• Świąteczne przemyślenia. Do dyskusji. Autor: marcin975 [91.199.12.*]
    Witam w świąteczny wieczór. Ponieważ nie można cały dzień tylko jeść i oglądać telewizję, postanowiłem napisać swoje przemyślenia na temat spółki. Oczywiście zapraszam do dyskusji merytorycznej zwolenników i sceptyków. Tyle tytułem wstępu. Po pierwsze aktualny kurs. Akcje są w trendzie spadkowym(to każdy widzi). Moim zdaniem to jeszcze nie koniec spadków. Spółka szuka swojego dna i dopóki go nie odnajdzie i nie potwierdzi nie ma mowy o etapie konsolidacji i ewentualnych poważniejszych wzrostach. Ja osobiście obstawiam dno na poziomie 0,07-0,10 gr. Z pewnością powstanie pytanie dlaczego tyle. Otóż moim zdaniem grupa(!!!) z dużym pakietem akcji będzie chciała w ten sposób zniechęcić drobnych inwestorów do obejmowania akcji z pp. W ten sposób schodzimy do 0,10, poniżej zawsze ktoś emocjonalnie wywali. Druga sprawa która wskazuje mi taki przedział to wartość firmy na początku roku(ok 0,10) razy rozwój(firma dwukrotnie poprawiła przychody pojawiły się zyski) oceniam że firma podwoiła swoją wartość podzielić przez rozwodnienie kapitału akcyjnego(ok 2,5 krotnie zwiększyła się ilość akcji). Licząc w ten sposób wychodzi mi ok 0,07. Teraz przeszłość. Pisałem już kiedyś o tym. Spółka w swojej strategii zapowiada inwestycje do 2023 w kwocie 40 mln. 9,5 z dotacji unijnych plus ok 2 mln z objętych warrantów plus 11 mln z emisji to daje razem ok 22,5-23 mln zł. Brakuje ok 17 mln. Oprócz tego do końca tego roku trzeba oddać pożyczone 2 mln, a do końca następnego pożyczone kolejne 2 mln. I tu postawiłem już wcześniej tezę że czekają nas kolejne emisje. Jedna od głosowania której odstąpiono. I myślę że będzie jeszcze jedna która już została zaplanowana ale na razie o niej cisza. Nie oszukujmy się jeżeli spółka chce dotrzymać podanego w strategii poziomu inwestycji to dodatkowe emisję będą. I tu pojawia się problem dla spółki z kursem. Wartość nominalna akcji wynosi 0,10. Spółka nie może oferować akcji poniżej ceny nominalnej. Więc zejście do poziomu o którym pisałem na początku na dłuższy okres oznacza dla spółki utratę realnej zdolności emisyjnej. Później zostanie im tylko pompowanie kursu, lub obniżenie wartości nominalnej. Fundamentalnie jest ok podwojenie przychodów, budowa fabryki pozwoli z pewnością obniżyć koszty produkcji, zarządzania i logistyki. Unijne i Polskie regulacje które w 2021 wejdą w życie na pewno im pomogą. W tej chwili osiągają zysk na poziomie chyba 7% od przychodów. Jeżeli powstanie fabryki masy światłoutwardzalnej zmniejszy koszty o 25% jak pisali plus inne oszczędności da to zysk myślę na poziomie ok 10% przychodów. Czyli kapitalizacja 200 mln za 2023 jak najbardziej realna. Tylko przy jakiej ilości akcji. Co myślicie? Konstruktywnie proszę.
  • Re: Świąteczne przemyślenia. Do dyskusji. Autor: ~Mnich [83.29.90.*]
    Oddziel może czasem zdania enterem bo tego się czytać nie da.
  • Re: Świąteczne przemyślenia. Do dyskusji. Autor: ~Bartek [83.8.155.*]
    myślę że nie masz akcji ale bardzo chciałbyś je mieć po 7 groszy aby potem wszystkie Twoje plany co do rozwoju dopiero pociągnęły akcje na 1 złoty, chciałbys też mieć rację, że wpierw 7 groszy a potem złotówka....
    ech.........
  • Re: Świąteczne przemyślenia. Do dyskusji. Autor: marcin975 [91.199.12.*]
    Czyli z konstruktywnych opinii " Odzielić zdania enterem".
