Jeden DM ma troche akcji Exolla (np przez TFI). Drugi DM ma za zadanie skupować akcje Exola na rynku dla Pana W. Po rozmowie z W. człowiek z DM 1 dzwoni do kolegi z DM 2. Dopracowana jest umowa że DM 2 kupi od DM 1 wszystkie ich akcje po ustalonej cenie np 5 zł. Odbywa sie to tak że DM 1 sypie na giełdzie i uwala kurs a DM2 je powoli zbiera. Przy okazji zbiera tez tanio papier od wystraszonej leszczyny, która oddaje po zdołowanym kursie przez DM1. Kurs leci a akcje zmieniają właściciela. Na koniec DM1 otrzymuje wyrównanie do ustalonej ceny 5 zł od DM 2 poprzez inna umowę albo faktura leci na cos innego. DM1 i DM2 sa zadowolone bo tanio skupili ...odbywa się to kosztem pozostałych akcjonariuszy. Normalny schemat bananowej GPW. Taka lekcja jest tutaj odrabiana. Jakyb zrobili jedna pakietówke to kurs by nie spadł.
DM 1 nie będzie odokupywał akcji od DM2 bo niby po co ? Właściciel potrzebuje kupić akcje w jak najlepszej cenie. Handel między DM wygeneruje zbędne koszty ( prowizja) .Nie wiadomo kto kupuje może DM a może jakieś pojedyńcze słupy.Kto by jednak tego nie robił to właściciel kupi od nich bezpośrednio .Transakcje między ,,pośrednikami '' wykluczam.
Dnia 2021-04-17 o godz. 10:50 ~Lama4 napisał(a): > Myślisz, że DM płacą prowizję?
Fakt , tego nie wiem . Zakładam tylko , że handel akcjami między DM nie odbywa się bezinteresownie (bez prowizji) . Nie wiem czy regulowane jest to przepisami prawnymi .
W sumie to trochę robi to się śmieszne bo papier wydaje się być ,,stabilny'' 3,20 bronione jest mocno.I zaczyna mnie trochę dziwić ,że tak małe zainteresowanie jest tą spółką.
Re: Umowa między DM-ami Autor: ~indamix [94.254.222.*]2021-04-16 19:46 Mam nadzieję, że nadchodzące tygodnie i wydarzenia rozruszają trochę kurs.
Czytam tego typu komentarze codziennie od końca października 2020 roku. Że "może wyniki za III kwartał rozruszają kurs" - po publikacji niby super wyników kurs 20% w dół; że "może wyniki roczne rozruszają kurs" - po publikacji wyników rocznych kurs kolejne 20% w dół; Boję się, że w 2030 roku też będę czytał takie komentarze: "Mam nadzieję, że nadchodzące tygodnie i wydarzenia rozruszają trochę kurs."
Jestem tu od 3 tygodni. Może Ty dłużej wisisz tu na haku i masz negatywne emocje. Poziom 3.20 wydaje się być uklepany, mi wystarczy 3.30 żeby wyjść na zero, ale nie po to wchodziłem. Nie będę siedział tu wiecznie, ale firma się rozwija i wg mnie w końcu ruszy.
Bo byle gównem się ludzie nie interesują. Kurs akcji tego badziewia jest jak telenowela brazylijska ale kilku mitomanów i naciągaczy próbuje was wciągnąć w wątek "Wirtualne wezwanie"
Dnia 2021-04-16 o godz. 21:48 ~Exol napisał(a): > Bo byle gównem się ludzie nie interesują. Kurs akcji tego badziewia jest jak telenowela brazylijska ale kilku mitomanów i naciągaczy próbuje was wciągnąć w wątek "Wirtualne wezwanie"
Nie wiem czy wezwanie będzie sie wiązać z wyższym kursem , nie będę pisał 5,10,15 itd ale wykup będzie . Tak to widzę .
Twoja wiarygodność tutaj niestety równa się zero. No, ale siedzisz tu przecież po to żeby znowu kupić to twoim zdaniem gówno drożej i sprzedać taniej. Takie hobby.