Witam chcę zainwestować w ciekawą spółkę technologiczną z dużymi perspektywami która się stabilnie rozwija. Zainteresował mnie Makolab - pytanie do starych inwestorów ale nie tylko - jakie widzicie tu perspektywy do dalszego wzrostu i rozwoju. Dziedzina wydaje się bardzo ciekawa. Ciekaw jestem do jakiej kapitalizacji moze dojsc ta spólka. Czy możecie polecić jakieś inne perełki fundamentalne z nowych technologi na NC z małą kapitalizacją?
Ja osobiście uważam ze przyszły rok pokaże jak zarząd przygotował sie na wszelkiego rodzaju możliwości ograniczonego wzrostu- głowni klienci jak motoryzacyjne koncerny Bedą szukać oszczędności wiec to może być dla Makolabu problem. Otworzyli filie w DE co wiadomo ze na początku generuje duże koszty a na przychody trzeba bedzie poczekać
Tu by sie po prostu przydał hype na spółkę gdyby nie pandemia to pewnie zyski mieliby dużo wyższe wraz z przychodami. 2021 bedzie pewnie rokiem zmniejszonych przychodów i próba minimalizowania strat
@inwestor - szukac firmy daleko nie trzeba, mala kapitalizacje ma XPLus, w trakcie wybijajacej sie formacji z konsolidacji, zyski rosna rok w rok, dywidendy tez, dzialaja w automatyzacji, robotyce, chmurze a pewnie za jakis czas do IoT dolacza kiedy pojawi sie pelny HYPE na te uslugi.