• Ktoś ma jakieś info? Autor: ~Ciekawy [89.64.35.*]
    Witam, może Ktoś ma jakieś informacje na temat spółki? Warto zainwestować? Itp?
  • Re: Ktoś ma jakieś info? tak Autor: ~okieminwestora [88.156.137.*]
    Dnia 2020-12-26 o godz. 16:23 ~Ciekawy napisał(a):
    > Witam, może Ktoś ma jakieś informacje na temat spółki? Warto zainwestować? Itp?

będą kuli balony czytaj,, elyty''
    a poważnie dwie strzykawki na jednego obywatela globu do tego cztery igły by było sterylnie .
    jakiego info ,czytaj między wierszami lub patrz mercator i biomed w marcu2020
  • Re: Ktoś ma jakieś info? tak Autor: ~Aga [77.115.110.*]
    Jedno z serii zakupów.
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/SOPHARMA-AD-Notification-from-Ognian-Donev-under-Art-19-of-Regulation-EU-No-596-2014-of-December-30-2020-8031149.html
    Mi wystarczy...wszystko jasne.
  • Re: Ktoś ma jakieś info? tak Autor: witkacy73 [89.64.56.*]
    Aga, kochana jesteś :) Ja wskoczyłem do tego wagonu na podstawie kresek i tego, że to jedyna spółka jaką znalazłem na GPW, która produkuje strzykawki. Czymś te miliardy szczepionek będą musieli podawać. Czułem, że coś tu się kroi patrząc na wolumen, Twoje info dopełnia układanki. Dziękuje serdecznie. Moje kreski mówią tak:

link

link

link 

To prawda, wolumeny w ostatnim czasie podwyższone, a dzisiaj arbitraż z BSE chyba był jakiś, tzn. ci co czują już wiatr w żaglach dają cenę kupna nieco wyżej z premią wobec BSE, bo to jest jedyna szansa dostać więcej akcji bez zwracania uwagi kapitału spekulacyjnego zbyt mocnym wzrostem...Na BSE kurs jest w stabilnym trendzie wzrostowym, a na WSE większa zmienność ze względu na mniejszą płynność, dlatego nasz kurs chwilowo wyrównał się prawie do BSE z lekką premią jak pisałam, więc warto wchodzić teraz póki jeszcze blisko 9. Jazdy po 20% dziennie to tu raczej nie będzie, ale cena 25-30 PLN w tym roku nie jest wykluczona (C/WK 2,5-3, zgodnie z oczekiwaniami rozwoju sektora bio-tech-med).
    Ryzyko spadku ceny poniżej zakupów insidera bardzo małe, szanse wzrostu duże, zagrożeń nie widzę.
    Na tygodniowym widać, że wolumeny na przecenach rosną, a kurs już nie spada istotnie, jakby akumulacja, wystarczą teraz ze dwa-trzy tygodnie wzrostu na rosnącym wolumenie i mamy jasną sytuację, wtedy dołączą ci, co wchodzą po potwierdzeniu sygnałów AT. Ja widzę już teraz dobry moment. O ile jesteś cierpliwy, zbieraj...myślę że będzie z tego chleb:)

Pozdrawiam,
    Aga
  • Re: Ktoś ma jakieś info? tak Autor: witkacy73 [94.231.8.*]
    Na wykresach tygodniowych / miesięcznych widać linię trendu wzrostowego, do której się zbliżamy. Wskaźniki pokazują akumulację papieru. Jeśli obroni się ostatni dołek na 8 pln to jest szansa na formację podwójnego dna z zasięgiem do 18 pln, co daje 100% od obecnych poziomów. Zdecydowanie się zgadzam, że spółka warta zakupu pod każdym względem. Stosunek możliwego zysku do ryzyka bardzo dobry. Osobiście wolę jak rośnie powoli ale systematycznie niż rollercoastery góra -dół. A niewykluczone że w którymś momencie się spekuła zleci i szarpnie w górę, bo branża jest na czasie.
    Poniżej 8 nie sądzę żeby to zeszło... CEO nakupił się do oporu po tyle, czyli 8zł to okazja była...a my jesteśmy jeszcze niewiele wyżej tej ceny. Farmacja z C/WK poniżej 1 to aż grzech nie brać, choć drobni inwestorzy raczej obawiają się kupować akcje firm z dual listingiem, ale ostatnie wzrosty na Serinusie jednak tej teorii zaprzeczają. Najpierw ciągnie w górę jeden rynek, stabilizacja i dystrybucja, potem działa arbitraż i wciągają towar z gwarantowanym zyskiem z drugiego. W ten sposób idą oba konie do przodu.
  • Re: Ktoś ma jakieś info? tak Autor: ~maarc [159.205.208.*]
    CEO już wie jak się strzykaweczki dobrze sprzedają i kupuje ile może....
  • Re: Ktoś ma jakieś info? tak Autor: ~ppp [37.248.159.*]
    kupił w Bułgarii już kilka miesięcy temu i to więcej niż tu od początku "polskiej" sopharmy przez wszystkie lata się przemieliło
[x]
SOPHARMA -1,92% 12,75 2025-07-22 13:18:06
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.