• Umowa między DM-ami Autor: djnsd [91.123.219.*]
    Jeden DM ma troche akcji Exolla (np przez TFI). Drugi DM ma za zadanie skupować akcje Exola na rynku dla Pana W. Po rozmowie z W. człowiek z DM 1 dzwoni do kolegi z DM 2. Dopracowana jest umowa że DM 2 kupi od DM 1 wszystkie ich akcje po ustalonej cenie np 5 zł. Odbywa sie to tak że DM 1 sypie na giełdzie i uwala kurs a DM2 je powoli zbiera. Przy okazji zbiera tez tanio papier od wystraszonej leszczyny, która oddaje po zdołowanym kursie przez DM1. Kurs leci a akcje zmieniają właściciela. Na koniec DM1 otrzymuje wyrównanie do ustalonej ceny 5 zł od DM 2 poprzez inna umowę albo faktura leci na cos innego. DM1 i DM2 sa zadowolone bo tanio skupili ...odbywa się to kosztem pozostałych akcjonariuszy. Normalny schemat bananowej GPW.
    Taka lekcja jest tutaj odrabiana. Jakyb zrobili jedna pakietówke to kurs by nie spadł.
  • Re: Umowa między DM-ami Autor: ~Ooo [31.182.137.*]
    Up
  • Re: Umowa między DM-ami Autor: ~Sss [77.255.187.*]
    Dokładnie i dlatego trzeba ładować pod korek lub zakopać i w żadnym razie nie oddawać !!!
  • Re: Umowa między DM-ami Autor: ~ziko [37.248.253.*]
    DM 1 nie będzie odokupywał akcji od DM2 bo niby po co ? Właściciel potrzebuje kupić akcje w jak najlepszej cenie. Handel między DM wygeneruje zbędne koszty ( prowizja) .Nie wiadomo kto kupuje może DM a może jakieś pojedyńcze słupy.Kto by jednak tego nie robił to właściciel kupi od nich bezpośrednio .Transakcje między ,,pośrednikami '' wykluczam.
  • Re: Umowa między DM-ami Autor: ~Lama4 [31.0.33.*]
    Myślisz, że DM płacą prowizję?
  • Re: Umowa między DM-ami Autor: ~ZIKO [195.26.22.*]
    Dnia 2021-04-17 o godz. 10:50 ~Lama4 napisał(a):
    > Myślisz, że DM płacą prowizję?

Fakt , tego nie wiem . Zakładam tylko , że handel akcjami między DM nie odbywa się bezinteresownie (bez prowizji) . Nie wiem czy regulowane jest to przepisami prawnymi .
  • Re: Umowa między DM-ami Autor: ~ziko [37.248.253.*]
    W sumie to trochę robi to się śmieszne bo papier wydaje się być ,,stabilny'' 3,20 bronione jest mocno.I zaczyna mnie trochę dziwić ,że tak małe zainteresowanie jest tą spółką.
  • Re: Umowa między DM-ami Autor: ~indamix [94.254.222.*]
    Wszelkie zainteresowanie zostało zasypane i zgaszone. Mam nadzieję, że nadchodzące tygodnie i wydarzenia rozruszają trochę kurs.
  • Re: Umowa między DM-ami Autor: ~Exol [46.204.52.*]
    Na pewno rozruszają ale w granicach 3,18-3,28
  • Re: Umowa między DM-ami Autor: ~Inwestor [93.105.178.*]
    Re: Umowa między DM-ami Autor: ~indamix [94.254.222.*]2021-04-16 19:46
    Mam nadzieję, że nadchodzące tygodnie i wydarzenia rozruszają trochę kurs.

Czytam tego typu komentarze codziennie od końca października 2020 roku.
    Że "może wyniki za III kwartał rozruszają kurs" - po publikacji niby super wyników kurs 20% w dół;
    że "może wyniki roczne rozruszają kurs" - po publikacji wyników rocznych kurs kolejne 20% w dół;
    Boję się, że w 2030 roku też będę czytał takie komentarze: "Mam nadzieję, że nadchodzące tygodnie i wydarzenia rozruszają trochę kurs."

• Re: Umowa między DM-ami Autor: ~indamix [94.254.222.*]
    Jestem tu od 3 tygodni. Może Ty dłużej wisisz tu na haku i masz negatywne emocje. Poziom 3.20 wydaje się być uklepany, mi wystarczy 3.30 żeby wyjść na zero, ale nie po to wchodziłem. Nie będę siedział tu wiecznie, ale firma się rozwija i wg mnie w końcu ruszy.
    Bo byle gównem się ludzie nie interesują. Kurs akcji tego badziewia jest jak telenowela brazylijska ale kilku mitomanów i naciągaczy próbuje was wciągnąć w wątek "Wirtualne wezwanie"
  • Re: Umowa między DM-ami Autor: ~ZIKO [195.26.22.*]
    Dnia 2021-04-16 o godz. 21:48 ~Exol napisał(a):
    > Bo byle gównem się ludzie nie interesują. Kurs akcji tego badziewia jest jak telenowela brazylijska ale kilku mitomanów i naciągaczy próbuje was wciągnąć w wątek "Wirtualne wezwanie"

Nie wiem czy wezwanie będzie sie wiązać z wyższym kursem , nie będę pisał 5,10,15 itd ale wykup będzie . Tak to widzę .
  • Re: Umowa między DM-ami Autor: ~Mmm [37.30.54.*]
    Powiedz Exolek lepiej dla którego DMa robisz
  • Re: Umowa między DM-ami Autor: ~Exol [46.204.53.*]
    Mój dom maklerski nazywa się: "Rusz głową i nie słuchaj naciągaczy"
  • Re: Umowa między DM-ami Autor: ~Mmm [31.182.137.*]
    Twoja wiarygodność tutaj niestety równa się zero. No, ale siedzisz tu przecież po to żeby znowu kupić to twoim zdaniem gówno drożej i sprzedać taniej. Takie hobby.
    A może te fundamenty nie są tak rewelacyjne dla graczy, jak nam się wydaje? Branża słaba (mydła i proszki do prania); wyniki też nie powalają.
    Sss Weź zakop w ogródku albo gdzie tam możesz i odkop za 10 lat. Kurs pewnie nadal będzie około 3 zł
    I nie ma na to paragrafu?
    Co za chamy!
    A Waldek powinien zmienić imię na Janusz.
[x]
PCCEXOL -0,50% 2,00 2026-05-13 15:59:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.