  • Re: Kto to przejmie? Autor: ~ja [83.31.97.*]
    tego nie wiemy gdzie umieszczą saule, 400 ml kapitalizacji będzie można uzyskać tylko w spółkach o bardzo niskim ff bo leszcze będą przeszkadzać przy wzrostach. Obecnie niski ff i już wykupiony we wrześniu jest na rocca. Sąd klepnął zmianę działalności i pozostaje czekać na info. Ja obstawiam, że wejdą tam.Urosło niesamowicie więc nie rośnie bez przyczyny. A akcji w arkusze nie ma.
  • Re: Kto to przejmie? Autor: ~aa [83.7.209.*]
    Tylko tam masz już wszystko w cenie
  • Re: Kto to przejmie? Autor: ~GRUBO [91.212.223.*]
    Dnia 2021-02-02 o godz. 11:26 ~ja napisał(a):
    > i dlatego ten baton 10 000 akcji pod saule? haha śmieszny jesteś.
    > Takie batony przy tak niskim FF skupują ludzie poinformowani i nie wystawiałby gdyby miało wejść saule. Ja obstawiam, że to twój baton na sprzedazy

I co z tego... może ktoś miał potrzebę spieniężenia ale nie niżej niż po tyle ile wystawił...... Może z kimś się założył że pokaże ile ma.....Ludzie mądrzy kupuja.....
  • Re: Kto to przejmie? Autor: ~aa [83.7.209.*]
    Było parę batonów w sumie przeszło 30 tyś myślę że ktoś pokazał ile ma a jednocześnie zrobił korektę jakby chciał sprzedać to raczej upychał by z przyczajki
    Dnia 2021-02-02 o godz. 17:33 ~aa napisał(a):
    > Było parę batonów w sumie przeszło 30 tyś myślę że ktoś pokazał ile ma a jednocześnie zrobił korektę jakby chciał sprzedać to raczej upychał by z przyczajki

Dokładnie....ale mimo wszystko widać, że sprzedajacych na tych poziomach nie ma......
    Trochę pobuja w lutym, w marcu tylko góra. Oby w lutym jak najmniej spadło, to będzie z czego rosnąć w marcu. Ja przyjmuję strategię: jeśli mocno rośnie wrzucam niewielkie ilości na S, jeśli spada to kompletnie nic nie wystawiam, jeśli mocno spada dokupuję
    Dnia 2021-02-03 o godz. 11:36 ~Mati napisał(a):
    > Trochę pobuja w lutym, w marcu tylko góra. Oby w lutym jak najmniej spadło, to będzie z czego rosnąć w marcu. Ja przyjmuję strategię: jeśli mocno rośnie wrzucam niewielkie ilości na S, jeśli spada to kompletnie nic nie wystawiam, jeśli mocno spada dokupuję

Czyli co??? W marcu pęka 100 PLN??!!!
    Wg mnie musi być pewien impuls, i to niekoniecznie info. Moim zdaniem gdy ktoś postawi ok. 10000 sztuk na K po cenie ok. 20zł i będzie to coraz wyżej przesuwał, to pójdzie (nawet bez żadnego info) może nie na 100PLN, ale w okolicach 50-60PLN jak najbardziej.

Pamiętam w zeszłym roku rajd na Ciasteczkach. Szło do sierpnia do góry, ale dość ślamazarnie, w sierpniu info o sprzedaży ZCP więc przyspieszyło a na koniec września pojawiły się pakiety na K, ok.1 mln szt. po cenie ok. 5zł. Zaczęli te pakiety coraz wyżej przesuwać i rosło aż miło było patrzeć
  • Re: Kto to przejmie? Autor: ~aa [83.7.210.*]
    100,000 tyś sztuk jakby postawił na kupi to by ruszyło
    Dnia 2021-02-21 o godz. 18:10 ~Mati napisał(a):
    > Wg mnie musi być pewien impuls, i to niekoniecznie info. Moim zdaniem gdy ktoś postawi ok. 10000 sztuk na K po cenie ok. 20zł i będzie to coraz wyżej przesuwał, to pójdzie (nawet bez żadnego info) może nie na 100PLN, ale w okolicach 50-60PLN jak najbardziej.
    >
    > Pamiętam w zeszłym roku rajd na Ciasteczkach. Szło do sierpnia do góry, ale dość ślamazarnie, w sierpniu info o sprzedaży ZCP więc przyspieszyło a na koniec września pojawiły się pakiety na K, ok.1 mln szt. po cenie ok. 5zł. Zaczęli te pakiety coraz wyżej przesuwać i rosło aż miło było patrzeć

Przyjdzie czas to będzie rosło....mamy 22.02.2021 do 15.03.2021 coraz mniej czasu.....Jestem pewien, że popyt sie zwiększy znacząco.....Bo jeśli to ma być Saule to będzie ostatnia szansa na tanie zakupy......Tak tanie...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [80.111.34.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~aa [31.0.94.*]
    Nastepny konkurent odpada walki o Saulle jest nim easycal czytaliscie !!!???
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~100mlnEURdokońca202 [91.212.223.*]
    Dnia 2021-03-12 o godz. 09:39 ~aa napisał(a):
    > Nastepny konkurent odpada walki o Saulle jest nim easycal czytaliscie !!!???

Dokładnie .. zostało już tylko Advertigo.... i ALDA.....Jajby miało być Advertigo to już by rosło a tu nici......A ALDE cieżko kupić.... i małymi ilościami można zwalić kurs.i wznieść kurs na kilkaset złotych..........także bardzo mi pasuje ALDA S.A.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~aa [31.0.33.*]
    Do końca miesiąca się chyba wszystko wyjaśni trzeba być czujnym aby coś dobrać jeszcze po tańiośi po ogłoszeniu informacji będzie odcięcie od papiera jeśli będzie info po naszej myśli
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Sanhose [37.248.138.*]
    A czy wydzieliliscie już zorganizowana część firmy?
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~100mlnEURdokońca202 [91.212.223.*]
    Dnia 2021-03-13 o godz. 20:54 ~Sanhose napisał(a):
    > A czy wydzieliliscie już zorganizowana część firmy?

30.03.2021 będzie Walne na którym zostanie klepnięta sprzedaż ZCP za 4 mln......
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Sanhose [31.0.181.*]
    Ale advertigo już jest dalej z tymi działaniami wobec np. SAULE. Zeszycie?
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Real [37.47.59.*]
    Advertigo jest już napompowane dosyć mocno i całkiem sporo akcji
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~GRUBO [91.212.223.*]
    Dnia 2021-03-15 o godz. 15:28 ~Sanhose napisał(a):
    > Ale advertigo już jest dalej z tymi działaniami wobec np. SAULE. Zeszycie?

Saule technologies.....to inna liga...tu ma być zaskoczenie....i nie będzie to ani Advertigo ani Vabun, ani Apollo ani SPK.....
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.248.162.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
UNIVERSE 0,00% 3,90 2026-05-13 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.