  • Re: Świąteczne przemyślenia. Do dyskusji. Autor: ~DarJun [5.184.207.*]
    Marcinie skrupulatnie przeglądalem wyniki Spółki jest oki i oczywiście wychodzi około 0,10 +- ale zrozum dużo ludzi to widzi dlatego jest nie możliwe zejscie do tych poziomów za łatwo to jest czytelne . A to jest Giełda na której grubasy spekuła to widzi dlatego dołek jest max 0,23 czyli już trzeba kupować bo inaczej zostanie się na peronie. Ja nie mogę sobie pozwolić zeby stracić tyle czasu na spolce analizowaniu zeby potem mi odjechal kurs.
    Dlatego juz kupuje pakietami.
    Zgadzam się DarJun że wartość 0,10 wydaje się być bardzo oczywista dla wszystkich dlatego też napisałem wycenę (wg mnie) w porównaniu do rynkowej wyceny z początku roku biorąc pod uwagę rozwój i rozwodnienie kapitału akcyjnego. Wychodzi mi podobna wartość. Nie uważasz że cena 0,235 jest równie oczywista. Uważam że ten próg przejdziemy z marszu i ten fakt będzie dla wielu zaskoczeniem. Jeśli chodzi o sam fakt kupowania akcji, biorąc pod uwagę że w dołek trafić ciężko myślę że delikatne skubanie zacznę od 0,15. Jeżeli nie dojdzie do tego poziomu a będę widział że nie ma szansy na zejście do tego poziomu zacznę kupować wcześniej. Ale muszę zobaczyć że spółka znalazła swoje dno. Wolę chwilę zaczekać i najwyżej mniej zarobić.
  • Re: Świąteczne przemyślenia. Do dyskusji. Autor: ~as [176.115.243.*]
    Dnia 2020-12-26 o godz. 00:48 marcin975 napisał(a):
    > Zgadzam się DarJun że wartość 0,10 wydaje się być bardzo oczywista dla wszystkich dlatego też napisałem wycenę (wg mnie) w porównaniu do rynkowej wyceny z początku roku biorąc pod uwagę rozwój i rozwodnienie kapitału akcyjnego. Wychodzi mi podobna wartość. Nie uważasz że cena 0,235 jest równie oczywista. Uważam że ten próg przejdziemy z marszu i ten fakt będzie dla wielu zaskoczeniem. Jeśli chodzi o sam fakt kupowania akcji, biorąc pod uwagę że w dołek trafić ciężko myślę że delikatne skubanie zacznę od 0,15. Jeżeli nie dojdzie do tego poziomu a będę widział że nie ma szansy na zejście do tego poziomu zacznę kupować wcześniej. Ale muszę zobaczyć że spółka znalazła swoje dno. Wolę chwilę zaczekać i najwyżej mniej zarobić.

widzesz to nie do końca real ------tylko twoje marzenie zeby było po 7 gr dlaczego? dlatego że nie posiadasz ani jednej akcji i po 7 chcesz kupic ....jestes nieobiektywny
    Dnia 2020-12-26 o godz. 17:12 ~as napisał(a):
    > Dnia 2020-12-26 o godz. 00:48 marcin975 napisał(a):
    > > Zgadzam się DarJun że wartość 0,10 wydaje się być bardzo oczywista dla wszystkich dlatego też napisałem wycenę (wg mnie) w porównaniu do rynkowej wyceny z początku roku biorąc pod uwagę rozwój i rozwodnienie kapitału akcyjnego. Wychodzi mi podobna wartość. Nie uważasz że cena 0,235 jest równie oczywista. Uważam że ten próg przejdziemy z marszu i ten fakt będzie dla wielu zaskoczeniem. Jeśli chodzi o sam fakt kupowania akcji, biorąc pod uwagę że w dołek trafić ciężko myślę że delikatne skubanie zacznę od 0,15. Jeżeli nie dojdzie do tego poziomu a będę widział że nie ma szansy na zejście do tego poziomu zacznę kupować wcześniej. Ale muszę zobaczyć że spółka znalazła swoje dno. Wolę chwilę zaczekać i najwyżej mniej zarobić.
