Komedia z tymi wycenami. Drageus wydaje i sprzedaje gry ma jakieś przychody a Neurone nie ma nic. Zero i ma wycenę o kilka milionów większa!!Nie mówiąc nic o Oxygen tam kilka gierek popierdulek a wycena ponad 50 mil zł. to samo Ars Aliance.
Tylko, że np oxygen tworzy większą grupę kapitałową m. in. Współpracują z The knight of Unity oraz robią gry z Lewym i do terapii ADHD. Warto wiedzieć co się krytykuje, dodatkowo mówimy o spółce z ff poniżej 13%
To nie zmienia faktu ,że Drageus ma zaniżona wartość w stosunku do wysokich wycen na gamedivie to samo jest z Art Games. Oczywiście to malutkie spolki ale robią gry ,mają przychody i jest perspektywa na nowe premiery, które mogą przynieść im jakaś kasę. Po te 10 mil powinny chodzić.
Wszystkie spółki które nie przynoszą zyzku netto mają zawyżoną kapitalizacje! Jak cos traci rok do roku to jak mozna powiedzieć ze powinno być więcej warte?
Zarabia, nawet dywidende płaci, kapitalizacja 8mln zł i to po podbitce! Wczesniej kapitalizacja wynosia 2.5 mln zł. C/Z=16 ale i tak mało kogo ta spółka nie interesuje bo nie zapowiadają się tutaj żadne fajerwerki.
Jedyna spółka z mojego portfela, która jest na minusie dziś. No cóż... najwyżej potrzymam trochę dłużej. Chociaż okazja była żeby przeskoczyć gdzies indziej. Cierpliwości też się muszę trochę nauczyć to akurat będę trenować na drageusie :D
Dnia 2020-12-29 o godz. 19:23 ~Ass napisał(a): > Jedyna spółka z mojego portfela, która jest na minusie dziś. No cóż... najwyżej potrzymam trochę dłużej. Chociaż okazja była żeby przeskoczyć gdzies indziej. Cierpliwości też się muszę trochę nauczyć to akurat będę trenować na drageusie :D
Czytałem podobne posty na Petrolinvest przy kursie 100zl :)
O czujesz się nagoniony? Pisałeś że nie będzie poniżej 5 a mAmy 4 zł buahsha nawet jak się okaże że pomyliłem się o te 40groszy to zobacz o ile ty się pomyliłeś kupując po 8. Nazywając cię leszczem obrazilbym innych leszczy
Tyrek pisze po 2 posty na raz :D znaczy dupa boli... Msiu spółka słaba i padać bedzie chwiloe podbitki nic nie znaczą. w ciagu 30 dni znow przytulimy 4.0x Tobie został kwik zarzynanej świni. Zobacz kiedys przy 5.xx cieszyles sie sukcesem a dzisiaj radosc sprawia ci redukcja straty i kurs powyzej 4.xx. Załosne :))) ale taki juz jest żałosny tyrek..