Ronson skupuje swoje akcje na potęge i skup przyspiesza. Jednoczesnie przy małej płynnosci uwalają kurs. Ale niedługą muszą podać wyniki sprzedaży mieszkań a te po raz kolejny szykuja sie SUPER Dywidenda szykuje sie jakies 20% wiec warto brać
Podobne jak przy rekordowej sprzedaży w III kw. ? (w 3 kw przekazano 197 mieszkań) "Wartość sprzedanych lokali w 3Q 2020 była rekordowa w historii Spółki, co jest świetną prognozą przyszłych przychodów. Na koniec września mieliśmy 182 ukończone lokale, które nie zostały przekazane klientom, z czego 82 były sprzedane, a 100 było dostępnych do sprzedaży. Spodziewamy się, że większość z tych lokali trafi do klientów w 4Q 2020. "
Nie da się wiecznie manipulować kursem :)
Skupują teraz akcje coraz szybciej. Ostatnio uwalili kurs żeby skupić taniej ale po info o sprzedanych mieszkaniach w 4q już nie będzie tak łatwo trzymać kursu
C/wk 0,5
C/z 5
Dywidenda 20% przy dzisiejszym kursie
Na razie mamy po III kw. 37,5 mln zysku netto ale w ostatnim kwartale była strata -3,1 mln (przy 197 przekazanych mieszkaniach) wiec nie wiadomo jaki wynik wymyślą na koniec roku zobaczymy ...
Tym razem nie będzie straty tylko zysk, pytanie o ile znów zmanipulowany, a tak nawiasem to już się zastanawiam czy to przekroczy 1.50 w przyszłym roku? Już zdążyłem prześledzić notowania i obroty.
Tak duży wzrost może być mało prawdopodobny, ponieważ cena jest trzymana ze względu na dywidendę. Kto więcej kupi po tak niskiej, baaa, bardzo zaniżonej cenie, ten będzie miał większy zysk z dywidendy. Do 1,5 - 1,7 można brać bez zastanowienia...
Przestan glupoty wypisywac, papier ewidentnie zeniony na kazdej podbitce i od pol roku w tych samych widelkach 130 do 140 a ty uwazasz ze dywidenda to wszystko, popatrz na Mirbud tam sie zarabia a nie to co tutaj, bezsensowne dreptanie.
Oczywiście ze wzrosty rozpoczęte buhahahaha !!! pójdzie jeszcze do góry kilka groszy może nawet do 1,45 !!! a potem znowu na 1,25-1,30 i tak w kółko. Jak myślicie po co ktoś kilka dni temu wypieprzył w dół 21k aż do 1,30 ? a potem po tyle samo cały następny dzień sprzedawał wszystkim co chcieli i ile chcieli ?? sadzicie ze teraz będzie kupował w górę ? hahaha odczeka jedna sesje może dwie ... i znowu będzie sypać :((
Tak się składa że ja mirbud brałem jak latał po 0,65 gr jak wszyszczy pluli na tę akcję.Jesli są dobre raporty to cena jest kwestią czasu.Rona też mam z ceny 0,80gr. J w kupnie spółek wszystkie wykresy mam w d....Najpierw raporty analiza kupno.
Liczba lokali przekazanych klientom w czwartym kwartale roku 2020 wynosi 167 lokali, w tym 98 lokali zostało przekazanych w projekcie Miasto Moje, 35 lokali w projekcie Panoramika, 16 lokali w projekcie Grunwald2
Co niektórzy naganiają na spadki ale tutaj 5 pln murowane bo
1. wyniki rekordowe w tym roku
2. Przyszły rok będzie jeszcze lepszy bo olbrzymie wzrosty sprzedazy w tym roku
3. Niskie c/z i c/wk
Dnia 2021-01-19 o godz. 14:23 ~Kr napisał(a): > To kupuj :)) Ja już sprzedałem :))
Żeby sprzedać najpierw trzeba kupić. Podaj mi zatem uparty trollu, w którym to momencie kupiłeś. Jak cię tu od dłuższego czasu obserwuję, to jedynie siejesz zamęt i ciągle próbujesz zniechęcać innych do kupowania akcji Ronsona. Ani przez chwilę nie wspomniałeś o kupnie.
Tak jak pisałem są i będą dalsze wzrosty bo wskazniki c/z i c/wk są rekordowo niskie a spolka ma sprzedaz kilkadziesiąt procent wieksza niż rok wcześniej wiec 2021 zapowiada się rewelacyjnie!!!
Poczytajcie sobie o perspektywach 2021
A Ronson kilkadziesiąt %cent wyzsza sprzedaz wiec przekazania i wyniki szykuja się jeszcze lepsze niż rekordowe w 2020
Cel 5 pln
Dwa ostatnie kwartały tez były rekordowe ? A tym którym się nie chce czytać przypomnę ze w I kw. 2020 Ronson zarobił netto ponad 29 mln zł na inwestycjach City Link i Moje Miasto, najwyższe marże w tamtym roku/kwartale obecnie których już potem nie udało się powtórzyć. Powodzenia w inwestycjach
Tak wyniki będą rewelacyjne tak jak w III kw 2020 ? Kiedy to przekazano rekordową ilość 197 mieszkań... A pamiętacie ile przekazano mieszkań w IV kw 2020 ?? Poszukajcie sobie już tutaj to pisałem i przeliczenie te rewelacyjne wyniki hahaha
Zakar ty naganiaczu lub partaczu
Masz cenę/zysk i cenę do wk na kosmicznie niskim poziomie, rekordowe wyniki w 2020, wzrost cen sprzedazy i wzrost sprzedazy plus mega info na 150-300m zysku netto extra
RONSON DEVELOPMENT SE - przedwstępna umowa dotycząca nabycia nieruchomości
27 stycznia 2021 roku, spółka zależna Emitenta: Ronson Development spółka z o.o. - Projekt 7 sp. k. zawarła przedwstępną umowę nabycia prawa użytkowania wieczystego działki położonej w Warszawie, dzielnicy Ursus. Cena Nieruchomości została ustalona na kwotę 1.500 złotych netto za PUM jednak nie wyższą niż 150.000.000 złotych netto.
Ton ja partacz chętnie Ci odpowiem w III kw przy przekazanych 197 mieszkaniach Ronson zarobił -3,1 mln zł... W IV kw. Ronson przekazał o 30 mieszkań mniej czyli 167 ...jak myślisz jaka będzie strata ?
Jakoś nie chce spadac !!! Buhaaa
Zapinamy pasy bo kierunek 5 pln obrany
Porównaj sobie wykres i wskazniki do dom dev i przeczytaj ostatni komunikat - będzie 150 m pln zysku netto wkrotce lub wyzej
Ktoś mocno kupuje cały czas