    >
    > widzesz to nie do końca real ------tylko twoje marzenie zeby było po 7 gr dlaczego? dlatego że nie posiadasz ani jednej akcji i po 7 chcesz kupic ....jestes nieobiektywny

Wiesz napisałem wyraźnie że spółka szuka dna. Moim zdanie możemy dojść nawet do poziomu 0,07-0,10, ale napisałem również że jeśli spółka znajdzie dno na wyższym poziomie to będę kupował wcześniej. Wydaje mi się że dość obiektywnie przedstawiłem sytuację spółki. Jesteś innego zdania? Masz do tego pełne prawo. Ale teraz ja napiszę do ciebie to co ty do mnie. Dlaczego uważasz że do tego poziomu nie spadnie? Uzasadnij.

• Re: Świąteczne przemyślenia. Do dyskusji. Autor: ~as [176.115.243.*]
    Dnia 2020-12-26 o godz. 17:29 marcin975 napisał(a):
    > Dnia 2020-12-26 o godz. 17:12 ~as napisał(a):
    > > Dnia 2020-12-26 o godz. 00:48 marcin975 napisał(a):
    > > > Zgadzam się DarJun że wartość 0,10 wydaje się być bardzo oczywista dla wszystkich dlatego też napisałem wycenę (wg mnie) w porównaniu do rynkowej wyceny z początku roku biorąc pod uwagę rozwój i rozwodnienie kapitału akcyjnego. Wychodzi mi podobna wartość. Nie uważasz że cena 0,235 jest równie oczywista. Uważam że ten próg przejdziemy z marszu i ten fakt będzie dla wielu zaskoczeniem. Jeśli chodzi o sam fakt kupowania akcji, biorąc pod uwagę że w dołek trafić ciężko myślę że delikatne skubanie zacznę od 0,15. Jeżeli nie dojdzie do tego poziomu a będę widział że nie ma szansy na zejście do tego poziomu zacznę kupować wcześniej. Ale muszę zobaczyć że spółka znalazła swoje dno. Wolę chwilę zaczekać i najwyżej mniej zarobić.
    > >
    > > widzesz to nie do końca real ------tylko twoje marzenie zeby było po 7 gr dlaczego? dlatego że nie posiadasz ani jednej akcji i po 7 chcesz kupic ....jestes nieobiektywny
    >
    > Wiesz napisałem wyraźnie że spółka szuka dna. Moim zdanie możemy dojść nawet do poziomu 0,07-0,10, ale napisałem również że jeśli spółka znajdzie dno na wyższym poziomie to będę kupował wcześniej. Wydaje mi się że dość obiektywnie przedstawiłem sytuację spółki. Jesteś innego zdania? Masz do tego pełne prawo. Ale teraz ja napiszę do ciebie to co ty do mnie. Dlaczego uważasz że do tego poziomu nie spadnie? Uzasadnij.
    >

kurs spada bo jest okazja zrobic strate do PIT , Bo i tak za 10 gr sie otrzyma akcje z PP , może jeszcze w poniedziałek spaść bo ostatni dzień na zrobienie STRAT do rozliczenia i sądze że już w poniedziak i wtorek kurs pójdzie do góry może nie za wysoko na początek ale 3-4 % , WYLICZENIA WYLICZENIAMI ,ale od dawna wiemy że tu gra spekuła która juz niedługo wyciągnie kurs wysoko, moje zdanie każdy może mieć jakie chce.Pozdrawiam
    Dnia 2020-12-26 o godz. 19:16 ~as napisał(a):
    > Dnia 2020-12-26 o godz. 17:29 marcin975 napisał(a):
    > > Dnia 2020-12-26 o godz. 17:12 ~as napisał(a):
    > > > Dnia 2020-12-26 o godz. 00:48 marcin975 napisał(a):
    > > > > Zgadzam się DarJun że wartość 0,10 wydaje się być bardzo oczywista dla wszystkich dlatego też napisałem wycenę (wg mnie) w porównaniu do rynkowej wyceny z początku roku biorąc pod uwagę rozwój i rozwodnienie kapitału akcyjnego. Wychodzi mi podobna wartość. Nie uważasz że cena 0,235 jest równie oczywista. Uważam że ten próg przejdziemy z marszu i ten fakt będzie dla wielu zaskoczeniem. Jeśli chodzi o sam fakt kupowania akcji, biorąc pod uwagę że w dołek trafić ciężko myślę że delikatne skubanie zacznę od 0,15. Jeżeli nie dojdzie do tego poziomu a będę widział że nie ma szansy na zejście do tego poziomu zacznę kupować wcześniej. Ale muszę zobaczyć że spółka znalazła swoje dno. Wolę chwilę zaczekać i najwyżej mniej zarobić.
    > > >
    > > > widzesz to nie do końca real ------tylko twoje marzenie zeby było po 7 gr dlaczego? dlatego że nie posiadasz ani jednej akcji i po 7 chcesz kupic ....jestes nieobiektywny
    > >
    > > Wiesz napisałem wyraźnie że spółka szuka dna. Moim zdanie możemy dojść nawet do poziomu 0,07-0,10, ale napisałem również że jeśli spółka znajdzie dno na wyższym poziomie to będę kupował wcześniej. Wydaje mi się że dość obiektywnie przedstawiłem sytuację spółki. Jesteś innego zdania? Masz do tego pełne prawo. Ale teraz ja napiszę do ciebie to co ty do mnie. Dlaczego uważasz że do tego poziomu nie spadnie? Uzasadnij.
    > >
    >
    > kurs spada bo jest okazja zrobic strate do PIT , Bo i tak za 10 gr sie otrzyma akcje z PP , może jeszcze w poniedziałek spaść bo ostatni dzień na zrobienie STRAT do rozliczenia i sądze że już w poniedziak i wtorek kurs pójdzie do góry może nie za wysoko na początek ale 3-4 % , WYLICZENIA WYLICZENIAMI ,ale od dawna wiemy że tu gra spekuła która juz niedługo wyciągnie kurs wysoko, moje zdanie każdy może mieć jakie chce.Pozdrawiam

Gdyby kurs spadał od tygodnia mógłbym się zgodzić że jest to robienie strat po PIT. Niestety kurs leci w dół od raportu za 3 kwartał, od 1,5 miesiąca. Bez większego odreagowania od poziomu 0,7. Mówienie w tej sytuacji o robieniu straty podatkowej jest lekkim nadużyciem.

• Re: Świąteczne przemyślenia. Do dyskusji. Autor: ~PPO [37.225.39.*]
    Myślę Marcin, że wyliczenia twoje są prawidłowe z jednym zastrzeżeniem. Po osiągnięciu dołka zanim zacznie się faza wzrostów będziemy mieli dłuuugi okres akumulacji na dołku. A dopiero potem wzrost, choć nie wierzę w złotówkę przy ponad 200 mln akcji, tym bardziej gdy by miały być kolejne emisje
    No właśnie ja też. I dlatego zastanawiam się nad dwoma wariantami. Pierwszy pompka typowo spekulacyjna pod wysypanie akcji przez zarząd (zastanawiam się nad tym i wydaje mi się to mimo wszystko mało prawdopodobne) jeżeli będzie to w okresie po zakończeniu emisji a przed dopuszczeniem ich do obrotu. Ale powtarzam pompka spekulacyjna pod wywalenie nie pasuje mi. Tym bardziej że w pompce z tego roku chodziło bardziej o zdolność emisyjnej (sprzedaż była przy okazji, poziom pompki chyba nawet zarząd zaskoczył, ale trzeba im przyznać że nie sprzedawali w okresie zamkniętym a wtedy cena była najwyższa). Wariant drugi to osiągnięcie zdolności pod kolejną emisję i tak jak piszesz ruszenie 200 mln akcji w górę będzie ciężko, więc pozostanie im wtedy obniżenie wartości nominalnej do przykładowo 0,05 i emitowanie po tyle ale wtedy strasznie rozwadniają kapitał akcyjny.
  • Re: Świąteczne przemyślenia. Do dyskusji. Autor: ~Mateusz [188.147.45.*]
    Autor tematu ma rację.

Daliście się zrobić na szaro a teraz na siłę się pocieszacie że spółka od lakierów będzie rosła :) hahaha
    Powodzenia wszystkim
    Ja juz kupuje pakietami.
    Ważne - kto teraz sypie na pewno traci lub tylko przewala zwora do wora
    Cenna 0,15 - 0,10 jest niemożliwa 0,235 akmulacja
    leszcz już nie kupi ani 0,27- 0,14- 0,10 tylko jak ktoś przypadkiem wejdzie . Pamiętajcie pipki są ważne .
    Acha przepisy Marcinie nie pozwalaą na cene emisyjną po 0,05 Nie mogą tylko min mogą zrobić 0,10
    Masz DarJun absolutną rację. Spółka nie może emitować akcji poniżej wartości nominalnej tj
    0,10. Dlatego napisałe że dla odzyskania realnej zdolności emisyjnej przy kursie 0,10 spółce zostanie pompka lub obniżenie wartości nominalnej do przykładowo 0,05 i oferowanie akcji w tej cenie. Obniżenie wartości nominalnej akcji jest jak najbardziej możliwe.
    Dnia 2020-12-26 o godz. 08:04 ~Mateusz napisał(a):
    > Autor tematu ma rację.
    > >
    > > Daliście się zrobić na szaro a teraz na siłę się pocieszacie że spółka od lakierów będzie rosła :) hahaha

Mateusz nie zrozumiałeś mnie. To nie jest post w stylu :firma dno jesteście ugotowani". Przedstawiłem do dyskusji swoje przemyślenia na temat dalszego sposobu pozyskiwania kapitału przez zarząd i wpływ tego działania na kurs spółki. Co do tego że jest to spółka od lakierów to:
    - nie doceniasz branży,
    - w spółce giełdowej ważniejsza od profilu produkcji jest zdolność do generowania zysków,
    - rynek lakierów hybrydowych w Polsce jest wyceniany na 700 mln zł a przypomnę że spółka w strategii zapowiedziała swoje europejskie aspiracje.
  • Re: Świąteczne przemyślenia. Do dyskusji. Autor: ~Hahahha [188.146.32.*]
    Jakim peronie? Na zjeździe pendolino z mount Everest? Won nagonie wzrostowy
  • Re: Świąteczne przemyślenia. Do dyskusji. Autor: ~bio [31.60.101.*]
    właśnie jest ostatni czas na zakupy, a Ty tu bredzisz o 0.07 ogarnij się i zabieraj za zakupy, bo na peronie zostaniesz z tymi swoimi przemyśleniami
  • Re: Świąteczne przemyślenia. Do dyskusji. Autor: ~Typ [5.173.0.*]
    Panie bio,Generalnie to jak kolega się napocil i przedstawił swoje argumenty to wypada odpowiadać merytorycznie a nie syfem
    Do typ. Pełen luz. O skali czekających spadków pisałem już od 0,95. I tamtej pory w komentarzach pod postami słyszę regularnie o "peronie". Rozumiem że kolega bio myślał że wsiada do pendolino w Himalaje, ale na razie ciuchcia robi mu wycieczkę po nizinie mazowieckiej.
  • Re: Świąteczne przemyślenia. Do dyskusji. Autor: ~Typ [5.173.0.*]
    Dołka nie złapie wiec i tak będę te akcje kisił i podobieram z podstawowego i dodatkowego zapisu. W sumie wiele się dowiemy po tym czy będzie jakaś redukcja z dodatkowych czy nie
    Podsumowanie:
    Marcinie widzę ze jestes bardzo ostrożny lepiej mniej zarobić lub wcale niż wisiec na haku. Strategia nie jest zła i na pewno nie jesteśmy w hazardzie. Proszę nie kierować się naszymi przemyśleniami.
    Życze dużo zysków w 2021 OZE- Energia Orlen i Oczywiście JSW
    Dnia 2020-12-26 o godz. 11:19 ~DarJun napisał(a):
    > Podsumowanie:
    > > Marcinie widzę ze jestes bardzo ostrożny lepiej mniej zarobić lub wcale niż wisiec na haku. Strategia nie jest zła i na pewno nie jesteśmy w hazardzie. Proszę nie kierować się naszymi przemyśleniami.
    > > Życze dużo zysków w 2021 OZE- Energia Orlen i Oczywiście JSW

Do DarJun. Giełda uczy ostrożności. A NewConnect w szczególności. Ochrona kapitału, zysk skeszowany a nie potencjalny. Co do 2021 całkowicie się zgadzamy OZE ale dodałbym jeszcze budownictwo drogowe(miliardy z nowego budżetu UE) i żadna gałąź tak nie działa na gospodarkę jak budownictwo. Zysków również.
    Wiele będzie zależało od poziomu kursu pod koniec terminu zapisów. Jeżeli kurs osunie się jeszcze bardziej do poziomów poniżej 0,20 to ludzie będą woleli brać z rynku żeby nie blokować kapitału na długi okres. Zapis podstawowy i dodatkowy to jednak blokada kapitału na minimum 6 do 8 miesięcy.
    No własnie teraz sobie odpowiedziales ze nie może być niźej niż 0,20 bo nikt sie nie zapisze A po to jest emisja zeby zebrać kase.Jestem nawet pewny ze poniżej 0,20 nie ma szans
    Grubasy i spekula ma średnią
    0,37 + 0,10 = 0,47:2 = około 0,235
    Wiem DarJun dlatego napisałem też wcześniej że to 0,235 jest zbyt oczywiste.
  • Re: Świąteczne przemyślenia. Do dyskusji. Autor: ~Andras [5.173.112.*]
    Czysto Teoretyzujac. Doliny przed 15 i 15go w czasie sesji. Po sesji ESPI z jakimiś rewelacjami. Ci co nie kupili pipek po 10 groszy i nie dobrali ewentualnych dodatkowych (zwłaszcza wisieluchy od dajmy na to 0,50 wzwyż) zostają z palcem w dupie, a kurs windowany do góry od 16go. Odcięcie. Nie otwiera się lub otwiera na krótki czas przez kilka dni. Jak się już otwiera na np 0,40... kolejne dobre ESPI, pompaż z wahaniami na spokojnie i dystrybucja z głową na złotówkowych/kilkuzłotówkowych poziomach, do wejścia w obrót tych po 0,10... itd itd... Tak oględnie i teoretycznie patrząc :)
    Marcinie spotkajmy się 31.01.21 o godzinie 18
    Oki
    Do Andras. Teoretyzując. Ok. Tylko pompka od 28 stycznia. 27 następuje przydział akcji, gigantyczna redukcja w zapisach dodatkowych powoduje wystrzał kursu i zawieszenie notowań. W kolejnych dniach spływają ESPI o zwiększeniu zaangażowania przez zarząd. Kurs nadal się nie otwiera. 10 lutego Forbes na froncie okładki zapowiada szeroki artykuł zatytułowany "POWRÓT KRÓLA".
    Do DarJun. 31.01 na forum rozumiem?
    Tak
    Dnia 2020-12-26 o godz. 12:55 ~DarJun napisał(a):
    > Tak

Ok. 31.0.2021 o godz 18 założę post "Do DarJun".
  • Re: Świąteczne przemyślenia. Do dyskusji. Autor: ~Nikczemny [46.232.212.*]
    Hmm dlatego tez sprzedałem ze strata a wisiałem na 92 grosze i zaczynasz czysta karta.

Co do gwiazd 2021 proszę obserwować Mirbud. Nie naganiam oczywiście.
  • Re: Świąteczne przemyślenia. Do dyskusji. Autor: ~PPO [188.146.101.*]
    Andras twój wpis jest bardzo infantylny i powiedział bym w stylu "pobożne życzenia". Nie ma podstaw do wyceny powyżej 1 zł. Będzie można zarobić na spółce, ale nie można patrzeć na to że było 4zl to jest tanio bo jest 0,40 i jest duży potencjał wzrostu do 4. Jeśli chcesz zarobić, to zrealizuj stratę choćby mentalnie i inwestuj z czystą kartą. Tu będzie świetne miejsce na robienie kółek po kilkadziesiąt procent. I to wiele razy. Tylko trzeba poczekać aż spółka znajdzie dno. Jak to będzie na przykład 0,20 to wzrost 10gr będzie oznaczał zysk rzędu 50 % . Jeśli fazą akumulacji w postaci boczniaka potrwa kilka miesięcy będzie można zrobić kilka takich kółek. I to jest najlepsza strategia tylko trzeba się uwolnić mentalnie od straty, a nie czekać aż kurs wróci do poziomu po którym kupowałeś, zwłaszcza jeśli jest powyżej 1 zł.
  • Re: Świąteczne przemyślenia. Do dyskusji. Autor: ~Vanyar [37.47.177.*]
    Marcinie wyliczenia jak najbardziej mogą znaleźć swoje uzasadnienie w kursie spółki.
    Jednak nie to teraz jest najważniejsze.
    Nie ważne czy ktoś "wsiadł do pociągu " czy też nie.
    Firmom wcale nie zależy aż tak bardzo na pompowaniu ceny akcji.
    To tylko cena rynkowa często bardzo odbiegająca od tej księgowej.
    Teraz najważniejsze są plany budowy zakładu oraz następujące po sobie raporty.
    Jak spółka będzie zarabiać to i cena akcji pójdzie do góry.
    Pozdrawiam
  • Re: Świąteczne przemyślenia. Do dyskusji. Autor: ~Frog [83.21.55.*]
    Jedyna racjonalna wypowiedź na tym forum wnioski sami wyciągnijcie z tego co do przyszłego kursu
    Do Vanyar. Nie zgodzę się z Tobą. Firma która w strategii zakłada finansowanie inwestycji między innymi z emisji akcji nie może pozwolić sobie na to żeby kurs akcji oscylował zbyt blisko wartości nominalnej akcji. Przypomnę co napisałem wyżej moim zdaniem kurs szuka dna i może go znaleźć na poziomie 0,10. W takiej sytuacji firma traci realną zdolność emisyjną. W takiej sytuacji albo obniży wartość nominalną akcji do przykładowo 0,05(ale wtedy będzie emitować akcje po tej cenie i nastąpi straszne rozwodnienie kapitału akcyjnego), albo będzie firma zmuszona pompować kurs. Więc firma która szuka finansowania z emisji jest bardzo zainteresowana poziomem kursu. Reszta tojego wpisu jest oczywista wartość rynkowa akcji od wartości nominalnej przeważnie jest różna.
  • Re: Świąteczne przemyślenia. Do dyskusji. Autor: ~Leszczyk [5.173.16.*]
    Marcin Ale po co tutaj siedzisz wiadomo że chcesz kupić na forum spółki zawsze są właściciele akcji albo Ci którzy chcą ja kupić nie ma wujkow dobra rada nie robisz tego charytatywnie:P moim zdaniem widzisz duży potencjał wzrostów po ile chcesz wejść A po ile wyjsc
  • Re: Świąteczne przemyślenia. Do dyskusji. Autor: sethmen [178.235.146.*]
    Marcin klapki na oczach tu maja hehe normalnie cyrk
    Do Leszczyk. Piszę po raz kolejny. Spółka szuka dna. Oceniłem w postach wyżej że dno może osiągnąć na poziomie 0,07 - 0,10. Napisałem wyżej dlaczego. Nie chcę się powtarzać. Napisałem również że nie wykluczam że dno zostanie osiągnięte na wyższym poziomie. Wtedy będę rozważał czy już czas wejść czy nie.
  • Re: Świąteczne przemyślenia. Do dyskusji. Autor: ~Lota [89.64.121.*]
    Czytam wypociny i wniosek taki że wszyscy wiszą na hakach.....a pisałem kiedyś......nie bawić się w PP......szkoda kasy.......ponad 200 ml akcji.....pomyślcie logicznie.....kto i po co ma to kupować?
    Pozdrawiam myślących i głowa do góry, nie załamywać się tylko zarabiać kasę na giełdzie na zdrowych spółkach.....
  • Re: Świąteczne przemyślenia. Do dyskusji. Autor: ~Beeeka [188.241.83.*]
    Piękny wpis o ubranych w 4 lakiery.

Jest też wielki milioner Andras co dokupił akcji przed świętami po 50 groszy XD
[x]
4MASS -0,47% 4,20 2026-05-08 16:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.